گروه بینالملل: یمن صحنه کشتار خونین غیرنظامیان توسط جدیدترین تسلیحات و مهماتی است که از کارخانههای آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی صادر میشوند. غربیها و بویژه آمریکا یمن را به محل آزمایش سلاحهای شیمیایی تبدیل کردهاند که نهتنها جان زن و مرد و کودک و سالمند را میگیرند، بلکه این جنگافزارها عامل بیماریهای واگیردار از طریق آب، خاک و دریا میشوند. در همین راستا، شبکه خبری سیانان آمریکا، بامداد شنبه تایید کرد، بمبی که توسط ائتلاف عربستان در حمله مرگبار اتوبوس حامل کودکان یمنی به کار گرفته شد، ساخت آمریکا و کارخانه اسلحهسازی لاکهید مارتین بود. سیانان با همکاری خبرنگاران و کارشناسان تسلیحاتی توانسته تأیید کند بمب مورد استفاده در روز 9 آگوست برای حمله به اتوبوس دانشآموزان یمنی بمب هدایتشونده لیزری ۵۰۰ پوندی (حدود ۲۲۷ کیلوگرم) امکی۸۲، ساخت شرکت اسلحهسازی لاکهیلد مارتین، بزرگترین مقاطعهکار تسلیحات نظامی آمریکا بود. تارنمای خبری این رسانه تصویری آمریکایی اضافه کرد بمب استفادهشده برای هدف قرار دادن اتوبوس حامل کودکان یک مدرسه در یمن مشابه همان بمبی بود که در اکتبر 2016 میلادی در حمله هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یک مراسم سوگواری در یمن به کار رفته بود که طی آن حمله 155 نفر کشته شدند؛ حادثه مرگباری که ائتلاف سعودی علت آن را دریافت اطلاعات نادرست دانست. سیانان نوشت: در ماه مارس همان سال حمله دیگری به بازاری در یمن توسط ائتلاف سعودی انجام شد که 97 نفر کشته شدند. در این حمله هوایی بمب هدفزن آمریکایی از نوع امکی 84 استفاده شده بود. تارنمای سیانان افزود: پیامدهای این حملات مرگبار باعث شد باراک اوباما، رئیسجمهوری وقت آمریکا فروش فناوریهای پیشرفته و تسلیحات دقیق هدفزن به عربستان سعودی را با توجه به نگرانیهای موجود بر سر حقوقبشر در این کشور، ممنوع و تحریم کند ولی این ممنوعیت بعدها در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ و توسط رکس تیلرسون، وزیر خارجه برکنار شده دولت وی ملغی شد. آمریکا که از ائتلاف سعودی در جنگ علیه یمنیها حمایت میکند، درباره هدف قرار گرفتن اتوبوس حامل کودکان یمنی گفته است که آمریکا تصمیمگیر اهداف در حملات هوایی برای این ائتلاف نبوده اما از عملیات هوایی آنها با فروش میلیاردها دلار تسلیحات نظامی و در اختیار قراردادن برخی اطلاعات حمایت میکند. جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا گفته است: ما برای ائتلاف درباره اهداف تصمیمگیری نمیکنیم. سخنگوی سعودی ائتلاف متجاوز نیز با تمام وقاحت گفت که حمله به اتوبوس حامل کودکان یمنی یک عملیات نظامی قانونی بود! رژیم آلسعود 2 هفته گذشته به اتوبوس حامل دانشآموزان در بازار شهر ضحیان در استان صعده در شمال غرب یمن حمله کرد که بر اثر آن 55 نفر از جمله
32 کودک شهید و 77 نفر دیگر زخمی شدند. این جنایت یک هفته پس از آن رخ داد که حمله ائتلاف متجاوز سعودی به یک بیمارستان و بازار ماهیفروشان در الحدیده، کشته شدن دستکم 60 غیرنظامی را به دنبال داشت. رژیم سعودی از فروردین 1394 با تشکیل کمپینی متشکل از رژیمهای مرتجع عربی، به بهانههای واهی تحت عنوان بازگرداندن مشروعیت به نظام حاکم بر یمن، آن هم با حمایت از یک رئیسجمهوری که از مشروعیت برخوردار نیست یا پایان دادن به سلطه ایران در منطقه، با چراغ سبز و پشتیبانی آمریکا جنگ علیه یمن را آغاز کرد، البته درک این موضوع چندان ساده نیست که چگونه پیکر تکهتکه کودکان یمنی میتواند به بازگشت مشروعیت یا تضعیف ایران در منطقه منجر شود. این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسؤولان نزدیک به جنبش انصارالله میگویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند. روزنامه واشنگتنپست بتازگی شمار افراد کشتهشده در این جنگ را نزدیک به ۵۰ هزار نفر اعلام کرده است. کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل میدهند نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان 4/8 میلیون نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
اعتراف سعودی به شکست در قبال ایران
رئیسجمهوری آمریکا که پیشتر گفته بود کشورهای عربی از جمله سعودی باید هزینه حضور نظامی این کشور در منطقه و هزینه حمایت واشنگتن از بقای رژیمهای دیکتاتوری عربی را بپردازند، در تازهترین باجخواهی، 100 میلیون دلار از ریاض به بهانه مبارزه با داعش دریافت کرد. عربستان سعودی نیز با انتشار بیانیهای ادعا کرد: این کمک مالی برای بازسازی مناطقی که در شمال شرق سوریه از اشغال داعش آزاد شده، اختصاص یافته است. در واکنش به این باجدهی سعودیها به ترامپ تاجرمسلک، محمدعلی الحوثی، رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در صفحه توئیتر خود نوشت: کمک اعلام شده توسط عربستان پس از اعلام آمادگی این کشور برای جنگیدن در سوریه، مایه مباهات این رژیم نخواهد بود، بلکه اعتراف به شکست در برابر ایران است. وی افزود: این تصمیم عربستان نشاندهنده دروغ بودن مبارزه با ایران و ادامه سیاستهای مخرب این کشور در سوریه و یمن است و همچنین بر این مساله تاکید دارد که شبهنظامیان تروریست، ارتش جایگزین این کشور هستند.