printlogo


کد خبر: 193640تاریخ: 1397/3/21 00:00
سخنگوی سازمان غذا و دارو جزئیات تغییر قیمت برخی داروها را تشریح کرد
افزایش 9 درصدی قیمت دارو در سال 97
عضو کمیسیون بهداشت مجلس: نزدیک به 1/4 میلیارد دلار صرف ورود دارو به کشور می‌شود

گروه اجتماعی: سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامه این سازمان برای واقعی کردن قیمت دارو در سال ۹۷ گفت: در این زمینه 3 برنامه اجرایی وجود دارد که بر اساس آن شاهد تغییرات قیمت برخی اقلام دارویی تا سقف ۹ درصد خواهیم بود. کیانوش جهانپور درباره برنامه سازمان غذا و دارو برای واقعی کردن قیمت دارو در کشور، به ایسنا گفت: در حوزه قیمت‌گذاری دارو امسال 3 استراتژی و برنامه اجرایی در سازمان تعیین شده که بر اساس آن در برخی اقلام دارویی مانند داروهای برند، برند-ژنریک و وارداتی شاهد کاهش قیمت خواهیم بود، البته درصدهای این کاهش قیمت متغیر بوده و به تناوب اعلام می‌کنیم چه داروهایی دچار کاهش قیمت شده‌اند. وی با بیان اینکه در برخی موارد شاهد ثبات قیمتی اقلام دارویی در سال جاری هستیم، افزود: در برخی موارد هم در راستای منطقی‌سازی قیمت، برنامه افزایش قیمت داروها را پیش می‌بریم که این اقدام بیشتر شامل تولیدات داخلی می‌شود.
افزایش 9 درصدی قیمت دارو
سخنگوی سازمان غذا و دارو  خاطرنشان کرد: باید توجه کرد پیش از این ارز مرجع دارو حدود ۳۸۰۰ تومان برای هر دلار بوده است، حال طبق ابلاغیه‌ای که بعد از تحولات ارزی اخیر ابلاغ شد، ارز با نرخ تک‌نرخی رسمی دولت به قیمت ۴۲۰۰ تومان است. بنابراین مواد اولیه یا محصول نهایی دارو با این رقم وارد می‌شود و قاعدتا تفاوت قیمتی با قبل در برخی اقلام دارویی خواهیم داشت که میزان آن بر اساس فرمول‌هایی است که در کمیسیون قیمت‌گذاری مطرح می‌شود، البته تغییر قیمت دارو در سال جاری تا سقف ۹ درصد است.
جلوگیری از فشار بر بیماران
جهانپور با بیان اینکه بر این اساس میانگین افزایش قیمت دارو هم امسال تا سقف ۹ درصد است و بیش از آن نخواهد بود، گفت: این میانگین سال گذشته 7 درصد بود، البته با توجه به اینکه دولت مابه‌التفاوت ارزی را تخصیص خواهد داد، مشکلی برای بیماران ایجاد نمی‌شود. بر این اساس دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز را در سطح عرضه از طریق سازمان‌های بیمه‌گر و با اولویت بیماران خاص و صعب‌العلاج به‌گونه‌ای پوشش می‌دهد که فشار مالی خاصی روی بیمار ایجاد نشود، یعنی ممکن است قیمت دارو تغییر کند اما این افزایش قیمت به بیمار منتقل نخواهد شد. وی تاکید کرد: بنابراین میانگین تغییر قیمت دارو در سال ۹۷، افزایش ۹ درصدی است که در برخی اقلام کاهش، برخی اقلام افزایش و در برخی اقلام ثبات قیمت را شاهد خواهیم بود.
شرط واقعی کردن قیمت دارو
این در حالی است که  محمدنعیم امینی‌فرد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره اظهارات سخنگوی سازمان غذا و دارو مبنی بر واقعی کردن قیمت دارو در سال 97 گفت: قیمت‌های دارو در سالیان گذشته فریز شده است، طبق نظرات کارشناسی شده در چنین شرایطی نمی‌توان  در صنایع دارویی سرمایه‌گذاری کرد، بنابراین صنایع دارویی درحال حاضر نیازمند نوسازی بوده و به دلیل ساختار خصولتی شرکت‌های دارویی و ثابت بودن قیمت‌ها سرمایه‌گذاری جدیدی رخ نمی‌دهد.
وابستگی70 درصد شرکت‌های دارویی
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس همچنین با اشاره به اینکه حدود 70 درصد شرکت‌های دارویی به لحاظ ارزش ریالی وابسته به ارگان‌های عمومی و شبه دولتی هستند، افزود: با توجه به نیاز اعتباری برای نوسازی صنایع دارویی و اینکه قسمت اعظم صنایع دارویی در حال حاضر به روز نیست، اصلاح قیمت‌ها یک ضرورت است اما در عین حال سیستم بیمه‌ای را باید به نحوی طراحی کرد که به دنبال افزایش جزئی قیمت‌ها از طریق سیستم بیمه‌ای و با  حفاظت مالی از جیب مردم باشیم. وی با بیان اینکه اعتبارات بیمه‌ای باید با افزایش جزئی قیمت‌ها در نظر گرفته شود، تصریح کرد: همچنین در ارتباط با تجویز منطقی دارو لازم است هرچه سریع‌تر راهنماهای بالینی مشخصی را تدوین کرد، البته می‌توان از طریق تغییر سیستم «فی‌فور سرویس» به «دی‌آرجی» این موضوع  را حل کرد. در سیستم «دی‌آرجی» قیمت تمام شده برای خدمت داده می‌شود که شامل خدمات حق فنی، تجهیزاتی و دارویی است، بنابراین دارو بر اساس راهنمایی بالینی درمان مشخص یک بیمار خریداری می‌شود.
واردات 4/1 میلیارد دلار دارو به کشور
امینی‌فرد نیز با اشاره به اینکه در ارتباط با تجویز منطقی دارو بویژه آنتی‌بیوتیک‌ها باید راهنمای بالینی مشخصی وجود داشته باشد، گفت: این موضوع می‌تواند به کاهش عوارض دارویی و اقتصاد سلامت کمک کند، همچنین با افزایش جزئی قیمت دارو با حفاظت مالی در نفوذ به بازار دارویی منطقه موثر است. در حال حاضر حدود 400 میلیون نفر فاقد زیرساخت‌های داروسازی مشابه ایران در منطقه بوده و حدود 600 میلیون دلار مواد اولیه دارویی به کشور وارد می‌شود، همچنین نزدیک به 4/1 میلیارد دلار صرف ورود دارو به کشور می‌شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: اگر قیمت‌ها به صورت کنترل شده و با توجه به حفاظت مالی تعیین در عین حال سرمایه‌گذاری مناسبی در این حوزه انجام شود، می‌توانیم از ارزش ریالی داروهای وارداتی بکاهیم.
 


Page Generated in 0/0050 sec