بارورسازی ابرها آغاز شد
همکاریهای سهجانبه سپاه پاسداران، وزارت دفاع و وزارت نیرو به منظور توانمندسازی ایران در بحث بارورسازی ابرها آغاز شد. به گزارش تسنیم، فناوری بارورسازی ابرها که از آن به عنوان یک روش علمی به منظور افزایش میزان بارشها یاد میشود، نیاز به ابزار مناسب دارد اما در ایران در سالهای اخیر با استفاده از هواپیماهای استیجاری عمدتا مستعمل و خرید نقدی فشنگهای حاوی یدید نقره (پیروپاترونها) از کشور روسیه، چند مرتبه در استانهایی چون آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس، خراسانجنوبی، تهران و یزد اقدام به بارورسازی ابرها شده است. رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در این باره گفت: صنایع وابسته به وزارت دفاع در تلاشند مراحل ساخت پیروپاترونهای (فشنگهای حاوی یدید نقره) لازم برای باروری ابرها را انجام دهند و از وزیر دفاع درخواست کردیم که این کار سرعت بیشتری به خود بگیرد چون پیش از این فشنگهای لازم را از روسیه وارد میکردیم. وی تأکید کرد: باید بهفکر خرید 4 فروند هواپیما در زمینه بارورسازی ابرها باشیم یا از طریق شرکتهای داخلی آنها را اجاره کنیم که همه اینها نیاز به منابع مالی دارد که باید تأمین شود. رضا اردکانیان، وزیر نیرو هم با بیان اینکه سپاه برای تدارک تجهیزات لازم اجرای طرح بارورسازی ابرها اعلام آمادگی کرده است، گفت: این همکاری آغاز شده و امیدواریم به نتایج مطلوب برسد.
تعیین حداقل هزینه معیشت خانوار
حداقل هزینه معیشت کارکنان مشمول قانون کار در جلسه کارگروه دستمزد با حضور شرکای اجتماعی تعیین میشود. به گزارش مهر، حداقل هزینه معیشت خانوار کارگری با در نظر گرفتن آخرین قیمت اقلام ضروری که سال گذشته به صورت سهجانبهگرایی به توافق رسید، مشخص خواهد شد. اقلام مبنای تعیین هزینه معیشت؛ نان، برنج، ماکارونی، حبوبات، سیبزمینی، سبزیها، میوهها، گوشت قرمز، گوشت سفید، تخممرغ، لبنیات، روغنهای نباتی و قند و شکر است. بر اساس توافق شرکای اجتماعی در نوع برنج، برنج داخلی، در حبوبات نخود، عدس، لوبیاچیتی و لپه و انواع میوهها پرتقال، سیب، نارنگی و خیار به عنوان مبنای قیمتی تعیین هزینه معیشت قرار میگیرند. همچنین در گوشت قرمز، میانگین قیمت مخلوط گوشت گوساله و گوسفند، در گوشت سفید، مرغ و ماهی قزلآلا و در مواد لبنیاتی ماست، پنیر و شیر در سبد هزینه خانوار کارگری قرار گرفته است. گفتنی است، سال گذشته حداقل هزینه معیشت خانوار کارگری ۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان تعیین شده بود. پیش از این معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رقم خط معیشت را 2 میلیون و ۴۵۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: مجلس درصدد تصویب طرحی است که بهموجب آن حداقل دستمزدها برای سال آینده با نرخ بیشتری افزایش یابد. احمد مشیریان با تأکید بر اینکه افزایش بن خواربار کارگری در سال 97 منتفی است، ادامه داد: دولت درصدد است بهپیشنهاد مجلس پایه حقوق کارگران با دریافتیهای پایین را بین 15 تا 18 درصد افزایش دهد.
بیتفاوتی به امنیت شغلی نیروی کار
در نشست امنیت شغلی در ابتدای سال، فعالان کارگری مشکلات نمایندگان کارگران و امنیت شغلی کارگران را مطرح کردند ولی متأسفانه تاکنون حرکتی برای رفع مشکل موجود از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسؤولان ذیربط انجام نشده است. محمدرضا تاجیک، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: شاید وزارت کار در مقایسه با نهادهای هم عرض و طول خود، قدرت کمتری داشته باشد اما در مقایسه با قدرت تشکلات کارگری، واجد قدرت واقعی و با فاصلهای غیرقابل توصیف است. تاجیک افزود: ملاک محاسبه مزد سال 97، سبد معیشت خانوار کارگری است. در جلسه قبلی کمیته مزد بهدلیل عدم حضور نمایندگان کارفرمایان در جلسه مشاهده کردیم نهایی شدن سبد معیشت خانوار کارگری به جلسات آینده موکول شد. شرکای اجتماعی برای پر کردن شکاف مزدی سالهای گذشته باید راهکار ارائه کنند.