معاون رفاه وزیر کار خبر داد
ثروتمندان ۳ برابر فقرا وام میگیرند
معاون امور رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه برای کاستن از چهره خشن سرمایهداری، بخش تعاونی شکل گرفت، اظهار داشت: حضور تعاونیها در کنار نظامهای سرمایهداری غرب به نفع عمومی مردم و نتایج مثبت بسیاری منجر شد. احمد میدری، مشکلات فعلی بخش تعاون را به 2 دسته درونی و بیرونی تقسیم کرد و افزود: معاونت امور تعاون وزارت تعاون درصدد حل مسائل و مشکلات بیرونی است اما خود تعاونیها باید مشکلات درونیشان را حل و در این زمینه جدیتر از گذشته عمل کنند. معاون وزیر رفاه همچنین نسبت به عملکرد بانکها در کشور انتقاد کرد و گفت: بر اساس مطالعاتی که تاکنون انجام شده، تنها 12 درصد از خانوادههای ایرانی از تسهیلات بانکی استفاده کردهاند، چرا که دسترسی دهکهای ثروتمند جامعه 3 برابر دهکهای فقیر است، بنابراین سیستمهای بانکی با این شیوه، فقر را تشدید میکنند. معاون وزیر رفاه خاطرنشان کرد: سیستمهای بانکی در کشور ما عمیق و بزرگ نیستند و در شیوه توزیع تسهیلات باید تغییر ایجاد شود.
سهام دولت در 3 شرکت بیمه واگذار میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه از 2/2 درصد باید به ۷ درصد در پایان برنامه ششم برسد، اظهار داشت: خصوصیسازی در بیمهها را باید دنبال کنیم و 3 شرکت بیمهای را که در اختیار دولت است باید واگذار کنیم. به گزارش فارس، مسعود کرباسیان در بیستوچهارمین همایش بیمه و توسعه با تاکید بر اینکه بیمه باید نفوذ بیشتری در زندگی مردم داشته باشد، افزود: متاسفانه سهم ما در بیمههای زندگی کم است و در برنامه ششم باید سهم بیمههای زندگی به ۵۰ درصد برسد. وی ادامه داد: بیمه مرکزی نقش تنظیمگر و سیاستگذار را دارد و بیمه ایران نیز در اختیار دولت است ولی سایر بیمهها باید خصوصی باشند. وزیر اقتصاد تاکید کرد: به طور جد پیگیر خصوصیسازی و اصل ۴۴ هستیم، زیرا باید اول این موضوع را از وزارتخانه خودم پیگیری کنم.
ایران واردکننده انرژی میشود
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در صورتی که کشور نتواند مصرف انرژی خود را کنترل و مدیریت کند بزودی تبدیل به واردکننده انرژی خواهیم شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شکرچیزاده اظهار کرد: متأسفانه به میزان قابل ملاحظهای اتلاف انرژی در کشور وجود دارد و این موضوع ارزش افزودهای را برای کشور ایجاد نمیکند و تأثیر مثبتی بر درآمد ناخالص ملی ندارد. شکرچیزاده با اشاره به اینکه در این ماه، آییننامه اجرایی ماده ۱۸ قانون اصلاح الگوی مصرف در هیأتدولت تصویب و ابلاغ میشود، افزود: بر اساس این آبیننامه، دستگاههای دولتی مکلف به بررسی میزان مصرف انرژی در طول 2 سال و سپس اجرای عملیات بهینهسازی مصرف انرژی ظرف 5 سال شدهاند. شکرچیزاده در ادامه به استفاده از مصالح استاندارد در ساختمانهای کشور اشاره کرد و گفت: برای بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها باید از مصالح استاندارد استفاده کنیم زیرا استفاده نامناسب از مصالح در نماهای ساختمان باعث آتشسوزی گستردهای در کشور انگلیس شده بود. رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: سالانه 500 تا 600 هزار دستگاه به تعداد ساختمانهای کشور افزوده میشود و در صورتی که بتوانیم با تأمین اعتبار مناسب، میزان مصرف انرژی را در آن کنترل کنیم میتوانیم امیدوار به بهبود وضعیت مصرف انرژی در کشور باشیم. در ادامه فرجالله رجبی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه 10 سال دیگر در مصرف انرژی به وضعیت قطرهچکانی خواهیم رسید، اظهار کرد: اگر میزان مصرف انرژی به همین روال ادامه پیدا کند با وضعیت خطرناکی در این حوزه روبهرو میشویم. مرجبی یادآور شد: متأسفانه قانون مقررات ملی ساختمان را هیچکس رعایت نمیکند اما هماکنون طراحان و ناظران ساختمان را مکلف کردهایم این قانون را در ساختمانهای مسکونی به کار گیرند.