زمان برداشت محصول سیبزمینی در استان کرمانشاه فرارسیده است و علاوه بر قیمت پایین آن در بازار، کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز بر مشکلات کشاورزان منطقه میافزاید. به گزارش فارس از کرمانشاه، محصول سیبزمینی در استان کرمانشاه به مرحله برداشت رسیده است. امسال 7 هزار و 100 هکتار از اراضی استان به کشت این محصول استراتژیک اختصاص داده شده که 185 هکتار از اراضی زیرکشت در سرپلذهاب، 618 هکتار در قصرشیرین، بیش از 2 هزار و 500 هکتار در شهرستان کرمانشاه و باقی مربوط به دیگر شهرستانهای استان است. 5 سالی است که کاشت سیبزمینی در شهرستان کرمانشاه رواج پیدا کرده، آب و هوای مناسب موجب شده پای کشاورزان اصفهانی و همدانی نیز برای کشت این محصول به استان باز شود و با اجاره زمین این محصول را با کیفیت بالایی تولید و روانه بازار مصرف کنند. سیبزمینی در استان کرمانشاه به 2 صورت کشت و برداشت میشود؛ سیبزمینی بهاره در فصل بهار کشت و در فصل تابستان برداشت میشود که بیشترین سطح سیبزمینی در استان را به خود اختصاص داده است. نوع دیگر کشت سیبزمینی در استان در فصل تابستان کشت و در پاییز برداشت میشود که اکنون برداشت سیبزمینی بهاره در حال انجام است. سیبزمینی در حال حاضر در بازار مصرف کرمانشاه، کیلویی 500 تومان به دست مشتری میرسد اما در این میان تولیدکنندگان این محصول از بالا بودن هزینه تولید و قیمت پایین آن گلهمند هستند. مولاداد فرخی، یکی از سیبزمینیکاران روستای توهلطیف بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه (دهستان ماهیدشت) در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: فکر نمیکردم فروش محصول سیبزمینی برایم تبدیل به یک کابوس شود؛ یا باید آن را به ضرر به فروش برسانیم یا اینکه برداشت نکنیم و محصول در زمین بماند. وی سطح زیر کشت سیبزمینی خود را حدود 18 هکتار عنوان کرد و گفت: این مقدار سطح زیر کشت، حدود 30 تن بار میدهد که کیلویی 350 تا 400 تومان آن را سر زمین میفروشیم در حالی که برای تولید هر کیلوگرم 500 تومان هزینه کردهایم. همچنین یکی از رانندگان بار سیبزمینی گفت: سیبزمینی را کیلویی 350 تومان از کشاورزان میخریم و کیلویی 500 تومان به فروش میرسانیم. امسال محصول سیبزمینی زیاد است و بازار ندارد.