printlogo


کد خبر: 187040تاریخ: 1396/10/19 00:00
سیاستمدار اسطوره‌ای در 92 سالگی به مخالفان دولت فاسد رزاق پیوست
مأموریت دیرهنگام ماهاتیر برای نجات مالزی

دولت فاسد و وابسته نجیب رزاق، چنان فضای سیاسی مالزی را مغشوش کرده که حتی سیاستمدار اسطوره‌ای سالخورده این کشور نیز احساس تکلیف کرده برای نجات مالزی از دست حزب سابق خود، در پیرانه‌سری در انتخابات شرکت کند. مالزی که تا چند سال پیش الگوی توسعه سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی محسوب می‌شد حال تحت حکومت طولانی‌مدت سازمان ملی مالزی متحد موسوم به «اومنو پکمبار» سقوطی آزاد را در همه زمینه‌ها تجربه می‌کند و نه‌تنها اقتصاد شکوفایش با وجود تزریق دلارهای کثیف سعودی دچار رکود شده بلکه فرهنگ اسلامی مسالمت‌آمیز حاکم بر جامعه این کشور آرام جنوب شرقی آسیا، تحت تاثیر تفکرات تکفیری وهابیت صادره از عربستان جای خود را به عدم مدارا و خشونت می‌دهد. به همین دلیل محضیر محمد مشهور به «ماهاتیر محمد» معمار مالزی نوین در 92 سالگی به این نتیجه رسیده که سال‌ها پس از بازنشستگی سیاسی برای نجات کشورش از چنگ سیاست‌های آمریکا و سعودی به عالم سیاست بازگردد.
نخست‌وزیر عصر طلایی مالزی بیش از یک سال است که حزب سابقش «اومنو پکمبار» را که زمانی رهبر مقتدر آن محسوب می‌شد، رها کرده است. ماهاتیر محمد به دنبال رسوایی رشوه چند میلیارد دلاری مقامات حکومتی سازمان ملی مالزی که شخص نجیب رزاق، نخست‌وزیر و رهبر حزب در متن آن قرار داشت از آن کناره گرفت و به گسترده‌ترین جریان سیاسی مخالف دولت فاسد پیوست. او حالا رهبر حزب میهنی متحد مالزی موسوم به «پپمبه برساتو» است که سال گذشته توسط معاون سابق رزاق، یعنی محی‌الدین یاسین تشکیل شد. در حالی که انور ابراهیم، مشهورترین رهبر مخالف دولت مالزی در زندان به سر می‌برد، ائتلاف هر چند ناهمگون او، ماهاتیر و محی‌الدین بزرگ‌ترین تهدید برای رزاق به شمار می‌رود که باید با توجه به رسوایی فسادش در انتخابات اواخر تابستان آینده شرکت کند. با این حال از آنجا که ماهاتیر و انور زمانی دشمن یکدیگر بودند و اکنون به طور تاکتیکی برای سرنگونی رزاق متحد شده‌اند، تناقض‌های بسیاری در حزب میهنی رخ نموده ‌است.
اپوزیسیون تازه شکل گرفته با توجه به اختلافات درونی و همچنین عدم انطباق سیاست‌های خود با شرایط جامعه قطبی شده مالزی که تحت تاثیر تبلیغات وهابی، غربی و چینی قرار دارد، مواجه است.
تزریق گسترده پول توسط سعودی‌ها به جامعه مالزی بویژه برای تبلیغ تفکرات وهابی و در پوشش حمایت از رزاق و حزب حاکم باعث شده حزب اپوزیسیون میهنی مالزی  کار دشواری برای رقابت با دولت مستقر داشته باشد، ضمن اینکه محمد کلانتان پنجم، در قامت سلطان مالزی در راس دستگاه فاسد حکومتی خود تحت نفوذ سعودی و آمریکا قرار داشته و از اصلاحات مورد نظر ماهاتیر و انور حمایت نمی‌کند که بویژه این عدم حمایت تاثیری منفی بر اکثریت مسلمانان سنتی جامعه دارد. نتایج یک نظرسنجی جدید نیز نشان می‌دهد ماهاتیر و متحدان جدیدش احتمالا نخواهند توانست در انتخابات آتی پیروز شده و مالزی را نجات دهند.


Page Generated in 0/0151 sec