طبق آمار رسمی وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیرکشت برخی محصولات استراتژیک از جمله گندم طی سالهای ۹۱ تا ۹۵ کاهش یافته، اما با افزایش بهرهوری، میزان تولید برخی محصولات از جمله گندم روند افزایشی داشته است. به گزارش فارس، در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و تولید کالاهای اساسی در داخل کشور بررسی روند
5 ساله از سالهای 91 تا 95 بر طبق آمارهای موجود وزارت جهاد کشاورزی نشان میدهد با آنکه در برخی محصولات از جمله گندم، پنبه و سیبزمینی شاهد کاهش سطح زیرکشت بودهایم، اما به دلیل افزایش بهرهوری در برخی محصولات از جمله گندم، میزان تولید به مراتب بیشتر شده است. در این مدت زمان، میزان سطح زیرکشت گندم از 6359 هزار هکتار در سال 91 به 5929 هزار هکتار در سال 95 رسیده که 430 هزار هکتار کاهش سطح زیرکشت در محصول استراتژیک گندم را نشان میدهد که به دلیل سیستم آبیاری نوین و اصلاح نوع کود و سم مصرفی، میزان تولید این محصول از 8816 هزار تن در سال 91 به 14592 هزار تن در سال 95 رسیده که حدود 6000 هزار تن افزایش تولید نشان میدهد. درباره محصولی مانند جو نیز با وجود آنکه تنها 136 هزار هکتار به میزان سطح زیر کشت آن افزوده شده، اما میزان تولید نسبت به سال 91 سی درصد افزایش داشته است. درباره ذرت دانهای هم به عنوان محصولی آببر با آنکه سطح زیر کشت آن از سال 91 تا سال 95 بیش از 40 درصد کاهش داشته، اما تولید این محصول به دلیل افزایش بهرهوری تنها 25 درصد کاهش یافته است. این نتیجه حاصل میشود که طی 5 سال 91 تا 95 تنها سطح زیرکشت محصولاتی همچون جو، شلتوک برنج و چغندر قند اندکی افزایش داشته که به تبع آن تولید نیز افزایش یافته است، البته این موضوع درباره شلتوک برنج صادق نیست، چرا که با وجود افزایش 26 هزار هکتاری سطح زیر کشت این محصول طی 5 سال روند تولید آن رو به کاهش بوده به طوری که 439 هزار تن کاهش تولید در این محصول داشتهایم که این نشانگر آن است که این محصول در استانهای آببر و کمبازده جز 2 استان شمالی گیلان و گلستان کشت میشود. همچنین درباره محصولات پرمصرفی همچون سیبزمینی که در سال 91 بیش از 180 هزار هکتار کشت این محصول را در کشور داشتهایم، با کاهش 22 هزار هکتاری سطح زیرکشت، تولید این محصول از 5069 هزار تن به حدود 5000 هزار تن کاهش یافته، یعنی به اندازه نیاز کشور باقی مانده است.