printlogo


کد خبر: 185623تاریخ: 1396/9/22 00:00
مهره‌چینی در انتخاب خبرگان ورزش
مهندسی کمیته ملی المپیک

زینب حاجی‌حسینی: معرفی خبرگان ورزش برای حضور در مجمع کمیته ملی المپیک نشان از تعامل و رایزنی‌های برنامه‌ریزی شده برای مهره‌چینی در انتخابات این کمیته و تعیین رئیس آینده آن دارد. کمیته ملی المپیک به ظاهر هیچ حرکتی در راستای انتخابات ٢٥ دی ماه خود نداشت و این در حالی بود که از خیلی وقت پیش نام محتمل‌ترین گزینه‌ها برای مهم‌ترین صندلی‌های این کمیته مطرح شده بود. گزینه‌هایی که بعضا کاندیدا شدن‌شان منوط به عضو شدن در مجمع بود و تصمیم روز دوشنبه هیات اجرایی، این شرط را خیلی راحت برای آنها محقق کرد. تصمیمی که نشان می‌دهد فعالیت‌های انتخاباتی کمیته ملی المپیک آنطور هم که تصور می‌شد، کُند نبوده و اتفاقا پشت پرده رایزنی‌ها و تعاملات محکمی هم انجام شده است.
علی کفاشیان، محمود مشحون، رضا صالحی‌امیری، طاهره طاهریان و عاطفه اسلامیان افرادی هستند که به عنوان خبره ورزشی معرفی شده‌اند. خبرگان ورزشی از افراد دارای حق رای در مجمع کمیته ملی المپیک هستند که می‌توانند کاندیدا هم شوند، با این اوصاف به نظر می‌رسد انتخاب و معرفی این افراد در راستای مهره‌چینی‌ای انجام شده که قرار است در قالب انتخابات برای کمیته ملی المپیک انجام شود.
به گزارش مهر، از خیلی وقت پیش نام رضا صالحی‌امیری به عنوان گزینه اصلی ریاست کمیته ملی المپیک مطرح شد؛ فردی که در آغاز دولت حسن روحانی گزینه تصدی پست وزارت ورزش بود اما نتوانست رای اعتماد مجلس را بگیرد. صالحی‌امیری اما حالا به واسطه معرفی به عنوان خبره ورزشی و عضویت در مجمع کمیته ملی المپیک در یک قدمی ریاست این کمیته قرار گرفته است.
طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک (بخش 4- مجمع عمومی- ماده ٥- ترکیب مجمع) ٥ کارشناس خبره ورزش از بازی‌های المپیک باید باشند حال اینکه صالحی‌امیری جز 3 ماه سرپرستی وزارت ورزش، تجربه ورزشی دیگری در کارنامه ندارد، آن هم در حد المپیک!
از طرف دیگر در میان خبرگان ورزشی هستند بازنشسته‌هایی که طبق قانون نمی‌توانند برای ریاست، دبیرکلی و خزانه‌داری کاندیدا شوند و همین تاییدی است بر تعاملات صورت گرفته برای ریاست صالحی امیری که از دوستان نزدیک وزیر ورزش هم هست! اگرنه چرا باید کفاشیان و مشحون که در حال حاضر عضو هیات اجرایی هم هستند به عنوان خبره ورزشی معرفی شوند؟
طبق اساسنامه حداقل ٢ نفر از خبرگان باید از ورزش بانوان باشند، این موضوع استثنائا در معرفی خبرگان رعایت شده اما همین بخش هم ابهام‌برانگیز است؛ وقتی یکی از آنها از بدنه خود کمیته ملی المپیک است و قطعا حضورش در جمع شدن آرای مورد نیاز بی تاثیر نیست بویژه اینکه شنیده شده رئیس فعلی قصد جدایی از هیات اجرایی را ندارد.
در اساسنامه، حضور یک کاندیدا از بین کارشناسان حوزه ورزش دانش‌آموزی با توجه به اهمیت المپیک نوجوانان مورد تاکید قرار داده شده اما هیچ یک از 5 خبره معرفی شده چنین ویژگی‌ای ندارند مگر اینکه سابقه مشحون که همین 2 هفته پیش به دلیل بازنشستگی مجبور به استعفا شد، در این زمینه لحاظ شده باشد. مشحون قبل از انقلاب و تا سال ١٣٥٨ معلم ورزش بود. کمیته ملی المپیک در معرفی خبرگان ورزشی نه‌تنها اساسنامه خود را هم مورد توجه قرار نداده، بلکه خیلی از کارشناسان به معنای واقعی خبره در ورزش و امور بازی‌های المپیک را هم نادیده گرفته است. حتی اصغر رحیمی هم در اعتراض به این تصمیم‌گیری ضمن عدم پذیرش مسؤولیت سرپرستی کاروان آسیایی، در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد موضوع را به اطلاع رئیس جمهور هم خواهد رساند تا وی بداند چه ظلمی در ورزش می‌شود. رحیمی 4 سال پیش به عنوان خبره ورزش در مجمع کمیته المپیک حضور داشت و سرپرستی رویدادهایی مانند المپیک ریو را در کارنامه دارد. دیگر اینکه در نشست هفته گذشته هیات اجرایی به دلیل غیبت 3 نفر از اعضا هیچ تصمیم‌گیری‌ای درباره انتخابات انجام نشد اما در نهایت این تصمیم انتقادی در نشستی اتخاذ شد که شهنازی و علیپور در آن حضور نداشتند. در هر صورت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک که در بسیاری مقاطع چالش‌هایی با هم داشتند، این روزها و برای مهم‌ترین انتخابات ورزش کشور در تعامل خوبی با هم دارند؛ تعاملی که به واسطه آن قرار است گزینه وزارت، میز و صندلی ریاست کمیته را در اختیار بگیرد، رئیس فعلی برای دبیرکلی یا نایب‌رئیسی کاندیدا شود و... .


Page Generated in 0/0064 sec