printlogo


کد خبر: 183252تاریخ: 1396/7/29 00:00
اخبار

شریعتمداری: سازمان حمایت بازار را کنترل کند
وزیر صنعت، معدن و تجارت که در ابتدای فعالیت خود بر برحذر ماندن سازمان حمایت از فساد هشدار داده بود، دوباره در جلسه ستاد تنظیم بازار درباره  جلوگیری از افزایش قیمت و فشار بر مردم به این سازمان تذکر داد. به گزارش تسنیم، محمد شریعتمداری پیش از این در مجمع عمومی عادی سالانه سازمان یادشده بر ضرورت بازگشت این سازمان به دوران اوج تأکید کرده و اظهار داشته بود: باید اجحاف در فروش،  گرانفروشی،  عدم‌صدور فاکتور و عدم‌ شفافیت قیمت کالا توسط مردم رصد شود.  وی با بیان اینکه استفاده از روش‌های نوین متناسب با نوع فعالیت‌ها برای گویاتر و پویاتر شدن گزارش‌های تدوین‌شده این سازمان  ضروری است، اظهار داشته بود: سازمان حمایت باید در حوزه‌های کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی تفاهمنامه‌های همکاری امضا کند. شریعتمداری همچنین درباره بازارسازی‌های به وجود آمده از طریق برخی افراد برای افزایش قیمت کالاها، اظهار داشت: برخی افراد سودجو برای افزایش قیمت کالاهای ضروری و اساسی مردم با روش‌های خاصی بازارسازی می‌کنند که بزرگ‌نمایی موضع‌گیری‌های سیاسی بین‌المللی از جمله این روش‌های سودجویانه است. وی از سازمان حمایت خواست با اقدامات کنترلی و رصد مداوم بازار اجازه ندهد مسائل سیاسی در سطح بین‌المللی بهانه و دستاویزی برای افزایش قیمت کالاها و فشار به مردم شود.
گرانی‎های ۶ درصدی قابل قبول است
در همین حال شهرام میرآخورلو، معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت، با تاکید بر اینکه برخی کسبه از التهاب بازار سوءاستفاده می‌کنند، نوسانات ارز در گرانی اقلام را بی‌تاثیر دانست. وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر صنف یا گروهی در حال بازارسازی در کشور نیست، افزود: ما با پایش‌های مستمر در تلاشیم با صیانت از بازار از حقوق مصرف‌کنندگان حمایت کنیم. میرآخورلو با تاکید بر اینکه سازمان حمایت هرگز با افزایش منطقی قیمت‌ها مقابله‌ نمی‌کند، تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها تا 6 درصد به شرط ارائه دلیل قابل قبول است اما بیش از این پس از بررسی ادله و با کسب مجوز از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان بلامانع خواهد بود. وی یادآور شد: ما به طور مداوم 59 قلم کالای اساسی را به صورت روزانه مورد پایش قرار می‌دهیم. به‌گفته وی، اقلام دارای قیمت‌های غیرواقعی هستند و بر این اساس 90 درصد بازار سنتی، اقلام را با این قیمت‌های غیر‌واقعی به مصرف‌کنندگان می‌فروشند.

برج‌سازی در بافت‌ فرسوده ابلاغ شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تاکید رئیس‌جمهوری بر نوسازی بافت‌های فرسوده از ابلاغ برنامه جدید ساخت‌وساز در این بافت‌ها به نهادهای ذی‌ربط از جمله وزارت راه‌وشهرسازی خبر داد. محمدباقر نوبخت در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به برنامه‌ریزی‌های دولت برای احیای بافت‌های فرسوده شهری ‌اظهار داشت: رئیس‌جمهوری به دلایل مختلف برای نوسازی بافت‌های فرسوده اولویت‌ قائل شده است. وی تصریح کرد:‌ به این ترتیب که در بخش‌هایی از شهرها که نیازمند مرمت است باید بتوانیم این بافت‌های فرسوده را قطعه‌قطعه بازسازی کنیم. وی افزود: شاید این کار خیلی به پول دولتی نیازی نداشته باشد،‌ افرادی آمادگی سرمایه‌‌گذاری دارند تا در واحدهای کوچک برج یا ساختمان‌های بلندمرتبه‌ای را بسازند. وی با بیان اینکه پس از ساخت، نیمی از واحدها را سازنده در اختیار می‌گیرد و نیمی دیگر از واحدها را به ساکنان می‌دهند، گفت:‌ با این کار شهر نوسازی می‌شود و آقای رئیس‌جمهوری روی این مساله تاکید دارند. این یک اولویت ابلاغی از سوی رئیس‌جمهوری به نهادهای ذی‌ربط از جمله وزارت راه‌وشهرسازی است. درهمین حال  بر اساس آمار سامانه املاک و مستغلات تا 23 مهرماه امسال در شهر تهران 10 هزار و 971 قرارداد خرید و فروش و 10 هزار و 966 قرارداد اجاره ثبت شد. در مدت مشابه پارسال بالغ بر 9620 قرارداد خرید و فروش و 12 هزار و 665 قرارداد اجاره ثبت شده بود. بررسی این آمار نشان می‌دهد حجم معاملات خرید و فروش شهر تهران در مهر 96 در مقایسه با مهر 95 حدود 5/13 درصد افزایش و معاملات اجاره مسکن 13 درصد کاهش یافته است.


Page Generated in 0/0061 sec