زیبا اکبرزاده: ارتش دامنه مناطق تحت کنترل خود در ریف غربی استان درعا در جنوب سوریه را گسترش داده و در آستانه سیطره کامل بر این استان است. از شهرک طفس، که تروریستهای حاضر در آن در آغاز با مصالحه مخالف بودند، خبر میرسد که در حال تحویل جنگافزارهای نظامی خود هستند که در واقع نخستین گام پذیرش مصالحه به شمار میرود. ارتش سوریه، دوشنبه وارد روستای زیزون و شهرک تل شهاب در ریف غربی درعا شد. زیزون در ۲۰ کیلومتری و تل شهاب در ۱۷ کیلومتری جنوب غربی شهر درعا و در نزدیکی مرزهای جولان اشغالی واقع است. نیروهای سوری همچنین در جریان پاکسازی نوار مرزی که از جنوب محله درعا البلد تا مرزهای الرمثای اردن امتداد داشت، با همرزمان خود که از سمت شرق در حال عملیات بودند، دست دادند. در واقع ارتش سوریه با آزادسازی تلشهاب، زیزون و حیط، کنترل مناطق تحت تسلط تروریستها در مرزهای اردن را به دست گرفت و برای نخستینبار در این منطقه به منطقه تماس با گروه تروریستی «جیش خالد بن ولید» رسید؛ گروهی که در بیعت با داعش است. منابع حاضر در درعا اعلام کردند ارتش سوریه با خودروهای زرهی و نیروهای نظامی خود در سراسر نوار مرزی اردن مستقر شده است و به این ترتیب این نوار مرزی از استان سویدا تا مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی و گذرگاه نصیب در مرز با اردن تحت کنترل دمشق درآمد. منابع معارض نیز اعلام کردند، پس از اینکه ارتش سوریه توانست کنترل بیش از ۷۲ درصد از مساحت درعا را به دست گیرد و در مرزهای اردن مستقر شود، بیش از 200 هزار آواره مستقر در مرزهای سوریه و اردن به منازل خود بازگشتهاند.
سقوط درعا هیمنه تروریستها را متزلزلتر میکند
در همین راستا، یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفت پس از آنکه نیروهای وابسته به دمشق بدون درگیری وارد پایگاه اصلی در غرب درعا شدند، اکنون چندین هزار تن در این شهر در محاصره هستند. وی گفت نیروهای دمشق و همپیمانان آنها به شکل کامل شهر درعا را محاصره کردند. رسانههای دولتی سوریه اعلام کردند، ارتش سوریه در منطقه مرزی با اردن مستقر شد و بشدت تروریستها را تحت فشار قرار داد. خبرگزاری رویترز پیشروی ارتش سوریه را که با پشتیبانی هوایی جنگندههای این کشور و روسیه حاصل شد، «پیروزی راهبردی» قلمداد و تأکید کرد که نیروهای سوری در جریان 20 روز توانستند کنترل گذرگاه مرزی «نصیب- جابر» را که یک گذرگاه تجاری حیاتی است به دست گیرند. به گزارش این خبرگزاری، بازپسگیری کامل درعا یک «ضربه روحی بزرگ» توسط دولت سوریه به تروریستهاست، زیرا این شهر نمادی از مهد آشوبهای خونین علیه حکومت بود. نمایندگانی از گروههای مسلح روز جمعه گذشته با طرف روس به توافقی دست یافتند که بر اساس آن ارتش سوریه باید کنترل درعا و شهرکهای جنوب این استان واقع در مرزهای اردن را به دست گیرد.
ارسال کمکهای غیرنظامی به درعا
همزمان با آزادسازی بخش اعظمی از درعا از اشغال تروریستها، سازمان ملل نیز از موافقت دمشق با ارسال کمک برای غیرنظامیان در درعا، قنیطره و سویدا در جنوب این کشور خبر داد. نمایندگان گروههای مخالف سوری و افسران روس روز جمعه به توافقی برای تحویل شهر درعا و دیگر شهرکها در استان درعا در مرز با اردن دست یافتند.