printlogo


کد خبر: 1947تاریخ: 1392/12/22 00:00
سنای آمریکا برای تحریم روسیه قطعنامه صادر کرد
جنگ سرد در زمین جام‌جهانی

گروه بین‌الملل: سنای آمریکا برای تحریم روسیه قطعنامه صادر کرد. هر چند در این باره همتایان روس آنها در کنگره پیش‌دستی کرده و با بهره‌گرفتن از اختلاف زمانی 10 ساعتی مسکو و واشنگتن، طرح تحریم ایالات متحده و متحدانش را زودتر به صحن مجلس برده بودند اما یانکی‌ها قاطعانه‌تر برخورد کردند و بلافاصله طرح تحریم طرف مقابل را به یک قطعنامه بدل ساختند و در آن توپ جنگ سرد دوباره در حال شکل‌گیری میان شرق و غرب را  به زمین فوتبال شلیک کردند و از فیفا خواستند میزبانی جام‌جهانی 2018 را از روس‌ها پس بگیرد. سناتورهای آمریکایی با یک قطعنامه نمایشی و غیرالزام‌آور برای کاخ سفید ضمن محکوم‌کردن روسیه به دلیل اعزام نیرو به منطقه کریمه در بحبوحه بحران سیاسی اوکراین، خواستار تحریم اقتصادی مسکو شدند. به گزارش شبکه سی‌بی‌اس نمایندگان به این قطعنامه غیرالزام‌آور که روز سه‌شنبه در کمیته روابط خارجی مجلس تصویب شد، رای مثبت دادند. قطعنامه‌ای که فعلا هدف اصلی‌‌اش محکومیت استقرار نیروهای روس در کریمه است نه تحریم جدی روسیه. البته قانونگذاران آمریکایی خواستار تحریم مقامات، بانک‌ها و دیگر آژانس‌های دولتی روسیه هم شده‌اند. برای نخستین‌بار سناتورها دیک دربین و دن کوتز از مجلس بالادستی آمریکا از توافق مبنی بر حمایت از دولت فعلی اوکراین و محکومیت اقدامات روسیه خبر دادند. سی‌بی‌اس همچنین گزارش داد قطعنامه سنا از حمایت رئیس و نفر دوم کمیته روابط خارجی سنا و همچنین ۲۷ سناتور دیگر برخوردار است. به موجب این قطعنامه از روسیه خواسته می‌شود نیروهای خود را از شبه‌جزیره کریمه خارج کند. این قطعنامه همچنین از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد از اوکراین حمایت اقتصادی کرده و دست به اقداماتی از جمله تعلیق عضویت روسیه از G8 بزند. در این بیانیه‌ آمده است: «قطعنامه ما حاکی از حمایت شدید سنا از منزوی‌کردن و مجازات روسیه است. اکنون زمان آن رسیده است که آمریکا (قدرت) رهبری و عمل خود را نشان دهد». اما جالب‌ترین بخش قطعنامه بویژه برای افکار عمومی بین‌المللی آنجاست که سناتورها از فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) می‌خواهند درباره تصمیم خود مبنی بر میزبانی روسیه برای جام‌جهانی ۲۰۱۸  فوتبال تجدید نظرکند.
اوباما استیضاح شود
اوباما ۶ مارس به منظور مقابله با «تهدید غیرمعمول و فوق‌العاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی واشنگتن» با توجه به تحولات اوکراین، بویژه منطقه کریمه اعلام وضعیت فوق‌العاده ملی کرده بود.
در همین رابطه یک تحلیل‌گر سیاسی با بیان اینکه دسیسه آمریکا برای سرنگونی دولت منتخب و مستقل در اوکراین جنایتی آشکار است، گفت:  باراک اوباما، رئیس‌جمهور این کشورباید استیضاح شود. مایک بیلینگتون، دبیر نشریه بررسی اطلاعات اجرایی به شبکه پرس‌تی‌وی گفت: «ادعای اوباما مبنی بر اینکه یک وضعیت فوق‌العاده ملی در آمریکا وجود دارد، شاهدی بر دیکتاتور بودن اوباماست و اینکه وی فراتر از قانون اساسی و کنگره عمل می‌کند و اگر ما قصد تقابل هسته‌ای با روسیه را طی روزهای آتی نداریم، اوباما باید فورا استیضاح شود». به عقیده بیلینگتون همه پرسی آتی در کریمه مساله‌ای مربوط به اوکراین نیست بلکه موضوعی در رابطه با جنگ اوباما و شرکای انگلیسی وی با روسیه است. او ادامه داد: «آنها به دنبال یک تقابل نظامی هستند زیرا کل تمدن غرب در حال فروپاشی است و بنابراین آنها به‌دنبال جنگی هستند که در پی آن روسیه و چین را وادار به پذیرش سیاست امپریالیستی تاراج همه جهان کنند. باید از این وضعیت جلوگیری شود و تنها راه ممکن برای این کار استیضاح رئیس‌جمهور جنایتکار براساس قانون اساسی آمریکاست». بیلینگتون تاکید کرد: یانوکوویچ همچنان رئیس‌جمهور قانونی اوکراین است و اگر درخواست برای برگزاری همه‌پرسی مخالف قانون اساسی است، برکناری ویکتور یانوکوویچ، نیز برخلاف قانون اساسی اوکراین بوده است.
کمک‌ مالی به رژیم کی‌یف غیرقانونی است
روسیه می‌گوید تلاش‌های آمریکا برای قرار دادن کمک‌های مالی در اختیار دولت کودتای اوکراین غیرقانونی است. وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای تلاش‌های غیرقانونی آمریکا برای قرار دادن کمک‌های مالی در اختیار دولت موقت اوکراین را محکوم کرد. بر اساس این بیانیه، این اقدام فراتر از چارچوب قانونی آمریکاست، زیرا کمک مالی در اختیار یک دولت غیرمشروع قرار می‌دهد. در این بیانیه آمده است: «بر اساس همه معیارها، کمک مالی به رژیم نامشروعی که با زور قدرت را تصاحب کرده غیرقانونی و فراتر از چارچوب نظام حقوقی آمریکاست». همچنین، وزارت خارجه روسیه درباره عواقب «گنجاندن بدون قید و شرط عناصر تندرو» در میان رهبران جدید اوکراین به واشنگتن هشدار داد. این در حالی است که پس از امتناع جان کری از سفر به مسکو برای دیدار با سرگئی لاوروف، وزرای خارجه آمریکا و روسیه تلفنی درباره لزوم تلاش برای ایجاد صلح و آرامش در شبه‌جزیره کریمه گفت‌وگو کردند و بر ادامه گفت‌وگوهای دوجانبه توافق کردند. لاوروف در این مکالمه گفت هر گونه راه‌حلی باید منافع همه مردم اوکراین را در نظر گیرد و به حق مردم شبه‌جزیره کریمه برای تعیین آینده خود احترام بگذارد. جان کری هم کماکان اقدامات نیروهای روسیه برای به دست گرفتن کنترل امور در اوکراین را غیرقابل قبول دانست و آن را محکوم کرده است. در همین حال، نمایندگان پارلمان محلی کریمه به بیانیه استقلال شبه‌جزیره کریمه از اوکراین رای مثبت دادند. براساس قانون، این بیانیه باید به همه‌پرسی گذاشته شود. لاوروف علاوه بر این با دبیر‌کل شورای اروپا نیز به مباحثه تلفنی پرداخت. به گزارش خبرگزاری «ریا نووستی»  وزیر خارجه روسیه و «توربیرن یاگلاند»  دبیرکل شورای اروپا، اوضاع اوکراین و امکان به‌کارگیری مکانیسم‌های شورا برای حل و فصل بحران این کشور را مورد بحث قرار دادند. این مطلب را وزارت خارجه روسیه اطلاع داده است. در اعلامیه منتشر شده در سایت وزارت خارجه روسیه آمده است: «طرفین درباره امکان به‌کارگیری مکانیسم‌های شورای اروپا و سهم احتمالی این سازمان در حل و فصل بحران اوکراین تبادل نظر کردند».
مانور در دریای سیاه
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفته است رزمایش نظامی آمریکا با کشتی‌های جنگی رومانی و بلغارستان در دریای سیاه «پیامی روشن» برای روسیه است. آمریکا، رومانی و بلغارستان روز سه‌شنبه رزمایش آموزشی خود را از بندر کنستانت رومانی نزدیک به مرزهای روسیه و در فاصله‌ای نه چندان دور از ناوگان روسیه در شبه جزیره کریمه  آغاز کردند. کارنی عملا در اظهاراتی تحریک‌آمیز علیه مسکو گفت: «ما به‌طور آشکار کمک خود به این کشورها در این باره را افزایش داده‌ایم. این بخشی از تلاش‌های ما برای همکاری با شرکا و همپیمانان بین‌المللی‌مان به منظور بیان آشکار این موضوع بود که اقدامات روسیه برای مداخله نظامی (در اوکراین) و نقض قوانین بین‌المللی و نقض تمامیت ارضی اوکراین چیزی است که ما همه با آن مخالف هستیم». یو‌اس‌اس تراکستن، ناوشکن حامل تجهیزات ضدموشکی آمریکا نیز در این مانور که در دریای سیاه برگزار می‌شود شرکت خواهد کرد. همچنین دولت اوباما هفته جاری ۱۲ فروند جت جنگنده اف‌ـ16 و ۳۰۰ تن از نیروهای نظامی آمریکا را به لهستان اعزام کرد. 6 فروند هواپیمای اف‌ـ15 سی ایگل و بیش از ۶۰ آمریکایی نیز وارد نیروگاه هوایی سیاولیی در لیتوانی شده‌اند. جت‌های جنگنده قرار است در این رزمایش مشترک در لهستان شرکت کنند. همچنین به گزارش آسوشیتدپرس، ناتو از اعزام 2 هواپیمای گشت‌زنی و نظارتی بر فراز لهستان و رومانی برای نظارت بر مرزهای اوکراین خبر داد. ناتو می‌گوید 2 هواپیمای «آواکس»  مجهز به سیستم کنترل و هشدار از پایگاه نظامی «گلزن کرشن» آلمان و «ودینگتون» بریتانیا دیروز صبح عازم این ماموریت شدند. یک سخنگوی مقر عملیاتی ناتو می‌گوید این هواپیماها حریم هوایی کشورهای عضو را ترک نمی‌کنند. بنابراین وارد مرزهای اوکراین یا روسیه نخواهند شد. البته کاخ سفید ادعا کرده است هر دوی این رزمایش‌ها پیش از بحران اوکراین برنامه‌ریزی شده بود. سخنگوی کاخ سفید درباره هدف این رزمایش گفت: «هدف این است که تنش‌ها کاهش یابد و نیروهای ارتش روسیه که اکنون در کریمه هستند به پایگاه‌هایشان بازگردند و در سطحی قرار بگیرند که در توافقنامه روسیه و اوکراین عنوان شده است و هرگونه نقض حاکمیت اوکراین از سوی یک کشور خارجی و نقض تمامیت ارضی این کشور پایان یابد». کرملین هنوز هیچ واکنش رسمی  به این تحرکات نظامی نشان نداده است.


Page Generated in 0/0089 sec