printlogo


کد خبر: 192795تاریخ: 1397/2/31 00:00
بازخوانی «شاهزاده و گدا»ی مارک تواین در بریتانیای امروز
عروسی سلطنتی نکبتی

آنچه انگلیسی‌ها شنبه گذشته در خیابان‌های غرب لندن شاهد بودند در حقیقت نمایشی براساس یک شاهکار ادبی بود که ماهیت غیردموکراتیک خاندان سلطنتی بریتانیا را عیان می‌کرد. قطعا اگر «مارک تواین» خالق «شاهزاده و گدا» در دوران ما نفس می‌کشید، جشن‌های سلطنتی پرریخت و پاش سال‌های اخیر خاندان ویندسور شامل نودمین سالگرد تولد عجوزه پیر تاجدار و مراسم عروسی 2 نوه‌اش را با همان زبان گزنده داستانی که در قرن شانزدهم میلادی تصویر کرده بود، دستمایه یک اثر جدیدتر قرار می‌داد که در آن علاوه بر شکاف طبقاتی نکبت‌بار جامعه امروز انگلیس، تزویر و ریای حاکمیت بشدت اشرافی اما مدعی دموکراسی و آزادی و برابری را به تصویر می‌کشید. کمتر تردیدی می‌توان داشت که تواین با آن تعهدش به طبقه فرودست و دردمند، این جشن و هلهله اشرافیت‌معاشان و مزدبگیران دستگاه اشرافی عریض و طویل بریتانیا گرد لردها و سلبریتی‌ها را که اتفاقا به فاصله کوتاهی از جنایت روز نکبت توسط رژیم بنیان گذاشته شده توسط همین خاندان سلطنتی در فلسطین اشغالی برگزار شد، عروسی نکبتی نمی‌نامید. برگزار‌کنندگان حتی جرأت نکرده بودند مسیر کالسکه حامل زوج سلطنتی که حالا دوک و دوشس کمبریج لقب گرفته بودند را از میان مناطق شهری غرب لندن انتخاب کنند تا مبادا تعارض میان اکثریت جامعه و خاندان سلطنتی آشکار شود، چرا که آنها دقیقا روی یک شکاف طبقاتی آشکار به سمت کلیسای سنت جرج می‌راندند. اگر چه خبرنگار بی‌بی‌سی این جشن را محبوب‌ترین عروسی سلطنتی خواند اما نتوانست این موضوع را پنهان کند که 120 هزار نفری که در مسیر حرکت شاهزاده هری و مگان مارکل، عمدتا در خیابان‌های بیرون شهر میان مستغلات سلطنتی ازدحام کرده بودند احتمالا کمتر ارتباطی با طبقات عامه مردم در لندن و سراسر بریتانیا داشتند.
مراسم جشن عروسی سلطنتی روز شنبه در لندن، بی‌خانمان‌های پایتخت انگلیس را آواره‌تر از قبل کرد. پیش از آنکه هری، نوه پسری کوچک ملکه الیزابت و عروس هالیوودی‌اش سوار بر کالسکه سلطنتی عازم کاخ ویندسور در غرب لندن شوند، مقامات امنیتی بی‌خانمان‌هایی را که در اطراف این کاخ در خیابان‌ها روزگار می‌گذراندند وادار به ترک منطقه کردند.
حدود 32 میلیون دلار از هزینه‌های این جشن عروسی سلطنتی 46 میلیون دلاری  که بخش زیادی از آن از محل بودجه عمومی دربار یعنی توسط مالیات‌دهندگان انگلیسی تامین شده است، صرف تأمین امنیت مراسم شد.
به گزارش اسپوتنیک، مدیر مؤسسه تشریفاتی انگلیسی «برایدبوک» برگزار‌کننده این مراسم می‌گوید هزینه تامین امنیت عروسی سلطنتی شاهزاده هری و مگان مرکل، صرف استقرار تک‌تیراندازها روی پشت‌بام‌ها، پلیس مخفی و پهپادهای بدون سرنشین شده است که بسیار فراتر از هزینه‌های لوکس جانبی شامل غذا، گل‌آرایی و لباس عروس 7/2میلیون دلاری بوده است. لباس عروسی مجلل مگان مارکل از ابریشم سفید، به وسیله «کلار کلر»، طراح مد انگلیسی مشهور طراحی شده و روی تور 5متری او گل‌های نماد کشورهای مشترک‌المنافع با بریتانیا دوخته شده بود که همان مستعمرات سابق و فعلی انگلیسی‌ها باشند
با وجود اینکه خانواده سلطنتی پیش‌تر اعلام کرده بود هزینه خدمات کلیسا، اجرای موسیقی، گل‌آرایی و تزئینات دیگر را خودشان پرداخت کرده‌اند اما به نظر می‌رسد هزینه بسیار عمده‌تر حفظ امنیت این مراسم پرزرق و برق از جیب مالیات‌دهندگان انگلیسی پرداخت شده باشد.
حدود یک‌چهارم جمعیت 6/7 میلیارد نفری جهان با حربه رسانه‌های شرکتی انگلیسی و غربی به صورت زنده شاهد آداب و رسوم خاندان سلطنتی انگلیس بودند که نشان داد معتبرترین رسانه‌های جهان از شبکه‌های بی‌بی‌سی و اسکای گرفته تا ان‌بی‌سی در عمل در خدمت کارزار بزرگ روابط عمومی و تبلیغاتی خاندان سلطنتی ویندسور انگلیس هستند.
همچنین در جریان تبلیغات گسترده همراه با ایجاد هیجان عمومی توسط این رسانه‌های شرکتی که حدود یک ماه به طول انجامید، در کشورهای مدعی دموکراسی شاهد کوچک‌ترین انتقادی از سوی رسانه‌های جریان اصلی درباره ماهیت غیردموکراتیک خاندان سلطنتی و ریخت و پاش‌های آنها نبودیم.   
این ریخت و پاش‌ها در حالی است که با سیاست ریاضت اقتصادی حزب حاکم برای کاهش هزینه‌های عمومی بر اساس آمار رسمی، یک‌سوم مردم انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی در فقر به سر می‌برند.
اما در مطبوعات انگلیس که تیراژ محدودی دارند، بعد تاریک عروسی پرریخت و پاش سلطنتی منعکس شد. روزنامه برخط ایندیپندنت گزارشی منتشر کرد که بر مبنای آن تنها در سال 2017، تعداد کودکان انگلیسی که در فقر به سر می‌برند 100 هزار نفر افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است که از سال 2010 تاکنون- از زمانی که حزب محافظه‌کار به قدرت رسیده است- تعداد کودکان فقیر جزیره 50 درصد افزایش یافته و به رقم 1/3 میلیون نفر رسیده است. طبق نوشته ایندیپندنت، طی این بازه زمانی حدود یک‌میلیون نفر به تعداد کودکان فقیر افزوده شده است که علت عمده آن به خاطر کاهش مزایای اجتماعی اعطایی از سوی دولت و عدم افزایش پرداختی‌هاست.
ایندیپندنت  در گزارشی دیگر اعلام کرد تغییرات اعمال شده از سوی دولت‌های محافظه‌کار و اشرافیت‌محور کامرون و می ‌در زمینه مسائل مرتبط با رفاه اجتماعی، دستاوردهای فاجعه‌باری داشته‌است و  با تداوم سیاست‌های فعلی حزب حاکم، طی سال‌های آتی 5/1 میلیون کودک انگلیسی دیگر به تعداد کودکان دچار فقر افزوده خواهد شد.  از سوی دیگر نشریه گاردین از افزایش یک‌میلیون نفری تعداد کودکان فقیر بریتانیا طی 7 سال اخیر خبر داد و از افزایش نابرابری طبقاتی در انگلیس پرده برداشت. در این گزارش با استناد به آمارهای رسمی آمده است که مناطق فقیرنشین شهرهای انگلیس روزبه‌روز با کمبود پزشکان عمومی مواجه می‌شوند. در واقع پزشکان عمومی بیش از پیش تمایل دارند این مناطق را ترک کرده و به مناطق ثروتمند‌نشین کوچ کنند و بر این اساس دسترسی شهروندان فقیر این کشور به خدمات عمومی پزشکی بیش از پیش محدود شده و مردم مجبورند در نوبت‌های انتظار طولانی‌تری باقی بمانند.
گزارش‌های متعدد رسانه‌ای حکایت از افزایش شدید تعداد افراد نیازمند به بانک غذا در انگلیس دارند. بحران مسکن در جزیره هم باعث افزایش تعداد بی‌خانمان‌ها و کارتنخواب‌ها در این کشور شده است.   همچنین به گزارش تسنیم، تارنمای بیزینس‌اینسایدر، روی دیگر مساله فقر عمومی را در رابطه مستقیم با زرق و برق خاندان سلطنتی از جمله جشن عروسی نوه ملکه دانست و نوشت: ثروت شخصی ملکه الیزابت دوم بیش از
 530 میلیون دلار (2226 میلیارد تومان با دلار 4200 تومانی!) ارزش دارد. علاوه بر این حجم از ثروت شخصی، شهروندان انگلیسی، طبق بودجه‌ای که وزارت خزانه‌داری این کشور تعیین کرده است، بالغ بر 104 میلیون دلار- در قالب مالیات- برای تأمین هزینه‌های خانواده سلطنتی می‌پردازند.


Page Generated in 0/0155 sec