printlogo


کد خبر: 1957تاریخ: 1392/12/22 00:00
رفسنجانی و مالکیت دانشگاه آزاد

سیروس  محمودیان: 1- اخیرا هاشمی رفسنجانی در جمعی مدعی شده است  موسسان دانشگاه آزاد از همان روزهای نخستین شکل‌گیری تفکر راه‌اندازی این دانشگاه عمیقا نگران تصاحب آن از سوی نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند و به‌عنوان سند این نگرانی بیان می‌دارد موسسان وقت عملا برای ممانعت از تصاحب آن توسط دولت اساسنامه دانشگاه آزاد را از روی اساسنامه حسینیه ارشاد تهیه کردند. هاشمی در ادامه طی  سخنانی پرابهام، طعنه‌آمیز و در قیاسی مع‌الفارق اشاره می‌کند نظام شاه نتوانست حسینیه ارشاد را تصاحب کند اما جمهوری اسلامی قوی‌تر بود و دانشگاه آزاد را تصاحب کرد. به آسانی می‌توان از این اشاره برداشت تفسیری کرد که برخی آقایان از همان ابتدای نهضت قائل به تفکیک میان منافع و دغدغه‌های شخصی با منافع ملی و عمومی کشور بودند.
2- در حقیقت این نگاه تملیکی آقایان نسبت به اموال و نهادهای متعلق به بیت‌المال در گذر زمان آثار و تبعات ویرانگرش را در بحث آقازاده‌پروری و انتفاع از اموال دانشگاه به روشنی بروز داد.  
3- سخنان هاشمی از منظر دیگری نیز نگران‌کننده است. بر اساس اسناد غیر‌قابل انکاری دانشگاه آزاد اسلامی از همان لحظه نخست که هاشمی دستور تاسیس آن را روی سربرگ مجلس شورای اسلامی خطاب به جاسبی می‌نویسد و با موافقت حضرت امام (ره) شروع فعالیت و گسترش دانشگاه آزاد میسر می‌شود، ریز و درشت فعالیت‌های دانشگاه به‌طور مشخص با امکانات دولتی و با استفاده از بیت‌المال انجام می‌گیرد. حتی محل پرداخت حقوق رئیس و کارکنان وقت نیز از محل کمک‌های دولتی بوده است. لذا ماهیتا این دانشگاه از همان ابتدا متعلق به بیت‌المال بوده است و ادعای تعلق آن به هیات موسس یا هر شخص و نهاد دیگری ادعایی غیر‌حقوقی و غیرمسموع است.
4- نگاهی گذرا بر املاک دانشگاه آزاد مستنداً نشان می‌دهد این املاک عموما یا از محل زمین‌های عمومی یا وقفی است که اصالتا به خاطر تعلق دانشگاه آزاد به بیت‌المال این املاک به آن تعلق گرفته است. ساخت‌وسازهای گسترده دانشگاه آزاد نیز چنین شرایطی داشته است. برداشت  یک موسسه آزاد متعلق به هیات موسس نسبت به دانشگاه آزاد یک برداشت غیر‌حقوقی- غیر‌شرعی است که با مبانی فقهی و حقوقی منافات انکارناپذیری دارد. طبیعی است مرور زمان، گسترده شدن تدریجی فعالیت‌ها یا پرداخت مالیات به حکومت هیچ حقی را برای هیات موسس درباره تصاحب معنایی یا مالی آن ایجاد نمی‌کند.
هاشمی به خوبی می‌داند دانشگاه آزاد اسلامی اعتبار وجودی خویش را مدیون بیت‌المال بوده و دانشگاه عینا متعلق به عموم مردم ایران است.
5- از منظر حقوقی ادعای هاشمی درباره عدم تعلق دانشگاه آزاد به دولت یا بیت‌المال هیچ اعتبار
جزائی- حقوقی ندارد. روشن است درباره اموال منقول و غیر‌منقول به صرف داشتن ادعا نمی‌توان مالکیتی را برای کسی قائل شد یا از شخص یا نهاد خصوصی و دولتی سلب مالکیت کرد. رفسنجانی  یا هرکس دیگری که مدعی عدم تعلق دانشگاه آزاد اسلامی به بیت‌المال است، باید ضمن پرهیز از فضاسازی سیاسی و اساسا مطابق با  موازین حقوقی طرح دعوی کرده و با ارائه اسناد و ادله مستند حقوقی نسبت به رفع سلطه بیت‌المال بر دانشگاه آزاد اقدام قانونی به‌عمل آورد. واضح است در عرصه حقوق نمی‌توان به‌استناد یک مصاحبه، نقل خاطره، بیان مشابهات تاریخی و... استیلای بیت‌المال بر دانشگاه آزاد اسلامی را رفع کرد.
6- اگر هاشمی خود را شناسنامه انقلاب فرض می‌کند باید بهتر از هر کسی بداند جمهوری اسلامی تفاوت ماهوی با نظام طاغوتی دارد.  اگرچه به انحای مختلف در سال‌های اخیر برخی از بستگان ایشان سعی داشته‌اند در قالب مصاحبه با رسانه‌های خارجی و از جمله الشرق‌الاوسط شرایط زنان را در رژیم طاغوت ایده‌آل‌تر از وضع موجود نشان بدهند اما اصرار طعنه‌آمیز شخصیت‌های مدعی پیشقراولی در نهضت انقلاب اسلامی در رابطه با تفوق نظام شاهنشاهی بر نظام جمهوری اسلامی درباره احقاق یا پایمال‌سازی حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی امری مذموم و ناهضم است.
 


Page Generated in 0/0133 sec