مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی:
هوای کلانشهرها تا پایان هفته آلوده است
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور با اشاره به پایداری شرایط نامطلوب هوا در کلانشهرهای تهران، اصفهان، تبریز، ارومیه و اراک تا روزهای پایانی هفته اظهار کرد: برای حل بحران آلودگی هوا باید اقدامات اساسی صورت گیرد. قطعا تعطیلی مدارس نمیتواند چاره اساسی برای حل این مشکل باشد. احد وظیفه در گفتوگو با ایسنا وضعیت جوی تهران را طی روزهای آینده پیشبینی کرد و گفت: وزش باد قابل توجهی طی روزهای آینده در تهران پیشبینی نمیشود و شرایط آرام جوی در اکثر مناطق این استان حاکم است، بنابراین آلایندهها تا روز چهارشنبه و حتی صبح روز پنجشنبه میهمان تهران خواهند بود. وی افزود: از بعدازظهر روز پنجشنبه (۳۰ آذر) وزش باد باعث کاهش غلظت آلایندهها میشود و طی پنجشنبهشب و روزهای جمعه و شنبه (اول و دوم دی) شاهد بارشهای ضعیفی در تهران خواهیم بود.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور درباره آلودگی سایر کلانشهرها اظهار کرد: در شهرهای ارومیه، تبریز، اصفهان و اراک شرایط تا روز چهارشنبه (۲۹ آذر) جوی پایدار برقرار خواهد بود. در آذربایجانغربی و آذربایجان شرقی از اواخر وقت چهارشنبه با رشد ابر، شرایط صعود هوا مهیا و در نتیجه از غلظت آلایندهها کاسته خواهد شد و از چهارشنبهشب تا پنجشنبه شاهد بارش در این استانها خواهیم بود که باعث پاکی هوا خواهد شد. وظیفه در ادامه با بیان اینکه باید اقدامات اساسی برای کاهش آلودگی هوای کلانشهرهای کشور صورت گیرد، گفت: قطعا تعطیلی مدارس نمیتواند چاره اساسی برای حل بحران آلودگی هوا باشد. بهتر است کشور ما در اتخاذ تصمیمات اساسی برای حل مشکل آلودگی هوا از کشورهای اروپایی الگو بگیرد. در شرایط حاضر و در فصل زمستان که بسیاری از شهرهای کشور ما دچار آلودگی هواست، در اروپا هوا شرایط مساعدی دارد و غالبا در وضعیت پاک است. وی تاکید کرد: بهتر است از اقداماتی که کشورهایی مثل ژاپن یا انگلیس برای حل مشکل آلودگی هوا انجام دادند، الگوبرداری کنیم. در یک مقطعی آلودگی هوا در این کشورها تلفات بسیار زیادی داشت. این کشورها در صنعت و در زمینه مصرف انرژی دست به اقدامات اساسی زدند و توانستند با کاهش شدت مصرف انرژی بر مشکل آلودگی هوا فائق آیند.
رئیس پلیس راهور ناجا مطرح کرد
انتقاد از حمایت دولت از خودروهای آلاینده!
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: دولت در تابستان تصمیم گرفت به ازای تولید هر دستگاه خودرو که بیش از 5/8 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف سوخت دارد، یک دستگاه خودروی فرسوده را از رده خارج کند اما بعد از ٤٥ روز تصمیم دولت بر این شد که این موضوع را ملغی کند. به گزارش تسنیم، سردار تقی مهری با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف پلیس در قبال آلودگی هوا در حال حاضر، کنترل معاینه فنی است، اظهار کرد: در 7 ماه نخست امسال در سراسر کشور، با حدود ٤ میلیون خودروی فاقد معاینه فنی برخورد و اعمال قانون شده است. همچنین با حدود بیش از 50 هزار خودروی دودزا برخورد شده و در 7 ماه سال ٩٦ در تهران، حدود ٥ هزار خودرو فک پلاک و به تعمیرگاه اعزام شدهاست. وی افزود: نکته قابل توجه این است که باید روی از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، همت و تمرکز بیشتری داشته باشیم. در حال حاضر درباره از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، هیچ اقدامی صورت نمیگیرد. مهری با اشاره به اینکه خودروهای وارداتی برای شمارهگذاری باید به ازای هر 5 لیتر مصرف سوخت در 100 کیلومتر یک دستگاه و بالای هر 8 لیتر مصرف سوخت 8 دستگاه خودروی فرسوده از رده خارج کنند تا مجوز شمارهگذاری دریافت کنند، گفت: دولت در تابستان تصمیم گرفت به ازای تولید هر دستگاه خودرو که بیش از 5/8 لیتر در 100کیلومتر مصرف سوخت دارد، یک دستگاه خودروی فرسوده را از رده خارج کند اما بعد از ٤٥ روز تصمیم دولت بر این شد که این موضوع را ملغی کند، بنابراین در حال حاضر در قبال هیچ تولید داخلیای، خودرو اسقاط نمیشود.