printlogo


کد خبر: 187278تاریخ: 1396/10/24 00:00
جعبه سیاه و ۲ پیکر جدید پیدا شد
ورود به نفتکش 7 روز بعد ازحادثه

گروه اقتصادی: سرانجام یک هفته بعد از حادثه برای نفتکش ایرانی، مسؤول کمیته بررسی وضعیت کشتی سانچی به چین سفر کرد. به گزارش «وطن‌امروز»، علی ربیعی، وزیر کار و رفاه اجتماعی  با حکم روحانی مسؤول کمیته‌ای است که از وزارتخانه‌های نفت، راه و امور خارجه تشکیل شده است. ربیعی روز گذشته آخرین وضعیت این نفتکش که همچنان در حال سوختن است را تشریح کرد. مسؤول رسیدگی به وضعیت نفتکش سانچی با بیان اینکه نیروهای ایرانی ساعت ۲:۳۰ بامداد یکشنبه به محل حریق نفتکش خواهند رسید، اظهار کرد: احتمالا ۸۰ درصد مسائل فردا (یکشنبه) روشن می‌شود. علی ربیعی که در حال حاضر در چین مستقر است، در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت ۱۴ با اشاره به اعزام تکاوران ایرانی به محل حادثه، گفت: تکاوران ایرانی با نیروهای چینی ترکیب شدند و به سمت نفتکش آتش گرفته اعزام شده‌اند. وی افزود: احتمالا فردا (امروز یکشنبه) ساعت ۷ صبح به وقت محلی و ۲:۳۰ به وقت ایران به محل برسند. مسؤول کمیته رسیدگی به وضعیت نفتکش سانچی درباره وضعیت تیم عملیاتی اطفای حریق توضیح داد: در حال حاضر 2 کشتی ژاپنی در منطقه مستقر شده‌اند و ژاپن نیز اعلام کرده 2 کشتی دیگر نیز به محل اعزام می‌کند. یک کشتی کره‌ای نیز در محل قرار دارد. علاوه بر این، 3 کشتی که برای این منظور توسط ایران اجاره‌ شده‌اند، در محل مستقر شده‌اند و 3 کشتی دیگر نیز برای پشتیبانی اجاره شده‌اند. ربیعی با اشاره به پیدا شدن  2 پیکر در نفتکش توسط نیروهای امدادی چینی، گفت: این 2 پیکر برای تشخیص هویت به سمت شانگهای در حال انتقال هستند و باید آزمایش DNA برای تشخیص هویت آنها انجام شود. ربیعی با بیان اینکه باید مدام با چینی‌ها مذاکره کنیم تا وضعیت کشتی را ایمن نگه دارند، تاکید کرد: نیروهای امداد و نجات ما با قدرت تمام راهی شدند و امیدواریم بتوانند وارد کشتی شوند و ما را از نتیجه مطلع کنند. وی درباره این سوال که چه میزان احتمال زنده بودن سایر پرسنل کشتی وجود دارد، پاسخ داد: کارشناسان معتقدند نمی‌توان هیچ پیش‌بینی دقیقی از وضعیت پرسنل ارائه کرد. مشخص نیست فردا با چه وضعی روبه‌رو خواهیم شد. احتمالا فردا (امروز) ۸۰ درصد مسائل روشن خواهد شد.
تأخیر دولت در رسیدگی به حادثه نفتکش ایرانی
از سوی دیگر اسدالله قره‌خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت تصور می‌کرد آتش نفتکش زود خاموش می‌شود، گفت: متأسفانه درباره این موضوع تعلل شده است. قره‌خانی با انتقاد از اینکه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از ۴ روز با سفیر چین و ژاپن ملاقات می‌کند، اظهار داشت: ربیعی باید روز نخست حادثه در چین حاضر می‌شد و از همه ظرفیت کشور برای پیگیری حادثه استفاده می‌کرد و مجوز ورود به حادثه را از دولت می‌گرفت. وی با اشاره به اینکه شرکت ملی نفتکش از لحظه وقوع انفجار با توجه به وجود سیستم تعقیب کشتی در این شرکت، از وقوع این حادثه مطلع شد، افزود: سفیر ایران در چین باید زودتر وارد کارزار می‌شد در حالی که وی ۴ الی ۵ روز پس از وقوع حادثه از پکن وارد شانگهای و در این شهر مستقر شد. وی با تأکید بر اینکه ‌ای‌کاش این اقدامات همان اول انجام می‌شد، اضافه کرد: این مسأله باید در سطح بالاتری در دولت پیگیری می‌شد. قره‌خانی افزود: این آتش امروز و فردا مهار می‌شود و اگر فرض بر این گرفته شود که مابقی سرنشینان زنده باشند که خیلی بعید است، جان‌باختن 3 نفر و حریق کشتی در حدود یک هفته نیز خسارت زیادی است. وی یادآور شد: آنچه مهم است بحث جان انسان‌ها و افرادی است که متعلق به این آب و خاک هستند. وی تصریح کرد: کمیسیون انرژی از مسؤولان دعوت می‌کند با حضور در کمیسیون گزارشی درباره حادثه ارائه دهند تا پس از بررسی در صحن علنی قرائت شود.
دستور روحانی به نماینده خود در چین
حسن روحانی در مکالمه تلفنی با ربیعی ضمن اخذ گزارش از آخرین وضعیت مهار آتش‌سوزی نفتکش تاکید کرد تمام اقدامات لازم برای اطلاع از وضعیت و دسترسی به خدمه نفتکش انجام شود.
به گزارش مهر، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان در تماس تلفنی با علی ربیعی که به نمایندگی از رئیس‌جمهور، مامور رسیدگی به وضعیت نفتکش ایرانی و خدمه آن شده و هم‌اینک در چین حضور دارد، افزود: ضروری است با ادامه مذاکرات و پشتیبانی بیشتر وزارت امور خارجه، تمام نیازها و امکانات لازم برای دسترسی سریع‌تر و اطلاع از وضعیت خدمه نفتکش از کشورهای همجوار و تسریع همکاری‌های دولت چین به کار گرفته شود.
رئیس‌جمهور از وزیر کار خواست ضمن ارائه مستمر و مستقیم گزارش پیگیری حادثه، اطمینان یابد در اولین فرصت ممکن نیروهای ایرانی و چینی برای اقدامات تکمیلی و امدادی وارد نفتکش شوند.
جعبه سیاه نفتکش ایرانی به پاناما می‌رود
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از پیدا شدن جعبه سیاه نفتکش سانحه‌دیده ایرانی خبر داد و گفت: جعبه سیاه تحویل مسؤولان کشور پاناما می‌شود. هادی حق‌شناس در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار کرد: یک تیم تجسس چینی صبح امروز وارد نفتکش سانحه‌دیده شد و توانست جعبه سیاه این شناور را پیدا کند. وی با بیان اینکه کشتی سانچی در پاناما ثبت شده است، افزود: به همین دلیل جعبه سیاه نفتکش ایرانی تحویل مقامات این کشور خواهد شد. وی همچنین با  اشاره به پیدا شدن 2 پیکر از داخل نفتکش، تصریح کرد: اطفای حریق نفتکش سانچی با کمک ژاپنی‌ها همچنان در حال انجام است. حق‌شناس  درباره جدیدترین وضعیت نفتکش سانحه‌دیده ایرانی، اظهار کرد:‌ عملیات اطفای حریق این نفتکش از طریق مرکز تجسس و نجات بندر  شانگهای چین در دست اقدام است. وی با بیان اینکه مشکل اطفای حریق انفجارهای پیاپی در نفتکش است، افزود: هر بار اطفای حریق رو به اتمام است، انفجار جدیدی اتفاق می‌افتد که کار اطفای حریق را سخت می‌کند. وی با ابراز اینکه «از چینی‌ها خواسته‌ایم امکانات بیشتری را برای عملیات اطفای حریق اختصاص دهند»، تصریح کرد: به‌احتمال قوی خدمه نفتکش در داخل کشتی هستند. وی با اظهار اینکه «تا فاصله 80 مایلی از کشتی‌های عبوری برای عملیات امداد و نجات کمک خواسته‌ایم»، گفت: 3 کشتی ایرانی شامل 2 فروند نفتکش و یک فروند شناور تجاری در حال جست‌وجو برای یافتن دریانوردان نفتکش ایرانی هستند. حق‌شناس با تصریح اینکه «به چینی‌ها برای افزایش امکانات اطفای حریق فشار آورده‌ایم»،‌ اظهار کرد: چینی‌ها نگران آلودگی‌های زیست‌محیطی هستند و نگرانی چینی‌ها بیشتر در این رابطه است.
چین در نجات نفتکش ایرانی کوتاهی می‌کند؟
رادیو بین‌المللی چین در گزارشی با تاکید بر تلاش نیروهای امدادی چین برای نجات نفتکش ایرانی، اعلام کرد: ۱۴ فروند کشتی در این عملیات شرکت دارند. به گزارش مهر به نقل از رادیو بین‌المللی چین، تلاش‌ها برای اطفای حریق نفتکش سانچی با پرچم پاناما، تحت فرماندهی مرکز ملی امدادرسانی دریایی چین هنوز ادامه دارد. عملیات جست‌وجو برای یافتن ناپدیدشدگان حادثه به بیش از ۱۰۰۰ مایل مربع دریایی گسترش یافته است. 14 فروند کشتی در این عملیات شرکت دارند. بر حسب ارزیابی گروه کارشناسی، نفتکش سانچی با خطراتی مانند انفجار و غرق شدن روبه‌رو است. گازهای سمی ناشی از تبخیر مایعات و حریق نیز امنیت امدادرسانان را به خطر انداخته و شرایط اقلیمی بد دریا نیز عملیات امدادرسانی را سخت‌تر کرده است. سخنگوی شرکت ملی نفتکش ایران، چین را به محافظه‌کاری در امدادرسانی به خدمه ایرانی ناپدید شده نفتکش سانچی متهم کرد اما دولت چین این مورد را رد کرده است. لوکانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین این اتهام را کاملا نادرست و دور از حقیقت خواند و گفت: دولت چین به امدادرسانی این حادثه اهمیت فوق‌العاده می‌دهد و برای نجات خدمه ناپدید شده همه تلاش‌های ممکن را انجام داده و ارتباط خود را با سفارت ایران در چین در این باره نیز حفظ کرده است. وی تاکید کرد: امدادرسانان چینی در حالی که امنیت جانی‌شان نیز به خطر افتاده، برای اطفای حریق و جست‌وجو برای یافتن ناپدیدشدگان، خود را به نزدیکی کشتی حادثه‌دیده رسانده‌اند. این سخنگو تاکید کرد: اولویت، نجات افرادی است که با خطرات جانی روبه‌رو هستند. این یکی از سنت‌های ملت چین است و این سنت در کمک به نفتکش سانچی هم مراعات شده است.
ورود نیروهای چینی به نفتکش
همچنین کیان‌ارثی، مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران گفت: نیروهای امداد و نجات چین صبح امروز (دیروز) ساعت 8:35 (به وقت محلی) ورود نیم‌ساعته به کشتی داشتند و در این مدت 2 پیکر جدید کشف کردند.  وی گفت: به علت زیاد بودن گازهای سمی و نبود اکسیژن کافی، نیروهای چینی فقط نیم ساعت در نفتکش حضور یافتند و خارج شدند.  سیروس کیان‌ارثی افزود: نیروهای تکاور ارتش آماده عملیات ورود هستند و در صورت فراهم بودن شرایط این عملیات انجام خواهد شد. مدیر عامل شرکت ملی نفتکش گفت: 2 جسد کشف شده به خارج از کشتی سانچی منتقل شدند.  سیروس کیان‌ارثی در گفت‌وگو با صدا و سیما در شانگهای افزود: هویت اجساد مشخص نیست.  وی گفت: به علت وزش باد شدید و وجود گازهای سمی در نفتکش، حضور بیشتر نیروهای امداد چین میسر نبود و این نیروها مجدد عملیات ورود را انجام خواهند داد.
 

گلایه همسر مهندس نفتکش ایرانی: دیپلماسی ما کجاست؟
همسر یکی از مهندسان نفتکش حادثه‌دیده از دیپلماسی ضعیف ایران و کند بودن امدادرسانی‌ها و همچنین نحوه پوشش رسانه‌ها گلایه کرد. به گزارش «وطن‌امروز»، محتشم، همسر یکی از مهندسان نفتکش ایرانی با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: مسؤولان درباره خسارت و بیمه صحبت نکنند و به جای آن زودتر اقدامات لازم را برای نجات افراد انجام دهند. وی افزود: به خدا هنوز دیر نشده اما ثانیه ثانیه امدادرسانی مهم است. چرا هنوز تیم ایرانی به داخل نفتکش نرفته و عملیات نجات را انجام نداده؟ دیپلماسی ما کجاست؟ محتشم با اشاره به اینکه می‌شد با اقدام سریع افراد داخل نفتکش را نجات داد، از مسؤولان خواست به جای پرداختن به اخباری مانند خسارت و بیمه، به امدادرسانی مشغول شوند. وی درباره پوشش رسانه‌ها نیز گفت: صداوسیما 4 روز اول حادثه کجا بود؟ محتشم همچنین اعلام کرد در روز حادثه آخرین تماس با همسرش برقرار شده و قرار بود همان روز نفتکش ایرانی به کره‌جنوبی برسد.
 


Page Generated in 0/0065 sec