printlogo


کد خبر: 183431تاریخ: 1396/8/2 00:00
ده‌ها میلیون دلار تسلیحات اسرائیلی برای کشتار مسلمانان در میانمار
سازمان ملل: 600 هزار روهینگیایی آواره شده‌اند

در بحبوحه عملیات پاکسازی قومی ضدمسلمانان روهینگیایی، ارتش رژیم صهیونیستی تسلیحات پیشرفته به میانمار فروخت. به نوشته روزنامه هاآرتص، قایق‌های گشتزنی مسلح ساخت رژیم صهیونیستی بخشی از قراردادهای تسلیحاتی ده‌ها میلیون دلاری با میانمار است. نیروی دریایی میانمار آوریل یعنی زمانی که ارتش میانمار به ارتکاب جرائم جنگی متهم شده بود، در صفحه فیسبوک خود تصاویری از ورود این قایق‌های مسلح اسرائیلی به نمایش گذاشت؛ قایق‌های تندروی کلاس ام‌ک ۳ سوپر دورا (Super-Dvora MK III) که قابلیت تهاجم سریع دارند. آزار و اذیت مسلمانان روهینگیایی در میانمار طی ماه‌های اخیر بشدت افزایش یافته است و ارتش میانمار همچنان به خشونت‌ علیه آنها و آتش زدن روستاهای‌شان متهم است. حین این دوره، ده‌ها هزار روهینگیایی از خانه‌های‌شان بیرون رانده شده‌اند. پیش‌تر نماینده کمیسیونر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان در این منطقه گفته بود هدف نهایی دولت میانمار پاکسازی قومی این اقلیت مسلمان است. از آگوست گذشته بیش از نیم میلیون روهینگیایی به بنگلادش پناه برده و از تجاوز سیستماتیک و قتل به دست ارتش میانمار پرده برداشته‌اند. تصاویری که نیروی دریایی میانمار منتشر کرده است، همچنین فاش می‌کند تسلیحاتی نصب شده روی این قایق‌ها تسلیحات کنترل از راه دور ساخت «البیت سیستمز» است که اجازه شلیک مسلسل‌های سنگین یا توپ‌های
۳۰ میلیمتری را می‌دهد. این قایق‌های گشتزنی جدید تنها بخشی از یک معامله بزرگ‌تر تسلیحاتی میان رژیم صهیونیستی و میانمار است. به گفته منابعی در صنایع تسلیحاتی رژیم صهیونیستی، ارزش کل این قرارداد تسلیحاتی ده‌ها میلیون دلار برآورد می‌شود. تسلیحات اسرائیلی در شرایطی به میانمار فروخته می‌شود که این کشور آسیای شرقی با محدودیت‌های دریافت تسلیحات روبه‌رو است. رژیم صهیونیستی بسیار محتاط است و رسما اعطای مجوزها به شرکت‌های تسلیحاتی اسرائیل برای فروش سلاح به میانمار را علنی نمی‌کند اما سفر 2 سال پیش رئیس نیروهای مسلح میانمار و دیدار او با مقام‌های ارشد ارتش اسرائیل تاکیدی بر همکاری میان ارتش‌های 2 طرف است. سازمان ملل یکشنبه اعلام کرد، حدود ۶۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی از ۲۵ آگوست از ایالت راخین میانمار گریخته‌اند تا از آزار و اذیتی که سازمان ملل نیز آن را پاکسازی قومی توصیف کرده است، در امان بمانند. در ادامه واکنش‌ها به این خشونت‌ها در کشوری که دولت آن را آنگ‌سان سوچی، برنده جایزه صلح نوبل رهبری می‌کند، دانشجویان دانشگاه آکسفورد به حذف نام سوچی از اتاق گفتمان مشترک دانشجویان رای مثبت دادند. این اتفاق پس از آن رخ می‌دهد که در سال جاری این دانشکده تصمیم به حذف پرتره سوچی از ورودی آن گرفت. پرتره سوچی در پی اعطای دکترای افتخاری در سال 2012 از جانب این دانشگاه به وی به عنوان یکی از «برجسته‌ترین و قابل توجه‌ترین فارغ‌التحصیلان» در ورودی این دانشکده نصب شد. پیشنهادی که از جانب هیات اتاق گفتمان مشترک دانشکده «سنت هیو» ارائه شده، اظهار می‌کند نام سوچی باید فورا از این اتاق حذف شود.
شباهت کشتار مسلمانان در میانمار با بوسنی
رئیس‌جمهوری ترکیه نیز روز گذشته در اظهاراتی کشتار مسلمانان در میانمار را به کشتار بوسنی و هرزگوین تشبیه کرد. رجب طیب‌اردوغان گفت کشتارها و خشونت‌هایی، که علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار اجرا می‌شود شبیه کشتارهایی است که در بوسنی و هرزگوین رخ داد.
 


Page Generated in 0/0067 sec