درگذشت خالق «قصههای خوب برای بچههای خوب»
خالق مجموعه پویانمایی «قصههای خوب برای بچههای خوب» صبح روز پنجشنبه ۲۳ آذر دار فانی را وداع گفت. به گزارش مهر، مجید محمدی، تهیهکننده و کارگردان پویانمایی کشورمان که با مرکز پویانمایی صبای صداوسیما همکاری میکرد صبح پنجشنبه ۲۳ آذر در تهران دار فانی را وداع گفت. زندهیاد محمدی خالق مجموعه پویانمایی «قصههای خوب برای بچههای خوب» بر اساس قصههای مرحوم آذر یزدی بود. مراسم تشییع پیکر شادروان مجید محمدی روز گذشته ۲۴ آذر در بهشتزهرا(س) برگزار شد.
10 نویسنده در «ویلای کاکاییها»
مجموعه داستان «ویلای کاکاییها» در واکنش به مشکلات و مخاطرات محیطزیستی در انتشارات «شهرستان ادب» منتشر شد. به گزارش روابط عمومی شهرستان ادب، داستانهای این مجموعه را محمدرضا بایرامی، داستاننویس مشهور و برگزیده جایزه جلال گزینش کرده است. فراخوان نگارش داستانهای محیطزیستی با عنوان «باغ ملی» اسفند 1395 منتشر شد و «ویلای کاکاییها» محصول این فراخوان است. در این مجموعه 10 داستان کوتاه گردآوری شده است: «ویلای کاکاییها» نوشته مصطفی مردانی، «بار» نوشته علیالله سلیمی، «من درنای سیبری را خوردهام» نوشته فرناز شهیدثالث، «نفرین قنات حاج میرزا» نوشته مهدی کفاش، «مالکین اصلی» نوشته معصومه میرابوطالبی، «هوایی که در آن نفس میکشم» نوشته سیدمحمد قارونی، «ماه خواهر ندارد» نوشته مرتضی فرجی، «خشک و خالی» نوشته محمد سرابی، «نخلها ایستاده میمیرند» نوشته ناهید قادری و «اگر باران نبارد؟ اگر باران ببارد؟» نوشته صبا چزانی. در بخشی از داستان «من درنای سیبری را خوردهام» میخوانیم: «دستهایم را که زیر برف سفید شده بود، از هم باز کردم. شدم یک دُرنای بزرگ. گفتم: «درنای سیبری رو خوردم.» بابا خندید ولی اشکش هم راه افتاد. گفت: «فقط همین یکی مونده بود. چطور دلت اومد؟» جوابی نداشتم. دلم فروریخت...» همچنین این کتاب پنجمین مجموعه از مجموعه داستانهای گروهی «قصه زمانه» شهرستان ادب است. «عطر عربی»، «کجا بودی الیاس؟»، «میخواهد چشمانش باز باشند» و «پاییز آمریکایی» عنوان دیگر کتابهای این مجموعه با موضوع مسائل اجتماعی هستند.
«همیشه دختر» خواندنی شد
«همیشه دختر» اثر محمد ترکاشوند رمانی است که در آن نویسندهای مرد با جسارت تمام، قدم به زندگی زنان و روابط تو در توی این بخش از جامعه گذاشته است و سعی دارد در دل یک روایت داستانی به ترسیم نوعی خاص از سبک زندگی در این قشر دست بزند. به گزارش فارس، «همیشه دختر» با سفر زیارتی دختری به نام فریده آغاز میشود، که با جمعی از دوستانش راهی مشهد مقدس میشود و سفر در این میان از سویی بهانهای است برای آشنا شدن با روحیات و ذهنیات تیپ اجتماعی فریده که میتوان از آنها به عنوان بخش قابل توجهی از طبقه اجتماعی دختران جوان ایرانی امروز یاد کرد و از سوی دیگر راهی است برای آشنا شدن با طیفهای فکری مختلف جاری در زندگی زنانه امروز، استدلالها، نوع نگاه و حتی ایدئولوژی زنانه. این اثر با شجاعتی خاص، موضوع ازدواج دختران را نشانه میرود و دلایل تأخیر سن ازدواج و نارضایتی دختران از ازدواج نکردن را بررسی میکند. آفتهایی که مانع ازدواج بههنگام است و آفتهایی که از پی این تأخیر قد علم میکنند.«همیشه دختر» از سوی دیگر سازنده نوعی نگاه ویژه به زندگی مشترک و اجتماعی از زاویه نگاه زنان است که سعی کرده با دوری از کلیشههای رایج در خلق چنین داستانی در نهایت به ترسیم سیمایی از نوع صحیح سبک زندگی مومنانه دست پیدا کند. انتشارات کتاب نیستان رمان «همیشه دختر» را در 144 صفحه و با قیمت 11500 تومان منتشر کرده است.