گروه اجتماعی: یک منبع آگاه در نیروی انتظامی با تایید ورود مواد روانگردان جدید به شکل دستمالهای اعتیادآور به کشور، تاکید کرد که نخستین گزارش درباره ورود این ماده به ایران در سال گذشته به دست پلیس رسید.
به گزارش تسنیم، به دنبال انتشار اخباری مبنی بر فروش و توزیع دستمالهای اعتیادآور در مترو با قیمت 1000 تومان، برخی منابع مطلع با ارائه توضیحاتی خبر توزیع دستمالهای اعتیادآور را تایید کردند. به گفته یک منبع آگاه در نیروی انتظامی، نخستین گزارش از این ماده جدید در سال گذشته به پلیس ارائه شد که بر اساس تحقیقات انجام شده اگر چه مصرف این ماده که جزو «کانابینوئیدهای سنتزی» است شیوع زیادی نداشته ولی گزارشهایی از توزیع و مصرف این ماده جدید به دست پلیس رسیده بود. این ماده که جزو مواد روانگردان محسوب میشود در ابعاد کوچک استفاده میشود و جنس آن شبیه به کاغذ خشککن یا پارچه است. بر اساس اطلاعات این منبع آگاه، این ماده جدید قدرتی بین 100 تا 800 برابر حشیش دارد و مثل حشیش داخل سیگار مصرف میشود و حالت نشئگی آن به اندازهای زیاد است که در برخی گزارشها، از هوش رفتن پس از مصرف این ماده نیز گزارش شده است. وی با بیان اینکه احتمال فروش این ماده در مترو نیز وجود دارد، افزود: مواد روانگردان جدید که به عنوان یک چالش در دنیای امروز از سوی سازمان ملل شناخته شده بیشتر در فضای مجازی به فروش میرسد ولی احتمال فروش خرد این ماده در مترو نیز متصور است. این کارشناس با تاکید بر اینکه قیمت هزار تومانی عنوان شده برای توزیع این ماده مشکوک به نظر میرسد، اضافه کرد: قیمت این ماده جدید بیش از مبالغ عنوان شده است ولی اگر قیمتهای یاد شده صحت داشته باشد، توزیع آن با این مبلغ باعث نگرانی مضاعف خواهد شد، چرا که نشاندهنده آن است که باندهای خاصی در پشت پرده توزیع این ماده قرار دارند.
هشدار درباره مخدر «دستمال»
در همین رابطه، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به خطرات و عوارض مخدر صنعتی NPS که این روزها نوعی از آن تحت عنوان «دستمال» خبرساز شده است، هشدار داد. پرویز افشار، درباره مخدر جدیدی تحت عنوان دستمال اظهار کرد: آنچه در فضای مجازی و سایتها منتشر شده حکایت از نوعی مواد روانگردان جدید در گروه NPSها یا نیوسایکو اسیدها دارد که به نام دستمال مشهور شده است. به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، بررسیها نشان میدهد این مواد از دسته کانابینوئیدهای صنعتی است؛ موادی که از نظر ساختار شبیه ماریجوانا است اما مانند ماریجوانا، علف، گرس و حشیش کاشتنی نیست، بلکه موادی است که در آزمایشگاه سنتز میشود و اثرات توهمزایی آن از حشیش خیلی بیشتر است و اثرات تخریبیاش هم شدیدتر است. افشار با بیان اینکه در حال حاضر این مواد در اندازهای نیست که مانند حشیش فراگیری داشته باشد، تصریح کرد: در آینده تغییر الگوی مصرف در دنیا بیشتر به سمت و سوی این مواد است و مردم باید در جریان باشند این مواد در قالب دستمال، قرص و اسپری عرضه میشوند و حتی ممکن است این مواد در آینده بیشتر در قالب عطریات و بخور مصرف شود که باید مراقب اینها باشیم. سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آمار کشفیات این مواد نیز به ایسنا گفت: کشفیات تجاری نداشتیم اما در حد مصرف شخصی یا کمی بیشتر از آن بوده است.