گروه اجتماعی: رئیس کل دادگستری استان تهران از تعیین قضات ویژه در پرونده تعرض به تعدادی از دانشآموزان در مدرسهای در منطقه مرزداران تهران خبر داد. غلامحسین اسماعیلی درباره پرونده اذیت و آزار تعدادی از دانشآموزان توسط ناظم مدرسهای غیرانتفاعی در منطقه مرزداران تهران گفت: پس از صدور دستور رئیس قوه قضائیه به دادگستری تهران برای پیگیری جدی این پرونده، هماهنگی لازم در سطوح گوناگون در دادگستری استان به عمل آمد.
تعیین قضات ویژه
رئیس کل دادگستری استان تهران از تعیین قضات ویژه برای این پرونده در هریک از مراحل رسیدگی خبر داد و گفت: این قضات برای آن تعیین شدند تا با رعایت دقت، زوایای این پرونده را روشن کنند و متناسب با اقداماتی که متوجه متهم است، تصمیمات قضایی را اتخاذ کنند. به گزارش تسنیم، اسماعیلی توضیح داد: آموزشها و تاکیدات لازم به قضات دادسرا انجام شده تا با جامعیت موضوع را بررسی کنند و اگر اتهامات مطرح شده به جهات قانونی در صلاحیت دادسرا نیست، پرونده را به دادگاه ارجاع دهند.
شکایت 15 نفر از اولیا
همچنین رئیس شورای عالی قضایی دادگستری استان تهران از شکایت 15 نفر از اولیا در این پرونده خبر داد و گفت: تاکنون این تعداد از اولیا شکایت کردهاند اما امکان دارد در هفته آینده افراد دیگری هم به تعداد شکات اضافه شوند، بنابراین اعداد و ارقامی که در رسانهها مطرح شده فعلاً در پرونده مطرح نیست. وی تاکید کرد: ما موظف هستیم در محدوده پرونده قضایی و آنچه به ما ارجاع و احاله شده، اظهارنظر کنیم. به گفته اسماعیلی، پرونده فعلاً یک متهم دارد که در بازداشت به سر میبرد.
متهم ارتباطی با افراد شاخص ندارد
رئیس کل دادگستری استان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا ارتباط متهم با یکی از روحانیون برجسته کشور صحت دارد یا خیر، گفت: تا جایی که مستندات پرونده را دیدم، هیچ وابستگیای بین متهم این پرونده و افراد شاخص کشور وجود ندارد.
فقط اولیا شکایت کردهاند
اسماعیلی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا آموزشوپرورش نیز نسبت به متهم این پرونده یا افراد دیگر شکایت کرده است یا خیر، گفت: تا امروز تنها شکایت دانشآموزان و اولیای آنها را داشتهایم اما اگر آموزشوپرورش هم نسبت به آنچه در فضای آموزشی کشور رخ داده، شکایت کند قطعاً رسیدگی میشود. رئیس کل دادگستری استان تهران اضافه کرد: از یکایک دانشآموزان تحقیقات لازم انجام میشود و به لحاظ اینکه تحقیقات را کامل نمیدانیم، به تحقیق از دانشآموزان، اولیای آنها، متهم و افراد دیگری که از این محیط آموزشی اخبار و اطلاعاتی داشتند، نیازمندیم تا تحقیقات را تکمیل کنیم.
مجرم نیروی غیررسمی است
در همین باره، وزیر آموزشوپرورش در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «عمیقا از جنایت تلخ و شرمآوری که در مدرسهای در منطقه 2 تهران خاطر جامعه و فرهنگیان شریف را جریحهدار کرد، متاثرم. به بازرس ویژه دستور دادهام با پیگیری و تشکیل پرونده حقوقی موضوع را با جدیت دنبال کند. مجرم نیروی غیررسمی بود و بدون طی مراحل قانونی بهکار گرفته شده است که تمام مسببان مسؤولند. علاوه بر برخورد قاطع قضایی که مورد تأکید رهبر انقلاب نیز قرار گرفته است، باید با تقویت و بهروزرسانی فرآیند گزینش بویژه نظارت سختگیرانه و بدون مسامحه از تکرار این اتفاقات جلوگیری کنیم.
اظهارات تعجببرانگیز
همچنین یکی از دانشآموزان سالهای گذشته مدرسه معین در واکنش به اتفاقات این مدرسه به فارس گفته است: «وقتی موضوع آزار و اذیت تعدادی از دانشآموزان مدرسه را شنیدم، تعجب نکردم.» وی با بیان اینکه شهریه این مدرسه از مدارس همردیف خود بالاتر بوده است، خاطرنشان کرد: زمانی که بنده دانشآموز این مدرسه بودم، فضای مدرسه بهگونهای بود که بچهها راحت بودند و ما گاهی اوقات با رفتار نامناسب حتی از سوی برخی معلمان مواجه بودیم. این دانشآموز سالهای پیشین این مدرسه افزود: در آن زمان فعالیتهای دینی و تربیتی در مدرسه ما هیچ اهمیتی نداشت. یک دلیل اینکه دانشآموزان از نظر تربیتی دچار مشکل میشدند، همین قضیه بود. وی گفت: برخی معلمان و مدیران با کراوات در مدرسه حاضر میشدند و بیقیدی در رفتار آنان مشهود بود و این تفکر و نگاه بین دانشآموزان ساری و جاری بود. گفتنی است، حوادث مدرسه معین در روزهایی اتفاق افتاد که بحث شهریه و ثبتنام در مدارس غیردولتی داغ بود؛ در جایی که بحث از نظارت بر شهریه میشود، نظارت بر روند تربیتی و آموزشی در مدارس غیردولتی کمرنگ به نظر میآید تا جایی که این روزها باید چوب نبود نظارت بر مدارس غیردولتی اینچنین بر نظام تعلیم و تربیت فرود آید و خانوادهها نگران باشند که فرزندانشان در مدرسه امنیت ندارند.