گروه اجتماعی: دادستان تهران گفت: با تفریحات سالم و اشتغال مخالف نیستیم اما استعمال مواد دخانی و عرضه آن در اماکن عمومی را تفریح سالم نمیدانیم. به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان»، دومین جلسه دادستانی تهران با موضوع آسیبهای اجتماعی در سال 96 با حضور تعدادی از معاونان دادستان، برخی از فرماندهان پلیس تهران بزرگ، نمایندگان دستگاههای اجرایی و سازمانهای مرتبط برگزار شد. عباس جعفریدولتآبادی، دادستان تهران با اشاره به ظرفیتهای پیشبینیشده در قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در امر آسیبهای اجتماعی و با تصریح اینکه پیش از این در مقابله با برخی مصادیق آسیبها با خلأ قانونی مواجه بودیم که چنین مواردی با تصویب قانون یادشده مرتفع شده است، درباره موادی از این قانون که مرتبط با آسیبهای اجتماعی است، اظهار کرد: فصل پانزدهم قانون برنامه ششم با عنوان «بیمه اجتماعی، امور حمایتی و آسیبهای اجتماعی» به آسیبهای اجتماعی اختصاص دارد و در چند ماده، بویژه راهکارهای پیشگیرانه در این زمینه را مورد توجه قرار داده است.
تأکید بر اولویتبندی آسیبهای اجتماعی
در همین رابطه، دادستان تهران با تاکید بر اولویتبندی آسیبهای اجتماعی و با اشاره به مطالبه رهبر انقلاب در این باره در جلسات با مسؤولان نظام تصریح کرد: مصادیق شمار آسیبهای اجتماعی بسیار است و هر یک زیرمجموعههای گستردهای را شامل میشود؛ بهگونهای که پرداختن همزمان به همه این مصادیق ممکن نیست و بر این اساس اولویتهای پنجگانه باید مورد توجه قرار گیرد. وی با اعلام اینکه با تفریحات سالم و اشتغال مخالف نیستیم، افزود: استعمال مواد دخانی و عرضه آن در اماکن عمومی را تفریح سالم نمیدانیم.
تذکر پیامکی به متخلفان از مقررات
همچنین جعفریدولتآبادی تجربه پلیس در مقابله با کشف حجاب رانندگان در اتومبیل را از این باب که در مرحله اول با ارائه تذکر از طریق سامانه پیامکی اقدام شد، موفقیتآمیز خواند و در اتخاذ این رویکرد پیشگیرانه در برابر دیگر مصادیق آسیبها اظهار داشت: واکنش در برابر آسیبها باید مدبرانه باشد زیرا آسیبهای اجتماعی تا حد زیادی به مسائل فکری، فرهنگی و اقتصادی بازمیگردد. به عنوان مثال، حجاب تا حدی مرتبط با مسائل فکری و عقیدتی افراد است و فعالیت آرایشگاهها با مسائل اقتصادی گره خورده که در رفع آسیبهای اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد. تلاش در جهت مجوزدار کردن آرایشگاههای زنانه، مصوبه دیگر جلسه بود و دادستان تهران از قطبی، معاون دادسرا خواست منطقه ری و شمیرانات را هم مورد توجه قرار دهد.
رواج پدیده پرنسسها
دادستان تهران درباره گزارش ارائه شده از سوی یکی از اعضای جلسه مبنی بر اخذ مبالغ کلان بابت آرایش عروس و پدیده پرنسسها که افرادی را آرایش و به عنوان ساقدوش ضمیمه عروس میکنند، این اقدامات را ترویج فرهنگ اشرافیگری دانست و افزود: ازدواج آسان جزو سیاستهای کشور است و ترویج چنین اقداماتی در جامعه، حتی اگر برای عدهای که پول دارند مباح باشد اما به لحاظ ترویج فرهنگ اشرافیت، سرمایهداری و غربی مردود است و لذا از نهادهای فرهنگی، سازمان تعزیرات حکومتی و اتحادیه صنف آرایشگرها میخواهیم از هر اقدامی که علیه فرهنگ ازدواج و تسهیل آن باشد، جلوگیری کنند.
استفاده از ظرفیت شورای فرهنگی-اجتماعی زنان
استفاده از ظرفیت شورای فرهنگی- اجتماعی زنان که وظیفه سیاستگذاری در موضوع زنان را بر عهده دارد، پیشنهاد دیگر دادستانی تهران بود و نکته پایانی این جلسه، تاکید جعفریدولتآبادی بر مقابله با موارد بیّن و آشکار در ترویج فرهنگ غربی بود که در این باره اظهار داشت: دادستانی در امر مقابله با اقداماتی که به وضوح ترویجدهنده فرهنگ غربی است، تردید ندارد و در این راستا ضرورت دارد پلیس یا سازمان تعزیرات حکومتی از مصادیق مهمتر شروع کرده و به جای اینکه یک آرایشگاه کوچک در منطقه جنوب شهر را تعطیل کند، درباره مراکز بزرگی که در حال فرهنگسازی غلط هستند اقدام کند، چرا که نتیجه این تجملگراییها، تقسیمبندی جامعه به غنی و فقیر است. وی درباره فعال شدن دستگاههای اجرایی مرتبط با آسیبهای اجتماعی گفت: قرار نیست دستگاههای اجرایی عقب بروند و پلیس و دادسرا جلو بیاید، بلکه اتحادیه مربوطه در صف نخست است، سازمانهای مرتبط در وهله دوم باید اقدام کنند، پس از آن پلیس وارد شود و در صورت عدم حصول نتیجه به رغم گذر از این مراحل، دادسرا آمادگی تعقیب جرائم، رسیدگی و حمایت قضایی از اقدامات پلیس را خواهد داشت.