رئیس اتاق بازرگانی تهران:
روزانه هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود
اسدالله خسروی: وجود بیش از 1500 هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در کشور، اگر چه برای اقتصاد کشورمان تهدیدی جدی است اما در صورت هدایت آن به سمت تولید و جذب در فعالیتهای اقتصادی میتوان مسیر درستی را که به پویایی و رونق اقتصاد کشور منجر میشود، طی کرد. رشد سرسامآور نقدینگی در کنار نبود برنامهریزی درست برای جذب آن در فعالیتهای اقتصادی همچنین اتخاذ برخی تصمیمگیریهای ناپخته چون کاهش نرخ سود بانکی و از همه مهمتر وجود مستمر رکود در بخشهای مهم اقتصادی چون مسکن موجب شده است این نقدینگی کلان روزبهروز فوران کند و هر از چند گاهی روانه بازارهای موازی و سفتهبازی شود تا اقتصاد کشور را با چالش مواجه کند. رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بهمن نقدینگی هر روز به سمت بازارهای مختلف از جمله ارز، سکه، خودرو و مسکن در حرکت است، گفت: بر اساس برآوردها روزانه هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود. مسعود خوانساری در سیونهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به بلاتکلیفی در بحث تولید، واردات و محیط کسبوکار، گفت: اگر چه این مسائل درونی است اما فشارهای بیرونی و خارجی بر آن تأثیرگذار است و امیدواریم با تدابیر دولت این مسائل حل شود. وی با بیان اینکه مشکل اصلی ساختار داخلی اقتصاد کشور است، گفت: رشد سرمایهگذاری از سال 90 منفی بوده، اگر چه در فصل گذشته این رشد مثبت شد. وی افزود: رقم سرمایهگذاری در سال 96 حدود 300 هزار میلیارد تومان یعنی
7/19 درصد تولید ناخالص داخلی GDP کشور بوده است که در مقایسه با کشورهای در حال توسعه که این رقم 5/32 درصد است، رقم بسیار پایینی است و با توجه به آمار بیکاری باید به بحث سرمایهگذاری توجه شود. خوانساری به موضوع ارز اشاره کرد و گفت: حدود یک ماه پیش نامهای را به رئیسجمهور نوشتیم و اشکالات سیستم جدید ارزی را ضمن تشکر از اقدامات انجام شده برای کنترل بازار ارز بیان کردیم. رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: در این نامه بیان کردیم که قیمت ارائه شده برای ارز واقعی نیست و باعث شد تقاضا برای ارز افزایش یابد، چنانکه دولت اعلام کرد در 2 ماه گذشته حدود 20 میلیارد دلار ثبت سفارش برای واردات شده است. وی با بیان اینکه تقاضا برای کارت بازرگانی افزایش یافته است، گفت: این موضوع هم جای سوال دارد.
افزایش ۳۰۰ درصدی کدهای معاملاتی در بازار سرمایه
مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی سازمان بورس از افزایش 300 درصدی متقاضیان دریافت کد معاملاتی بازار سرمایه در 3 ماه امسال خبر داد. حسین فهیمی در نشست خبری گفت: از ابتدای سال 97 تاکنون بیش از 13 هزار و 16 نفر با دریافت کد معاملاتی وارد بازار سرمایه شدهاند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 300 درصدی روبهرو است. به گفته وی، در حال حاضر شرکتهایی از 43 کشور مختلف در بازار سرمایه ایران فعال هستند و با توجه به ظرفیتهای موجود در بازار سرمایه، سهامدار شرکتهای ایرانی محسوب میشوند. فهیمی گفت: فرآیند برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه یک شرکت به طور آنلاین و به شکل آزمایشی در سال جاری برگزار و رایگیری خواهد شد و بر اساس برنامه از ابتدای سال 98 این سامانه آماده ارائه خدمات به تمام ناشران بازار سرمایه خواهد بود. بر این اساس، پس از اطلاعرسانی درباره قبل، حین و بعد از برگزاری مجمع به سهامداران از طریق روشهای مختلف از جمله ارائه کد 4 رقمی، میتوان به طور مجازی وارد مجمع عمومی شرکت شد و به عنوان بخشی از حضار در مجمع حضور داشت. مدیر عامل سمات افزود: پس از مجمع اخیر سمات، سامانه سجام (سامانه اطلاعات جامع مشتریان) مستقر و عملیاتی شد. به گفته وی، این سامانه پیشنیاز بسیاری از سامانهها خواهد بود و از 2 روز پیش ثبتنام سامانه آغاز شده است. فهیمی ادامه داد: هر شخص حقیقی و حقوقی با یک بار ثبتنام در این سامانه خواهد توانست وارد باشگاه مشتریان شود و دیگر نیازی به شناساییهای مکرر نخواهد داشت. وی گفت: به موجب این اتفاق، همه فعالان بازار سهام موظفند طی 6 ماه آینده در این سامانه وارد شوند. بر این اساس در صورتی که شخصی در این سامانه ثبتنام نکند، دیگر نخواهد توانست هیچگونه خدماتی از این بازار دریافت کند. به باور این مقام مسؤول، هر شخص حقیقی و حقوقی به صرف ثبتنام در این سامانه، کد بورسی نیز دریافت خواهد کرد.