سفر رئیس فیفا به عربستان آن هم در میان مناقشه بحثبرانگیر فوتبال ایران با عربها تنها یک معنی دارد؛ دیپلماسی قدرتمند و قوی حریف. موضوعی که کمبودش بشدت در فوتبال ایران احساس میشود، فقدانی که سر منشأ بسیاری از مشکلات فنی و مدیریتی فوتبال ایران در قاره پهناور آسیاست. مناقشه بین فوتبال ایران و عربستان جدیدترین چالشی است که فدراسیون فوتبال در ماههای اخیر با آن دست و پنجه نرم کرده و بعد از جلسه اخیر هیاترئیسه کنفدراسیون فوتبال آسیا و ابهامات به وجود آمده درباره تغییر مواضع AFC، موضوع وارد فاز جدیدی شده است. نمایندگان باشگاههای ایران در 3 سال اخیر در کشور ثالث به مصاف نمایندگان عربستان رفتهاند و مسؤولان فدراسیون فوتبال بعد از جلسه هیاترئیسه AFC اعلام کردند تیمهای ایرانی از این پس باید در ایران از تیمهای عربستانی میزبانی کنند اما AFC هیچگاه به صورت قاطع این تصمیم را اعلام نکرده و گفته میشود تیمهای ایرانی همچنان باید در کشور ثالث به میدان بروند. در این میان اتفاقی که باعث شده شانس عربستان در این پرونده افزایش یابد، سفر جیانی اینفانتینو به این شبهجزیره است. رئیس فیفا با حضور در عربستان و دیدار با پادشاه عربستان، جلساتی با مدیران فدراسیون فوتبال این کشور داشته و بدون شک موضوع بازی در ایران یکی از مواردی بوده که در دستور کار جلسات مقامات عربستانی با رئیس فیفا قرار داشته است. سفر اینفانتینو به عربستان حسننیت فیفا نسبت به این کشور شیخنشین را نشان میدهد و میتواند تاثیری منفی در پیشبرد اهداف فدراسیون فوتبال ایران در زمینه مناقشه با عربستان داشته باشد. عربستانیها در سالهای اخیر نیز نشان دادند سعی دارند با دعوت از سران سازمانهای مختلف به کشورشان دیپلماسی خود را در عرصههای مختلف تقویت کنند.
فدراسیون فوتبال ایران بهرغم داشتن کرسیهای مختلف در فیفا و AFC اغلب اوقات در پروندههای بینالمللی و گرفتن حق ایران با مشکل مواجه شده است. مهدی تاج به عنوان عضو کمیته مسابقات فیفا و علی کفاشیان، نایبرئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا میتوانند نقش تعیینکنندهای در تصمیمات فوتبالی مربوط به ایران در سطح آسیا داشته و حداقل از پایمال شدن حقوق ایران دفاع کنند اما در پرونده اخیر، آنها به خندههای اینفانتینو در جلسه هیات رئیسه AFC و تبریک او به خودشان دلخوش کردهاند. تاج و کفاشیان متفقا گفتهاند بعد از جلسه AFC، اینفانتینو به آنها لبخند زده و تبریک گفته است؛ تبریکی که تاکنون پیامد ملموسی در چالش پر افت و خیز فوتبال ایران و عربها نداشته است.
حکم AFC درباره میزبانی تیمهای ایرانی و عربستانی در کشور خود یا کشور ثالث همچنان در هالهای از ابهام است و چیزی به صورت رسمی اعلام نشده است. اتفافات روی داده در جلسه هیات رئیسه AFC و بحثهای رد و بدل شده هم فعلا مبهم است. تصمیم فدراسیون فوتبال ایران در قبال تحمیل دوباره بازی در کشور ثالث به باشگاههای ایرانی هم روشن نیست، فعلا
آنچه کاملا شفاف و مشخص است، این است که فوتبال ایران در میدان رقابت دیپلماتیک، باز هم یک بر صفر از عربستان عقب افتاده است.