printlogo


کد خبر: 184704تاریخ: 1396/8/30 00:00
سرنوشت پروژه‌ای که به بودجه ۹۷ گره خورد
تصفیه‌خانه نورآباد روی مدار وعده‌ها

تصفیه‌خانه فاضلاب نورآباد ۱۷ سال روی مدار وعده‌ها چرخید و امروز سرنوشت آن به تخصیص اعتبارات و بودجه سال ۹۷ گره‌ خورده است.  یکی از طرح‌هایی که از سال ۷۹ به‌طور رسمی عملیات اجرایی آن آغاز شد، طرح تصفیه‌خانه فاضلاب شهر نورآباد در استان لرستان است که به‌رغم گذشت ۱۷ سال از آغاز ساخت آن تاکنون به بهره‌برداری نرسیده است. طرحی که در سال ۹۱ نیز دوباره کلنگ ساخت آن این بار با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و جمعی از مسؤولان استان و شهرستان به زمین زده شد تا امید به اجرای پروژه قوت بگیرد و این بار ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان روند بهتری پیدا کند. پس از انعقاد قرارداد با پیمانکار جدید باز هم با گذشت چند ماه این طرح متوقف شد. این طرح که ضرورت اجرای آن بارها و بارها به گوش مسؤولان ملی و استانی رسیده، با وجود اینکه صدها طرح مشابه آن در کشور که چندین سال پس ‌از این پروژه کار اجرایی آنها شروع‌ شده، به اتمام رسیده‌اند همچنان سرنوشت نامعلومی دارد. طرح «بی‌یوتی» ابتکار جدیدی بود که توسط هوشنگ بازوند، استاندار سابق لرستان برای ادامه ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب نورآباد در نخستین بازدید خود از طرح‌های نیمه‌تمام دلفان به مسؤولان شرکت آب و فاضلاب استان پیشنهاد شد که متأسفانه این ابتکار نیز وضعیت حاد این طرح را درمان نکرد و همچنان متوقف مانده است.
ضرب‌الاجل‌ها در اجرای پروژه تصفیه‌خانه گوش شنوایی نداشت
در تاریخ ۱۸ دی‌ماه سال گذشته و در جلسه اقتصاد مقاومتی بود که بار دیگر پروژه نیمه‌تمام و بلاتکلیف تصفیه‌خانه فاضلاب نورآباد مورد بررسی قرار گرفت تا هوشنگ بازوند، استاندار سابق لرستان ضرب‌الاجلی را برای حمیدرضا کرموند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان برای به سرانجام رساندن این پروژه تعیین کند، ضرب‌الاجلی که گوش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان بدهکار آن نشد تا همچنان نورآباد بدون تصفیه‌خانه فاضلاب بماند. سیدموسی خادمی، استاندار لرستان که این روزها به بازدید پروژه‌های نیمه‌تمام در شهرستان‌های مختلف لرستان می‌رود، به بازدید پروژه نیمه‌تمام تصفیه‌خانه فاضلاب نورآباد هم رفت تا از وضعیت این پروژه که ۱۷ سال از عملیات اجرایی آن می‌گذرد، باخبر شود. وی در حاشیه بازدید از این پروژه در گفت‌وگو با مهر در سخنانی با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب نورآباد پروژه بزرگی بوده که نزدیک ۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، اظهار داشت: طی امسال برای این پروژه در ردیف پیوست نزدیک به 2 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌ شده است. استاندار لرستان با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم و ببینیم در بودجه ۹۷ چقدر برای این پروژه اعتبار دریافت می‌کنیم، گفت: برای به سرانجام رساندن این پروژه زمان نمی‌توانیم تعیین کنیم، چرا که بستگی دارد در بودجه ۹۷ و با تلاش ما و نماینده شهرستان در مجلس چقدر اعتبار بگیریم. خادمی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: اما عملاً با این اعتبارات خیلی نمی‌شود زمان دقیقی برای به نتیجه رسیدن پروژه تعیین کنیم.
 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان زمانی برای اتمام پروژه اعلام نکرد
حمیدرضا کرموند، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان نیز در سخنانی با اشاره به وضعیت تصفیه‌خانه فاضلاب نورآباد، اظهار داشت: ظرفیت این تصفیه‌خانه ۱۶۰ هزار مترمکعب در روز و معادل ۸۵ هزار نفر است. وی فرآیند کار این تصفیه‌خانه را لجن فعال با هوادهی گسترده عنوان کرد و گفت: هزینه اجرایی کامل این پروژه ۴۰۰ میلیارد ریال بوده است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان بدون اشاره به زمان به سرانجام رسیدن این پروژه، گفت: شبکه جمع‌آوری این تصفیه‌خانه ۱۲۷ کیلومتر است که ۱۰۵ کیلومتر آن اجرا شده است.


Page Generated in 0/0066 sec