printlogo


کد خبر: 195680تاریخ: 1397/4/30 00:00
عملیات انتقال اهالی شهرک‌های شیعه‌نشین در ادلب با موفقیت پایان یافت
تسلط سوریه بر مناطق مجاور جولان

گروه بین‌الملل: بعد از پیروزی‌های متوالی ارتش در جنوب سوریه، گروه‌های معارض مسلح با میانجیگری روسیه وارد روند مصالحه با دمشق شده و به توافق‌هایی دست یافته‌اند که در بسیاری از مناطق در استان‌های درعا و قنیطره منجر به آزاد‌سازی تعدادی از روستاها و تپه‌های استراتژیک شده است. در همین راستا خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، پنجشنبه‌شب از نهایی شدن توافق بین گروه‌های مسلح و ارتش سوریه در استان قنیطره واقع در جنوب سوریه خبر داد. در پی این توافق قرار است گروه‌های مسلح که خواهان خروج از منطقه هستند به سمت ادلب هدایت شوند و آنهایی که مایل به ماندن هستند سلاح خود را تحویل دولت سوریه دهند. به موجب مفاد این توافق قرار است ارتش سوریه به تمام نقاطی که تا قبل از سال 2011 در آن حضور داشته بازگردد. بر همین اساس، صبح دیروز ده‌ها اتوبوس برای انتقال عناصر مسلح به مناطق تحت کنترل معارضان در شمال کشور وارد  روستای «‌ام‌باطنه» در قنیطره شدند. این توافق می‌تواند به عملیات نظامی پیچیده در این منطقه که به دلیل نزدیکی به اراضی اشغالی از حساسیت فراوانی برخوردار است، پایان دهد. همزمان منابعی در دولت و معارضان مسلح اعلام کردند دمشق در آستانه بازپس‌گیری کنترل مرزهای مجاور با بلندی‌های جولان است که رژیم اسرائیل آن را اشغال کرده است. در سال‌های اخیر گروه‌های تروریستی در جنوب سوریه حضور داشتند که همگی از حمایت‌های مختلف لجستیکی، تسلیحاتی، نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی برخوردار بودند.
پایان عملیات انتقال ساکنان فوعه و کفریا
همچنین از بامداد پنجشنبه روند انتقال ساکنان شهرک‌های شیعه‌نشین فوعه و کفریا در استان ادلب سوریه آغاز شد. بر اساس توافق با تروریست‌ها، قرار شده ساکنان فوعه و کفریا که تعدادشان به 7هزار نفر می‌رسید، با 121 اتوبوس از این شهرک‌ها خارج و به مراکز اقامت موقت جبرین در حلب منتقل شوند. روند اجرای توافق تا شامگاه پنجشنبه ادامه داشت و نزدیک به 6 هزار نفر طی 3 مرحله از ادلب وارد مرکز اقامت موقت جبرین شدند. تروریست‌ها اما در آخرین مرحله خروج اتوبوس‌ها، نزدیک به 900 نفر از اهالی این شهرک‌ها را گروگان گرفتند و به آنها اجازه حرکت ندادند، البته صبح جمعه خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد آخرین گروه از اتوبوس‌های حامل ساکنان فوعه و کفریا از ریف ادلب وارد منطقه جبرین شد. منابع خبری اعلام کردند تعداد این اتوبوس‌ها 23 دستگاه بوده که نزدیک به 900 نفر در آن حضور داشته‌اند و علت گروگان گرفته شدن آنان نیز اختلاف میان تروریست‌ها بوده است. با رسیدن این اتوبوس‌ها، عملیات انتقال ساکنان فوعه و کفریا از ریف ادلب به صورت کامل به پایان رسید. در مقابل انتقال این افراد، دولت سوریه نیز شماری از تروریست‌های در بند زندان‌های خود را برای انتقال به ادلب آزاد کرد ولی تعدادی از آنان نپذیرفتند که عازم ادلب شوند. در واقع این افراد که تعدادشان به صدها نفر می‌رسد و بر اساس این توافق از زندان‌های سوریه آزاد شدند، ترجیح دادند به جای انتقال به ادلب، به وضعیت‌شان رسیدگی شود و در مناطق تحت کنترل دولت سوریه باقی بمانند. تروریست‏‌های جبهه النصره و جیش الفتح پس از اینکه 29 مارس 2015 شهر ادلب را تصرف کردند، سودای تصرف فوعه و کفریا را نیز داشتند و با توجه به نزدیکی این دو شهر با مرزهای ترکیه، تصرف این دو شهر چندان سخت نبود اما در عمل تصرف آنها امکانپذیر نشد، زیرا با مقاومت شدید مردم فوعه و کفریا مواجه شدند.
ضرب شست ارتش در حومه لاذقیه
از سویی ارتش سوریه در روزهای اخیر به روند حمله به مواضع گروه‌‌ تروریستی جبهه النصره شدت داده است؛ همزمان جبهه‌های شمالی و شمال شرقی حومه لاذقیه شاهد تشدید درگیری بین 2 طرف بوده است و عناصر مسلح سعی کرده‌اند با استفاده از پوشش آتش ترکیه، به نقاط تماس نفوذ کنند. منابع میدانی به خبرگزاری اسپوتنیک گفتند: ارتش سوریه تحرکات غیرعادی عناصر مسلح را در جبهه‌های حومه لاذقیه تحت نظر قرار داده است و همزمان هواپیماهای شناسایی با پرواز بر فراز منطقه، سعی می‌کنند کل فضای منطقه عملیاتی را پوشش دهند؛ به این ترتیب نیروی زمینی ارتش ضمن تحکیم مواضع خود، سراسر جبهه را تحت نظر و زیر پوشش دارد. این در حالی است که مناطق خط مقدم جبهه طی روزهای گذشته از پشتیبانی ارتش سوریه برخوردار بوده است و در جریان پوشش آتش منطقه، تعدادی پهپاد و هواپیمای کوچک سرنگون شده‌ است. به گفته این منابع، ارتش سوریه ظرف چند روز گذشته شدیدترین حمله تروریست‌ها در چند ماه گذشته را دفع کرده‌ است. در این حمله صدها تروریست به منظور اشغال شهرک الصواف و ارتفاعات مشرف بر آن، سعی کردند به شهرک‌های الشحروره و نواره واقع در مجاورت مرزهای ترکیه حمله کنند اما در کمین ارتش سوریه افتاده و نتوانستند کوچک‌ترین تغییری در نقشه مناطق اشغال شده ایجاد کنند. حومه لاذقیه یکی از مسیرهای میدانی و لجستیکی است که به مواضع گروه‌های تروریستی بویژه در حومه ادلب و حومه حماه منتهی می‌شود، از این رو این گروه‌ها نگران آغاز درگیری در جبهه‌های شمالی هستند.
توافق درباره فعال‌سازی میادین گازی و نفتی
در این میان گفته می‌شود دولت سوریه با کردها بر سر تولید و انتقال نفت و گاز در شرق این کشور به توافق رسیده است. خبرگزاری آناتولی ترکیه ادعا کرد وزارت نفت سوریه با یک شرکت کانادایی برای حفاظت از لوله‌های انتقال نفت در مناطق تحت سیطره یگان‌های کرد در دیرالزور قراردادی 6 ماهه‌ امضا کرده است. بنا بر این گزارش، این شرکت روند تعمیر لوله‌هایی را آغاز کرده است که تا میادین نفت و لوله‌های موجود در همان میادین امتداد دارد. بر اساس این توافق که گفته می‌شود طی روزهای گذشته حاصل شده است، نفت و گاز تولیدی در مناطق تحت سیطره کردها به پالایشگاه‌ها و مخازن دولتی پمپاژ خواهد شد. در ازای این مساله، کردها نیز در مناطق تحت سیطره خود از برق و سایر خدمات بهره‌مند خواهد شد و افزون بر این مساله، به اندازه نیاز خود به منابع نفتی نیز از چاه‌ها استخراج خواهند کرد. شورای دموکراتیک سوریه وابسته به کردها طی روزهای گذشته اظهاراتی را مطرح کرده است که نشان می‌دهد کردها به سوی حل و فصل برخی مشکلات خود با دمشق در حرکت هستند.


Page Generated in 0/0061 sec