موافق بستن همه پیامرسانها نیستیم
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه ما به هیچ عنوان موافق بستن همه پیامرسانها و فضای اینترنت نیستیم، بر لزوم ضابطهمندسازی فضای مجازی و شناسنامهدار شدن فعالان این فضا تأکید کرد. به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیتالله لاریجانی در جلسه مسؤولان عالی قضایی با اشاره به تجمعات اعتراضی اخیر در کشور که توسط برخی عناصر به آشوب کشیده شد، تصریح کرد: حوادث اخیر از جهات مختلفی قابل تأمل است. برخی تجمعات در تعدادی از شهرها برگزار شد و دشمن با تحریک و برنامهریزی، این تجمعات را به آشوب کشید. در این راستا اغتشاشگرانی پیدا شدند که به اموال عمومی هجوم بردند و این کار با هیچ قانون، معیار و میزانی قابل توجیه نیست. آیتالله آملیلاریجانی در ادامه تأکید کرد: جمع شدن بساط آشوب به معنای نبود مطالبات صحیح و برحق مردم نیست. همه موظفیم در مسیر اجابت خواستههای بر حق مردم گام برداریم؛ بویژه دولت محترم که عمده بار اجرایی کشور بر دوش او است و باید با همکاری قوای دیگر مشکلات را در حد امکان رفع کند. آیتالله لاریجانی در ادامه به نقش مخرب فضای مجازی در جریان حوادث اخیر اشاره و تصریح کرد: در حوادث اخیر دیدید که کانالهای مدعی دفاع از حقوق بشر و افشای حقایق چگونه به کانالهای مروج خشونت و محرک آشوبگران تبدیل شدند تا جایی که ساختن بمب را آموزش میدادند و افراد فریبخورده را به آتش زدن مساجد و حسینیهها تحریک میکردند. بر همین اساس ما معتقد نیستیم که فضای اینترنت بسته شود یا پیامرسانهای اجتماعی کلاً مسدود شوند بلکه میگوییم فضای مجازی باید فضایی شفاف و با رعایت امنیت اجتماعی و ملی و همچنین در حوزه وقوع جرائم، پاسخگو باشد.
زاهدی: آقای روحانی برای رضایت مردم کابینه خود را ترمیم کند
نماینده مردم کرمان از رئیسجمهور خواست کابینه خود را ترمیم کند. محمدمهدی زاهدی در گفتوگو با تسنیم، ترمیم کابینه دولت دوازدهم را ضروری دانست و گفت: برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی و برخی مشکلاتی که موجب نارضایتی مردم شده است، لازم است دکتر روحانی کابینه خود را ترمیم کند. وی گفت: آقای روحانی باید افرادی را که دغدغه مردم را ندارند و میخواهند مشکلات و دغدغههای مردم را با گفتاردرمانی پاسخ دهند تغییر دهد، چرا که رفتار این افراد موجب رنجش مردم میشود.
به رغم توانمندی داخلی
خرید ماهواره خارجی در اولویت دولت قرار گرفت
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی رسمی اعلام کرد طبق لایحه بودجه سال ۹۷، خرید ماهواره خارجی در اولویت دولت قرار گرفته است؛ این در حالی است که ایران تولیدکننده انواع ماهوارهها است. به گزارش تسنیم، اعتبارات برنامهای بخش فضایی کشور در لایحه بودجه سال آینده کل کشور، ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تعریف شده است که بررسی لایحه بودجه سال آینده نشان میدهد مجموع اعتبارات برنامهای بخش فضایی برای سال آینده، بالغ بر 092/2 میلیارد ریال است که این رقم در مقایسه با قانون بودجه سال گذشته، 17 درصد افزایش داشته است. نکته قابل توجه اما این است که متاسفانه دولت (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) در لایحه بودجه سال 97 کل کشور بنا بر دلایل نامعلومی، بهرغم تولید ماهوارههای متعددی در داخل، «خرید ماهواره خارجی» را در اولویت کاری خود قرار داده است، چیزی که مرکز پژوهشهای مجلس نیز به آن اشاره کرده است. در بررسی لایحه بودجه سال 97 کل کشور، با توجه به حذف ردیفهای هزینهای برنامههای «توسعه فناوریها و فعالیتهای فضایی» و «توسعه کاربردهای فضایی و حفظ نقاط مداری» ذیل سازمان فضایی ایران و همچنین پایان مهلت اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) به ایران تا سال 97 مبنی بر عملیاتیشدن نقطه زهره 2 و اهمیت فوقالعاده این موضوع، ردیفهای اعتباری یادشده بسیار ناچیز است و طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس، این یعنی وزارت ارتباطات خرید ماهواره خارجی را با توجه به تعریف ردیف برنامهای «توسعه کاربردها و خدمات بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات» و توسعه خدمات فضایی، در اولویت قرار داده است.