سیدحسن نصرالله در سخنرانی مهم روز جمعه خود در مراسم گرامیداشت فرماندهان شهید حزبالله لبنان که در بیروت برگزار شد به موضوعات مهمی درباره بحرین اشاره کرده بود که گفتههای او زیر سایه بحث «جنگ گازی و نفتی آمریکا و اسرائیل در منطقه» قرار گرفت. دبیرکل جنبش حزبالله در بخش پایانی سخنرانی مزبور به بزرگداشت هفتمین سال انتفاضه مسالمتآمیز مردم بحرین پرداخت و پایداری و ایستادگی آنها را که باعث به چالش کشیدن رژیم آلخلیفه شده است ستود. او با تکریم خون شهدای انقلاب بحرین، مظلومیت زندانیان و دردها و رنجهای مردم و خانوادههای زندانیان و شهدا گفت: «رهبر عالم بحرین حضرت آیتالله عیسی قاسم در بازداشت خانگی است، علمای دیگر، شخصیتها و هزاران جوان در زندانند اما اینها نتوانسته تظاهرات را متوقف کند. حکمهای قضایی مستبدانه و اجرای حکمهای اعدام مستبدانه، این ملت را متوقف نکرده و من به شما میگویم طبق اطلاعات من این ملت متوقف نخواهد شد، حرف ۷ سال و ۸ سال و ۱۰ سال نیست، این ملت متوقف نمیشود و بر خواستههای بحق خود پافشاری میکند». سید مقاومت پروژه حکومت خلیفه برای ایجاد تغییر در بافت جمعیتی بومی این جزیره را مشابه پروژه صهیونیستها در فلسطین اشغالی و بسیار خطرناک دانست. او ادامه داد: «بحرین یکی از معدود کشورهایی است که تابعیت مردم اصیل خودش را سلب میکند. (با خنده) در شبکههای اجتماعی سرودها و آهنگهایی نشر میکنند و افرادی را میبینید که به زبان هندی و پاکستانی و... درباره علاقه به بحرین میخوانند و میگویند ما بحرانی (اهل بحرین) هستیم! مصیبت آنجاست که عناصر رژیمی که از مردم اصیل بحرین سلب تابعیت میکند (آلخلیفه) خودشان بحرینی نیستند! بلکه [توسط استعمار انگلیس] برای حکومت بر بحرینیها [از قطر] وارد شدهاند».
هشدار نماینده آمریکایی درباره سرکوب بحرینیها
در همین حال، در هفتمین سالگرد آغاز انقلاب بحرین (14 فوریه 2011 ) «جیمز مک گاورن» نماینده کنگره آمریکا نسبت به وخامت اوضاع حقوق بشر در کوچکترین کشور خلیجفارس و شدت گرفتن سرکوب حکومتی هشدار داد. به گزارش شبکه الجزیره، او که رئیس کمیته حقوق بشری «تام لانتوس» است در مراسم افتتاح جلسه این کمیته با حضور تعدادی از فعالان و حقوقدانان در هفتمین سالگرد انقلاب مردم بحرین گفت: «میزبانی بحرین از ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا این برداشت غلط را به دست میدهد که دولت آمریکا قادر است به دولت بحرین فشار بیاورد.» کمیته تام لانتوس شامل اعضای هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه است و جلسه یادشده شاهد شرکت نمایندگان نهادهای دولتی از جمله کمیته آزادیهای دینی بود که یک کمیته دولتی فدرال و مستقل از احزاب در ایالات متحده است.
بنبست سیاسی و گسترش تظاهرات
رهبر جریان بحرینی «الوفاء» در میزگرد بررسی انقلاب 14 فوریه در باشگاه خبرنگاران پویا برای نخستین بار اعلام کرد که 7 سال پس از آغاز انقلاب اینک راهحل سیاسی در این کشور به بنبست رسیده است. به گفته او، گسترش تظاهرات خیابانی بحرینیها نشانه تداوم انقلاب بهرغم حمایت مستکبرانی نظیر انگلیس و سعودی از رژیم آلخلیفه برای خسته کردن مردم است.
شیخ «مرتضی السندی» با اشاره به برچیده شدن گروههای مخالف رسمی توسط رژیم آلخلیفه بویژه جمعیت الوفاق اسلامی بهرهبری شیخ علی سلمان که در زندان به سر میبرد، گفت: «از 2011 تا 2018 یعنی آغاز انقلاب مردمی بحرین تاکنون تحولات زیادی رخ داده است؛ از جمله بنبست راهحل سیاسی در کشور زیرا رهبران تمام جریانهای سیاسی در زندان بهسر میبرند به این معنی که از همان آغاز انقلاب دستگیر شدند و حکم حبس طولانیمدت برای آنان صادر شد.» او همچنین به دستگیری چندباره «ابراهیم شریف» رهبر جنبش «الوعد» که یک جنبش لیبرالی- سنی است و حتی دستاندرکاران حقوق بشر از جمله «نبیل رجب» رئیس مرکز حقوق بشر بحرین که فقط بهخاطر یک توئیت حکم زندان او صادر شده، اشاره کرد.
آلخلیفه مسؤول وخامت حال شیخ قاسم
السندی همچنین شرح داد وضعیت روحانیون که شاخصترین آنها شیخ عیسی قاسم، رهبر معنوی اما سلب تابعیت شده انقلاب است نیز تفاوتی با سایر فعالان ندارد. او با افشای این نکته که دستور متفرق کردن حامیان شیخ عیسی قاسم در اطراف بیت ایشان (در الدراز) از واشنگتن و در جریان ملاقات حمد آلخلیفه با دونالد ترامپ در ماه مه 2017 صادر شد، درباره وضعیت جسمانی آیتالله گفت: «از زمان اشغال بیت توسط نیروهای رژیم تاکنون شیخ قاسم تحت حصر خانگی قرار دارد و اجازه ملاقات با مردم به او داده نمیشود، همانطور که اجازه رفتوآمد آزاد را ندارد، از همین رو مسؤولیت هرگونه مشکلی که برای ایشان پیش بیاید، بهعهده آلخلیفه است زیرا ایشان بهدلیل کهولت سن باید همواره تحت رسیدگی پزشکی قرار داشته باشد اما وضعیت ایشان وخامت یافته و همین امر اعتراضهای زیادی در داخل و خارج بحرین را بهدنبال داشته است. فشارهای زیادی برای انتقال شیخ عیسی قاسم به بیمارستان اعمال شد که در نتیجه به او اجازه داده شد به بیمارستان منتقل شده و تحت عمل جراحی قرار بگیرد اما بعد از انتقال به منزل همچنان تحت حصر خانگی قرار دارد، از همین رو معتقدیم ایشان در معرض خطر قرار دارد. ایشان خطری برای نظام آلخلیفه و کشور نیست، بلکه بهمثابه تضمینی برای ملت بحرین بهشمار میآید، از همین رو تقابل آلخلیفه با وی ظلم بزرگی در حق او است».
۱۴۵ مورد نقض حقوق بشر در سالگرد انقلاب ۱۴ فوریه
انجمن حقوق بشر بحرین اعلام کرد در سالگرد انقلاب ۱۴ فوریه ۱۴۵ مورد نقض حقوق بشر در مناطق مختلف این کشور رصد شد. انجمن حقوق بشر بحرین در بیانیهای درباره نقض حقوق بشر در سالگرد انقلاب ۱۴ فوریه اعلام کرد این موارد شامل بازداشتهای اداری، سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز، ربایش اجباری، محدودیت رفت و آمدها، یورش به منازل و مجتمعهای مسکونی، محاکمههای غیرعادلانه، مصادره اموال مردم و نابود کردن آنها و اظهارات تند در مطبوعات رسمی و شبکههای اجتماعی میشود.