بورس نفتی میشود
شرکت ملی نفت ایران با تشریح شرایط و زمان عرضه نفت در بورس انرژی اعلام کرد در نظر دارد تا پایان مهرماه سال جاری اقدام به عرضه یک میلیون بشکه نفتخام در رینگ بینالملل بورس انرژی ایران کند. به گزارش تسنیم، شرکت ملی نفت ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: «در راستای تحقق بند 13 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، مبنی بر ایجاد تنوع در روشهای فروش نفت و مشارکت بخش خصوصی و همچنین اجرای بند «ح» ماده 4 قانون 5 ساله برنامه ششم توسعه کشور، شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد تا پایان مهرماه سال جاری اقدام به عرضه یک میلیون بشکه نفتخام در رینگ بینالملل بورس انرژی ایران نماید که اطلاعیه عرضه مربوطه طی هفته آینده از طریق سایت شرکت بورس انرژی منتشر خواهد شد. در این راستا، با توجه به فراهم شدن زمینههای قانونی و نهاییسازی چارچوب و اصول کلیدی موضوع توسط مراجع ذیصلاح، شرکت ملی نفت ایران با همکاری بورس انرژی ایران و شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، سازوکار اجرایی و جزئیات شرایط عرضه را طراحی و جمعبندی کرده است. ایجاد فضایی شفاف و سالم جهت استفاده از پتانسیلهای بخش غیردولتی جهت صادرات نفتخام از مزایای اصلی این طرح خواهد بود. بر این اساس، فروش به صورت 20 درصد ریالی و 80 درصد ارزی خواهد بود».
مرغ دوباره گران شد
قیمت مرغ گرم دوباره گران شد و به هر کیلوگرم ۱۰۲۵۰ تومان در تهران رسید، درحالی که حداکثر نرخ این محصول در بازار بر اساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار نباید از ۸۱۷۵ تومان بیشتر باشد. به گزارش تسنیم، قیمت مرغ گرم استعلامی کشتارگاههای تهران دیروز در کشتارگاههای تهران 9150 تومان، پخش 9350 تومان، خردهفروشی10250 تومان، خردهفروشی مرغ شمال 9800 تومان و عمده مرغ کشتار شمال در میدان بهمن 8800 تومان است. در اطلاعیه اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی آمده است قیمتهای اعلامی فوق، نرخ استعلامی بوده و اعضا میتوانند با توجه به فاکتور خرید رسمی و با احتساب 10 درصد سود اقدام به فروش کنند. بنابراین گزارش، بر اساس اعلام کارگروه تنظیم بازار، حداکثر قیمت مرغ گرم در بازار نباید بیشتر از 8175 تومان در بازار به فروش برسد و در صورتی که نرخ آن بیشتر شود، شرکت پشتیبانی امور دام، ملزم به کنترل قیمتهاست اما مرغداران حداقل قیمت منطقی مرغ را بیش از 9 هزار تومان میدانند.
کمبود آب در کشور جدی است
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه کمبود آب در کشور مقطعی نیست و مردم نباید تصور کنند در فصل پاییز نیاز به صرفهجویی نیست، از آماده شدن آییننامه حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده مصرف آب خبر داد. علی سیدزاده در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سوال که مردم شهرهایی که در تنش آبی هستند، تصور میکنند با عبور از پیک تابستان دیگر نیازی به مدیریت مصرف و صرفهجویی نیست، گفت: ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک و تغییر اقلیم، نیازمند این است که در تمام طول سال مدیریت مصرف آب جدی گرفته شود، پس نباید مدیریت مصرف تنها محدود به فصول گرم سال باشد. وی اظهار داشت: فرهنگ مصرف بهینه آب باید نهادینه شود و اتفاقاً این اقدامات باید از سنین پایین جامعه آغاز شود. وی از تهیه آییننامه برای حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده مصرف آب خبر داد و گفت: متن اولیه آییننامه حمایت از تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده مصرف آب آماده شده است تا براساس آن از تولیدکنندگان این تجهیزات حمایت شود.
بانکها برای سفر دلار نمیدهند
بانکها دیروز ۱۸ مهرماه، هر یورو را از مردم ۱۱۶۷۰ تومان و هر دلار را ۹۹۵۰ تومان خریداری کرده و در مقابل برای سرفصلهای بیستویکگانه خدماتی از جمله سفر، تنها یورو آن هم به نرخ ۱۲۳۰۰ پرداخت میکردند. به گزارش مهر، شعب بانکها دیروز چهارشنبه ۱۸ مهرماه هر دلار آمریکا را از مردم کمتر از 10 هزار تومان و رقمی معادل ۹۹۵۰ تومان خریداری کرده و در مقابل برای سرفصلهای بیستویکگانه خدماتی، هر یورو را ۱۲۳۰۰ تومان محاسبه میکردند. بانکها برای سرفصلهای بیستویکگانه از جمله سفرهای خارجی، تنها یورو پرداخت میکنند و دلار از این چرخه حذف شده است. همچنین بانکها دیروز هر یورو را ۱۱۶۷۰ تومان از مردم خریداری میکردند.