گروه اجتماعی: بیکاری، موانع موجود در مسیر ازدواج و کمبود تفریحات سالم از عمدهترین مشکلات جوانان است که در صورت احیای سازمان ملی جوانان، این مطالبات پیگیری و ساختارهای دولت هم ملزم به اجرای مصوبات مربوط میشوند. جمهوری اسلامی ایران به لحاظ جمعیتی جوانترین کشور دنیاست و نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت ایران را جوانان تشکیل میدهند. جوانان سرمایههای طلایی کشور، آیندهسازان و پیشتازان توسعه این مرز و بوم هستند که اگر به حال خود رها شوند، این سرمایههای عظیم را از دست میدهیم، از این رو لازم است به مطالبات و نیازهای جوانان در حوزههای مختلف توجهی ویژه شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سازمانهای دولتی جوانان در ایران پس از انقلاب در سازمان ملی جوانان ادغام و دبیرخانه شورایعالی جوانان تأسیس شد. پس از گذشت 5 سال از فعالیتهای دبیرخانه شورایعالی جوانان، از آنجا که دستگاههایی که به نوعی در امور جوانان دخیل بودند در انجام دادن اقدامات مؤثر و کارساز ناتوان بودند، در سال ۷۷ مرکز ملی جوانان تاسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد.
ادغام با وزارت ورزش
برنامهریزی، نظارت، هماهنگی و برقراری ارتباط با دستگاههای دولتی ذیربط در امور جوانان، اهتمام در جهت ایجاد فرصتهای شغلی، حرفهآموزی، امکانات و فضاهای سالم فرهنگی و تربیتی و برخی فعالیتهای دیگر، از جمله اهداف مرکز ملی جوانان بود. در سال ۷۹ اما بر اساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مرکز ملی جوانان برای ساماندهی اساسی امور جوانان کشور به سازمان ملی جوانان تبدیل شد که حل مسائل جوانان، اعتلا و رشد نسل جوان کشور و استفاده بهینه از استعدادها و تواناییهای نسل جوان از جمله اهداف تعیین شده برای آن بود که این سازمان نیز در نهایت در سال ۹۰ در وزارت ورزش و جوانان ادغام شد.
زمزمههای احیای سازمان ملی جوانان
این روزها اما زمزمههایی از احیای مجدد سازمان ملی جوانان به گوش میرسد و دولت نیز لایحه آن را به مجلس تحویل داده است و در صورت تصویب مجلس، سازمان ملی جوانان احیا خواهد شد. احیای سازمان ملی جوانان که اکنون در دستور کار دولت دوازدهم قرار گرفته است اگر در راستای پیگیری مطالبات و نیازهای جوانان باشد که بیش از نیمی از جمعیت ایران را شکل میدهند، اقدامی شایسته محسوب میشود اما سوال اصلی اینجاست که دولت روحانی چرا اکنون و پس از گذشت چیزی حدود 5 سال به فکر جوانان افتاده است؟ حقیقت این است که جوانان در دولت روحانی جایی نداشتهاند و این موضوع حتی در کابینه یازدهم نیز مشهود بود، هر چند روحانی در کابینه دوم خود وزیری جوان را انتخاب کرد اما باز هم جوانگرایی در دولت روحانی موضوعی مهجور است.
بودجه جوانان به جیب ورزش میرود
محمدمهدی تندگویان، معاون امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به ارائه لایحه تفکیک سازمان جوانان از وزارت ورزش، گفت: این لایحه در مجلس مطرح شده و منتظر تصویب مجلس هستیم که در این صورت سازمان ملی جوانان شکل خواهد گرفت. تندگویان با تاکید بر اینکه درخواست دولت بر احیای سازمان ملی جوانان است، اظهار کرد: معاونت جوانان در وزارت ورزش اعتبارات مشخص دارد ولی الان در «دل وزارت ورزش» میرود و در صورت تشکیل سازمان جوانان این اعتبارات مختص موضوع جوانان میشود. تندگویان درباره علت تاخیر ارائه این لایحه از سوی دولت روحانی اظهار کرد: موضوع تفکیک سازمان ملی جوانان از وزارت ورزش از ابتدای دولت یازدهم مطرح و در اواخر این دولت لایحه آن آماده شد اما چون به انتخابات رسیدیم الان این لایحه را تقدیم مجلس کردهایم. معاون امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره نفعی که شکلگیری سازمان جوانان به جوانان میرساند، گفت: اگر سازمان ملی جوانان شکل بگیرد، جوانان عضوی را پیدا میکنند که در هیات دولت مینشیند و مطالباتشان را پیگیری میکند و همه ساختارهای دولت هم ملزم به اجرای مصوبات مربوط میشوند. در پایان باید گفت جای سوال است که دولت چرا پیش از این و در فرصت 4 ساله قبلی خود، به فکر ساماندهی امور جوانان نیفتاده بود و تازه این لایحه را تقدیم مجلس کرده است؛ لایحهای که تصویب شدنش جای سوال دارد!