رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس در نشست خبری آمار رسمی قاچاق کالا از مبادی گمرک کشور را تشریح کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، امیر خجسته در نشست خبری خود تصریح کرد: با وجود واردات و صادرات کالا، اقتصاد مقاومتی عملی نشده و متأسفانه حتی بسیاری از کارخانجات هم در معرض خطر قرار گرفتهاند. خجسته با اشاره به اینکه واردات قاچاق از مبادی رسمی به صورت میانگین 70 تا 90 درصد به صورت انحصاری انجام میشود، افزود: کسی در این باره پاسخگو نیست و حتی زمانی که بنده اعلام کردم 3 هزار و 300 کانتینر در یک روز از مبادی رسمی وارد میشود، وزیر اقتصاد و رئیس گمرک معترض شده و اعلام کردند یک کانتینر آن را مشخص کنید. وی تأکید کرد: بنده اکنون با آمار و ارقام رسمی و مدارک مستدل این قاچاقی را که از مبادی رسمی انجام میشود، خواهم گفت. نماینده مردم همدان اظهار داشت: بر اساس اعتراف وزیر اقتصاد و رئیس گمرک سالانه 900 میلیون دلار قاچاق در کشور انجام میشود که متأسفانه هیچ کنترلی روی آن نیست حتی سامانهای که برای جلوگیری از قاچاق راهاندازی کردهاند، عاملی برای انجام قاچاق شده است.
واردات خودرو به نام زن روستایی
وی با تأکید بر اینکه خودرو یکی از مواردی است که به طور مداوم و از راههای مختلف به صورت قاچاق وارد میشود، تصریح کرد: 5 هزار و 362 خودروی لوکس همچون پورشه، ولوو، بنز، بیامو، رنو، تویوتا، نیسان و هیوندا از سال 95 تا مهر 96 به صورت قاچاق وارد کشور شده و این تنها یک نمونه قاچاق از مبادی رسمی، مناطق آزاد و گمرک است. وی اضافه کرد: از وزیر اقتصاد و رئیس گمرک میخواهم با کارشناسان خود و بنده به عنوان رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی یک مناظره تلویزیونی برای تنویر افکار عمومی داشته باشیم. خجسته با بیان اینکه 600 خودروی پورشه و بنز به نام یک خانم روستایی با اسم مریم دوسردهلیز که حتی برای نان شبش محتاج است وارد کشور شده، گفت: این خودروها از طریق دوبی وارد گمرک بوشهر و بندرعباس شده و این اقدام به صورت سیستمی از طریق گمرک صورت گرفته است. این خانم حتی در جریان نبوده و این اقدام از طریق همکاری شبکهای در گمرکات و سیستم حاکم به صورت استفاده از کارت بازرگانی صورت گرفت. وی اظهار کرد: سکینه معرف، نمونه دیگری است که با نام وی چند هزار کانتینر لباس به صورت قاچاق از گمرکات کشور از طریق بوشهر و سجافی اهواز وارد کشور شده است. خجسته افزود: پس از آن 550 هزار وسیله خانگی در یکی از انبارهای کرج به وسیله نیروی انتظامی کشف میشود که مشخص میشود این وسایل پروانه گمرکی با نام قطعات لوازم خانگی دارند، عوارض گمرکی وسایل خانگی 76 درصد بوده اما عوارض قطعات لوازم خانگی 10 درصد است و این قاچاق از طریق مسیر سبز گمرکی انجام شده است. وی تأکید کرد: پس از رسانهای شدن این موضوع، تعزیرات قاچاق را تأیید کرد و برای آنکه آقایان جایگاه خود را از دست ندهند، اعلام کردند قاچاق بوده و 100 میلیارد تومان عوارض گمرکی برای آن در نظر گرفتند.
قاچاق 5 هزار کانتینر ظروف شیشهای
خجسته با بیان اینکه بزرگترین قاچاق مربوط به اسباب بازی، کاغذ دیواری و ظروف شیشهای است، گفت: کریستال و ظروف شیشهای در 5 هزار کانتینر تحت عنوان شیشه خرد و درپوش شیشهای از گمرک و از طریق مسیر سبز گمرکی وارد کشور شدهاست. نماینده مردم همدان تأکید کرد: برخی با چسباندن مارک چینی به کریستالهای آلمانی و چک، عوارض کمتری را برای واردات آن پرداخت میکنند که یکی از این کانتینرها در اراک شناسایی و با پیگیریها دیگر کانتینرها نیز کشف شد. وی با تاکید بر اینکه قاچاق ظروف کریستال از طریق 3 هزار اظهارنامه که مربوط به 4 نفر بوده انجام میشود، گفت: «س.ح» یکی از این افراد است که چندین ماه در زندان بود و آن وقت وزیر ما میگوید قاچاق از مبادی رسمی انجام نمیشود. خجسته اظهار داشت: شرکت کیان تلاش خاورمیانه طی 4 ماه در گمرک خرمشهر 2 هزار و 500 اظهارنامه و هزاران کانتینر اموال لوکس را با تبانی سازمانیافته با مدیران گمرک به کشور وارد کردند. ترخیص هزارها کانتینر کریستال لوکس از گمرک بندرعباس تحت عنوان درپوش شیشهای، ظروف دهنگشاد، شیشه فلاسک و ضایعات شیشهای با تبانی سازمانیافته از مسیر سبز گمرک انجام شده است. رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس با اشاره به اینکه 18 دستگاه بیهوشی با تبانی سازمانیافته بدون مجوز وزارت بهداشت با 2 هزار دلار از گمرک فرودگاه امام توسط سلطان قاچاق تجهیزات پزشکی ترخیص شده، افزود: عبور 70 درصد اظهارنامه گمرک از مسیر سبز بدون هیچگونه کنترل و بهانه تسهیل واردات منجر به خروج میلیاردها دلار ارز از کشور شده است. خجسته تأکید کرد: اگر وزیر اقتصاد و رئیس گمرک این مسائل را اصلاح نکنند، تمام مدارک و مستندات را در اختیار رسانهها قرار میدهیم. وی خاطرنشان کرد: اعلام وزارت اطلاعات در قاچاق هزار و 128 کانتینر از گمرک شهید رجایی درست بود و متأسفانه به وزارت اطلاعات بیحرمتی شد و باید از این دستگاه عذرخواهی شود. وی گفت: سهشنبه گذشته بنده به گمرک شهید رجایی و بهشتی رفتم و برای تعیین تکلیف قاچاق به طور ویژه ورود کردهام؛ متأسفانه برخی مسؤولان مست غرور بوده و متوجه نیستند بنابراین ابتدا برای اصلاح تذکر میدهیم تا سامانه گمرک را به صورت جدی عملیاتی کنند. خجسته گفت: هیچ قدرت و شخصی اجازه ندارد به رسانهها بگوید چرا خلافها و آمار فساد را منتشر میکنید.