printlogo


کد خبر: 194367تاریخ: 1397/4/4 00:00
اعتراض نمایندگان مجلس به افزایش بی‌ضابطه قیمت ها با حضور جهانگیری و واعظی
«گرانی» مجلس را غیر علنی کرد

گروه اقتصادی: دستور جلسه غیرعلنی مجلس با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس‌دفتر روحانی فقط یک چیز بود؛ گرانی! به گزارش «وطن‌امروز»، دولتی‌ها حتی با وجود کتمان گرانی در رسانه‌ها، نمی‌توانند آن را در مجلس لاپوشانی کنند به همین علت اسحاق جهانگیری و واعظی مجبور شدند در جلسه غیرعلنی پارلمان حاضر شوند، البته به گفته نمایندگان، اسحاق جهانگیری هیچ راهکار عملی برای رفع گرانی ارائه نکرده و فقط به ارائه یک گزارش بسنده کرده است.  البته جهانگیری به نمایندگان وعده داده که گرانی‌ها پایان می‌پذیرد و این موضوع را در قالب یک خبر خوش اعلام کرده اما در کل جزئیات آن را اعلام نکرده است. شهباز حسن‌پوربیگلری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه  با انتقاد از گرانی‌‌های اخیر گفت: در ماه‌‌های اخیر روند قیمت دلار صعودی بوده که بیشتر متاثر از فضاسازی سوداگران بازار ارز بوده، هرچند برخی اخبار سیاسی و خروج آمریکا از برجام نیز در تلاطم بازار ارز تاثیرگذار بوده است. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قیمت دلار باید براساس مولفه‌‌های اقتصادی تعیین شود، بنابراین باید نرخ دلار متناسب با نرخ تورم افزایش می‌یافت اما در بازار آزاد قیمت دلار به‌صورت غیرمنطقی بالا رفته و باعث شده قیمت‌ها در تمام بازارها با التهاب روبه‌رو شود.
بانک مرکزی عملکرد مناسبی نداشت
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس دهم شورای اسلامی افزود: از بانک مرکزی این انتظار وجود داشت که بازار ارز و سکه را به‌صورت مناسب مدیریت کند اما در عمل بی‌نظمی شدیدی در بازار وجود دارد. حسن‌پوربیگلری تصریح کرد: باید وضعیت بازار ارز و سکه به‌صورت جدی مدیریت شود، چرا که افزایش قیمت‌ها غیرمنطقی است و اینکه تنها بیان شود قیمت ارز و سکه حباب دارد قابل قبول نیست. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در جلسه غیرعلنی امروز(دیروز یکشنبه) موضوع افزایش قیمت‌‌های کاذب با حضور معاون اول رئیس‌جمهور مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان دغدغه‌‌های اقتصادی جامعه را مطرح کردند. آقای جهانگیری نیز گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه و همچنین خبرهای خوبی برای رفع مشکلات اقتصادی اعلام کردند تا وضعیت قیمت‌ها ساماندهی شود.
کارگروه تصمیم‌گیری
محمدعلی وکیلی، نماینده مردم تهران و عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی پس از پایان نشست غیرعلنی پارلمان و در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات نشست یادشده اظهار داشت: در جلسه امروز درباره کارگروه مشترکی که رهبری دستور دادند و تشکیل شده است و با محوریت سران 3 قوه قرار است مباحثی انجام شود، بحث صورت گرفت؛ قرار است در آن کارگروه برنامه تسهیلی دولت مطرح شود و اگر جایی نیاز به قانونگذاری داشته باشد، مجلس هم کمک کند. وی افزود: آن کارگروه در واقع کارگروه تصمیم‌گیری است؛ اگر در آن نیاز به تصمیم است که با مشارکت اعضا انجام می‌شود و اگر نیاز به قانونگذاری است، مجلس در این زمینه ورود می‌کند. عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این جلسه همچنین بحث شد که بخشی از دلایل موج‌ها و زمزمه‌های گرانی، انتظارات روانی و بخشی از آن هم محدودیت منابع است. وکیلی ادامه داد: در این جلسه غیرعلنی بنا شد دولت اولویت‌های خود را در حوزه اقتصادی به‌گونه‌ای تعریف کند که هیچ اولویتی از مردم روی زمین نماند.
ممنوعیت واردات هزار قلم کالای غیرضروری
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس گفت: معاون اول رئیس‌جمهور از تصمیم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای ممنوعیت واردات هزار قلم کالای غیرضرور به کشور خبر داد. محمدعلی پورمختار افزود: معاون اول رئیس‌جمهور ضمن ارائه برنامه‌های دولت برای حمایت از تولید و تأمین ارز برای واردات کالاهای ضروری، گفت که ارز کافی برای واردات کالاهای ضروری به کشور وجود دارد و مشکلی در این جهت نداریم. پورمختار خاطرنشان کرد: در این جلسه تعدادی از نمایندگان نیز به قید قرعه برای سخنرانی پشت تریبون رفته و نقطه نظرات خود را مطرح کردند و دیدگاه‌شان بر این بود که دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی باید فعال‌تر شود و مدیران و مسؤولانی که در هر وضعیت موقعیت را درک نمی‌کنند توجیه یا از سمت خود جابه‌جا شوند. همچنین همدلی و ارتباط قوی‌تری بین مجلس و دولت برای حل مشکلات برقرار شود تا با تصویب قوانین و همچنین اخذ دیدگاه‌ها و نظرات نمایندگان، دولت هم بتواند در انجام این مأموریت مهم موفق باشد. وی افزود: نمایندگان در صحبت‌های خود عنوان کردند در حوزه بازار ارز و سکه جو روانی ایجاد شده اما در ارتباط با بازار خودرو بویژه خودروهای داخلی چنین مساله‌ای وجود ندارد و دولت باید مدیریت قوی‌تری را در این‌باره اعمال کند.

ترک نشست غیرعلنی در اعتراض به دولت و رفتن روحانی به توچال
رسول خضری، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی به نشانه اعتراض به عملکرد دولت در بحث کنترل بازار، رفع مشکلات مردم، حل مشکلات مرزنشینان و عدم توجه کافی به معضلات مربوط به ‌آب نشست غیرعلنی مجلس را که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، ترک کرد. وی پس از ترک نشست غیرعلنی مجلس در اعتراض به عملکرد دولت در گفت‌وگو با فارس، در بیان جزئیات ترک صحن از سوی خود گفت: جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور است اما حتی برای دو، سه روز هم نتوانست قیمت ارز را طبق قیمت اعلامی خود یعنی 4200 تومان نگه دارد. خضری با گلایه از رئیس‌جمهور به دلیل عدم حضور در جمع نمایندگان برای بررسی مشکلات اقتصادی گفت: دیگر در شرایط فعلی آقای جهانگیری نمی‌تواند پاسخگوی نمایندگان باشد و شخص آقای روحانی باید در جمع نمایندگان حاضر شود. نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات عدیده مردم در حوزه اقتصادی و مشکلات مرزنشینان و کوله‌بران اظهار داشت: اگر سه‌شنبه رئیس‌جمهور به مجلس نیاید ما از ابزارهای قانونی خود برای فشار به دولت به منظور رفع مشکلات مردم استفاده خواهیم کرد؛ در صورتی که مشکلات اقتصادی مردم ادامه یابد رئیس‌جمهور را استیضاح می‌کنیم. وی به رئیس‌جمهور توصیه کرد که به جای رفتن به تله‌کابین توچال به جمع نمایندگان مردم و خود مردم برود تا از مشکلات آنها آگاه شود. خضری همچنین با تأکید بر اینکه امروز مردم مشکلات عدیده اقتصادی دارند، خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که دولت در این زمینه گام‌های جدی بردارد و مجلس حاضر است همه توان خود را برای رفع مشکلات مردم به کار گیرد اما شاهدیم آنطور که باید و شاید اقدامی برای رفع این مشکلات صورت نمی‌گیرد. نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس با اشاره به سؤال نمایندگان از رئیس‌جمهور درباره مسائل اقتصادی گفت: 2 بار این سؤال کلید خورد  اما به دلیل پس گرفتن امضا از دستور کار خارج شد. حال ما می‌خواهیم حق مردم را بگیریم به همین دلیل از تمام ابزارهای قانونی خود استفاده خواهیم کرد.


Page Generated in 0/0064 sec