printlogo


کد خبر: 191808تاریخ: 1397/2/10 00:00
نصف نان‌ها جوش‌شیرین دارد

نیمی از نانوایی‌های کشور بویژه در بخش تولید نان لواش از جوش‌شیرین به جای خمیرمایه استفاده می‌کنند، در حالی ‌که بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت این امر یک تقلب است. به گزارش تسنیم، مجید پارسایی، دبیر سندیکای خمیرمایه ایران در این‌باره اظهار داشت: ارکان اصلی تشکیل‌دهنده نان شامل آرد، نمک، آب و خمیرمایه است اما برخی در کشورمان به جای استفاده از خمیرمایه از جوش‌شیرین استفاده می‌کنند. دبیر سندیکای خمیرمایه ایران با اشاره به سرانه 170 کیلوگرمی نان در ایران گفت: این محصول جایگاه ویژه‌ای در تغذیه مردم ایران بویژه طبقات پایین جامعه دارد. پارسایی تصریح کرد: براساس مصوبه شورای سلامت استفاده از جوش‌شیرین در تولید نان در ایران ممنوع است. پارسایی گفت: در کشورمان 8 میلیون تن آرد برای پخت نان مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای پخت این حجم از آرد، باید 40 هزار تن خمیرمایه استفاده کرد اما در کشور ما تنها 20 هزار تن خمیرمایه مورد استفاده قرار می‌گیرد و مابقی آن از طریق جوش‌شیرین تامین می‌شود.  وی افزود: برخی نانوایان غیر از طرح موضوع سرعت عمل جوش‌شیرین در عمل‌آوری خمیر نان، موضوع گرانی خمیرمایه را مطرح می‌کنند اما باید توجه داشت برای تولید نان سنگک 1500 تومانی تنها 17 تومان، نان تافتون 400 تومانی 8 تومان و در نان لواش 300 تومانی 4 تومان خمیرمایه استفاده می‌شود. علی احتشامی، عضو هیات مدیره سندیکای خمیرمایه اظهار داشت: باید در نظر داشت استفاده از جوش‌شیرین تنها در نانوایی‌های سنتی، بویژه در فرآیند تولید نان لواش مطرح است.
 


Page Generated in 0/0104 sec