در پی بروز برخی ناآرامیها در برخی شهرهای ایران، دولت آمریکا تمام قد از اغتشاش در ایران حمایت کرده است. به گزارش «وطن امروز»، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بارها با انتشار توئیتهایی حمایت رسمی خود از اغتشاش در ایران را اعلام کرده است. معاون ترامپ یعنی مایک پنس نیز همصدا با ترامپ از اغتشاش در ایران حمایت کرد. کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا نیز همین سیاست را در پیش گرفته و حمایت علنی دولت آمریکا از اغتشاش در ایران را اعلام کردند.
در این میان دونالد ترامپ و مقامات دولت او دولت اوباما را سرزنش کردهاند که چرا در فتنه 88 دولت آمریکا حمایت صریحتری از فتنهگران و اصلاحطلبان نداشته است. در پی افزایش این انتقادات از ناحیه مقامات دولت ترامپ، جو بایدن، معاون اوباما به حرف آمده و گفته دولت اوباما نیز در جریان فتنه 88 از فتنهگران و اصلاحطلبان حمایت کرده است. جو بایدن در مصاحبه با یک برنامه تلویزیونی اظهارات مقامهای دولت ترامپ مبنی بر سکوت دولت اوباما در جریان فتنه ۸۸ را رد کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، جو بایدن، معاون باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا در مصاحبهای با شبکه «پیبیاس» آمریکا اظهارات مقامات دولت ترامپ درباره سکوت دولت اوباما در قبال فتنه 88 را رد کرد. مجری این برنامه گفت: رئیسجمهور [دونالد ترامپ] بشدت از حکومت ایران انتقاد میکند و در روزهای گذشته که اعتراضات در ایران انجام شد، وی نسبت به آن واکنش نشان داد. این مجری افزود: رئیسجمهور آمریکا ادعا میکند مبالغی که باراک اوباما در زمان حصول توافق هستهای سال 2015 به دولت ایران پرداخت کرد، صرف تروریسم و فعالیتهای تروریستی از جانب ایران شده و به مردم ایران نرسیده است. مایک پنس، معاون ترامپ نیز در مقالهای نوشته است دولت اوباما و بایدن برای حمایت از جنبش سبز اقدامی انجام ندادند. بایدن در پاسخ مجری این برنامه گفت: «ما از جنبش سبز حمایت کردیم». وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا این حمایت اشتباه بوده است یا خیر، گفت: «خیر! ما از معترضان جنبش سبز حمایت کردیم اما شرایط در آن هنگام با اوضاع کنونی تفاوت داشت».
بایدن مدعی شد: «بیایید اینگونه به این مساله نگاه کنیم. حکومت ایران خطرناک است. تصور کنید در صورتی که اکنون ایران تسلیحات هستهای در اختیار داشت چه میشد... ما همچنین میدانیم که مردم دست به اعتراض زدهاند. اما ترامپ چه کرد؟ او ورود مردم ایران به خاک آمریکا را ممنوع اعلام کرد».
مجری این برنامه پرسید: «پس اگر رئیسجمهور آمریکا توافق هستهای ایران را لغو کند که البته گمانهزنیهایی درباره احتمال این مساله مطرح شده است، این مساله به چه معنایی خواهد بود؟» بایدن پاسخ داد: «من فکر میکنم نخست این است که کشورهای دیگر تعهد به این توافق را متوقف نخواهند کرد. انگلیس، روسیه و چین اعلام کردهاند از این توافق خارج نخواهند شد. به این ترتیب، روابط تجاری و مالی ایران تغییر چشمگیری نخواهد کرد». وی افزود: «دوم اینکه ما منزوی خواهیم شد. ما به عنوان کشوری دیده خواهیم شد که از این توافق خارج شده است در حالی که دیگران با آنها همکاری میکنند». بایدن در ادامه مدعی شد: «و شماره سوم اینکه در پی لغو توافق هستهای، بسته به اینکه ایرانیها چه راهکاری را برای خود مناسبتر بدانند، در شرایطی قرار خواهند گرفت که بسیار سریع به تسلیحات هستهای دست یابند». همچنین مجری برنامه از بایدن پرسید آیا دونالد ترامپ شایستگی ریاستجمهوری را دارد یا خیر؟ بایدن در پاسخ گفت: «مردم آمریکا تصمیم گرفتند وی رئیسجمهور شود و اکنون او رئیسجمهور شده است اما من فکر میکنم او دولت، اعتبار و جایگاه ما را در جهان تضعیف میکند». معاون رئیسجمهور پیشین آمریکا گفت: «هنگامی که ما دولت را در اختیار داشتیم، در شرایط خطرناکی قرار گرفتیم. نیروی دریایی ایران چند ملوان نیروی دریایی آمریکا را دستگیر کرد. من در کنار جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا بودم. وی بیدرنگ تلفن همراه خود را برداشت و با ظریف، وزیر خارجه ایران تماس گرفت و با چند تماس دیگر مقدمات آزادی آنها فراهم شد. حال تصور کنید در صورتی که خدای ناکرده امروز خبر برسد که ملوانان آمریکایی دیگری در ایران دستگیر شدهاند، چه کسی با ایران تماس خواهد گرفت؟ ترامپ به طور کل، اعتبار وزیر خارجه آمریکا را از وی سلب کرده است. وی اطرافیان خود را بیاعتبار کرده است. اکنون در صورت انجام این تماس، چه کسی به این تلفن پاسخ خواهد داد؟ این [سیاستها] پیامدهای جدی دارد».