printlogo


کد خبر: 192471تاریخ: 1397/2/25 00:00
برنامه عجیب سعودی برای انتقال قدرت در فوتبال
تقابل با زیاده‌خواهی

عربستان و همپیمانانش پروژه جدیدی را آغاز کردند و به دنبال جابه‌جایی قدرت در کنفدراسیون فوتبال آسیا هستند. به گزارش فارس، در سال های اخیر ورزش و بویژه فوتبال دارد به سمتی می‌رود که به نظر می‌رسد سیاست حرف اول را می‌زند.  سردمدار سیاسی‌کاری در زمینه ورزش در منطقه خاورمیانه بدون شک  سعودی‌ها هستند. نخستین قدم عربستان برای ایجاد تغییرات در زمینه ورزش پس از قطع رابطه سعودی‌ها با ایران کلید خورد.
پروژه شکست خورده «زمین بی‌طرف»
«زمین بی‌طرف» واژه‌ای بود که عربستان به دایره‌المعارف فوتبالی تزریق کرد و در این چند سال گذشته با اعمال نفوذ و لابی‌های گسترده با دلارهای نفتی موفق شد این واژه  را در آسیا تثبیت کند و هر موقع دلش خواست با بهانه‌های واهی به این واژه من‌درآوردی پناه ببرد. اگر چه سعودی‌ها در این پروژه عظیم و گسترده خود در آسیا در قبال ایران تاحدودی موفق شدند اما اعمال نفوذ آنها در قبال قطر، میزبان جام‌جهانی ۲۰۲۲ فایده‌ای نداشت و شکست بزرگی به همراه همپیمانانش خورد.
علت تنش سعودی‌ها با شیخ سلمان چیست؟
این شکست بزرگ سعودی‌ها از قطر معادلات را بهم زد و آنها مقصر اصلی این ناکامی را کسی جز شیخ سلمان، رئیس بحرینی AFC نمی‌دانستند. شیخ سلمان به خاطر هجوم‌های گسترده سعودی‌ها کم‌کم خودش را به طرف قطری‌ها متمایل کرد. به خاطر نفوذی که قطری‌ها در شرق آسیا به خاطر حق پخش داشتند، او بهترین گزینه پیش روی خود را قطر دانست البته نقش کلیدی ایران را نیز نباید در این بین فراموش کرد چون اگر چه نفوذ ایران در AFC به اندازه عربستان نیست ولی یکی از قدرت‌های فوتبال آسیاست و شیخ سلمان متحد شدن با ایران و قطر به همراه ژاپن به عنوان نماینده قدرتمند شرق آسیا را ترجیح داد.
کلید خوردن تغییر قدرت در   AFC (تأسیس فدراسیون من‌درآوردی)
خشم سعودی‌ها از شیخ سلمان که اکنون برای آنها مهره سوخته به شمار می‌آید، آنها را به این فکر انداخت تا توازن قدرت را در AFC بهم بریزند و شروع به یارکشی کنند. نخستین اقدام عربستان روز گذشته کلید خورد. فدراسیون من‌درآوردی با نام «فدراسیون جنوب غرب آسیا»! یارکشی اولیه سعودی‌ها با ۹ کشور آسیایی از جمله کویت، بحرین، امارات، یمن، پاکستان، هند، بنگلادش، سریلانکا و مالدیو بود. با نگاه به ۹ کشور همپیمان سعودی متوجه می‌شوید که هیچ کدام از این کشورها به غیر از امارات نفوذ چندانی در AFC ندارند ولی رای آنها می‌تواند برای سعودی‌ها در آینده سرنوشت‌ساز باشد. ایجاد  فدراسیونی به این عنوان بوی دسیسه سعودی‌ها برای تغییر قدرت به نفع خودشان را می‌دهد. عادل عزت، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان که به عنوان رئیس این فدراسیون من‌درآوردی سعودی‌ها گماشته شد در شرایط کنونی بهترین گزینه برای جانشینی شیخ سلمان در AFC است.
نقش شبکه بین اسپورت قطر در تعیین رئیس جدید AFC
شبکه بین اسپورت قطر بدون شک مهم‌ترین فاکتور برای تعیین رئیس جدید کنفدراسیون فوتبال آسیاست. این شبکه قطری حق پخش لیگ قهرمانان آسیا در منطقه خاورمیانه و حق پخش جام‌جهانی ۲۰۱۸ را در این منطقه دارد و بدون شک وزنه سنگینی برای قطری‌ها و همپیمانان شان در این رقابت سخت با سعودی‌ها است. کشورهای شرق آسیا بیش از ۷۰ درصد درآمد خود را از حق پخش به دست می‌آورند و نفوذ بین اسپورت در میان کشورهای شرق انکار‌ناپذیر است. این نفوذ زیاد می‌تواند در رقابت بزرگ پیش‌رو برای انتخاب رئیس AFC تاثیرگذار باشد. شیخ سلمان با همپیمان شدن با قطری‌ها می‌تواند با اعمال نفوذ آنها در منطقه شرق و حتی برخی کشورهای غربی بار دیگر بر منصب قدرت بنشیند.
نقش کلیدی ایران برای شکست سعودی‌ها
بدون شک ایران به همراه همپیمانان خود مثل عراق، سوریه و چین می‌تواند نقشی موثر در انتخاب رئیس AFC داشته باشد تا برنامه‌های سعودی طبق میل آنها پیش نرود. آرای شرق آسیا توانایی خنثی کردن دسیسه بزرگ سعودی‌ها را دارد؛ باید منتظر ماند و دید قدم‌های بعدی عربستان و همپیمانانش برای این پروژه بزرگ
چه خواهد بود.


Page Generated in 0/0237 sec