printlogo


کد خبر: 201841تاریخ: 1397/8/27 00:00
نمایندگان کمیسیون بهداشت نسبت به وضعیت این‌ روزهای تجهیزات پزشکی انتقاد کردند
افزایش ۳ برابری نرخ تجهیزات پزشکی!
نرخ تجهیزات پزشکی در جلسه امروز کمیسیون بهداشت بررسی خواهد شد

گروه اجتماعی: عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان ‌اینکه افزایش ۳ برابری نرخ تجهیزات پزشکی به هیچ‌وجه قابل ‌قبول نیست، تاکید کرد که این موضوع را به‌طور جدی هم از طریق این کمیسیون و هم فراکسیون غذا و دارو پیگیری خواهد کرد.
یعقوب شیویاری با بیان اینکه افزایش 3 برابری نرخ دارو و تجهیزات پزشکی شرایط نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد، به خانه ملت گفت: «ما جلسات متعددی در کمیسیون بهداشت با افرادی که در حوزه دارو فعالیت دارند از جمله شرکت‌های تولیدکننده و توزیع‌کننده دارو، وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو داشتیم و قرار بر این شده بود که مشکلات ایجادشده در حوزه دارو را رفع کنند تا در زمان تحریم با مشکل جدی مواجه نشویم».
 نماینده مردم میانه در مجلس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزود: هر چند درصدی افزایش نرخ تجهیزات پزشکی در این شرایط که نوساناتی در بازار ارز ایجاد شده موضوعی طبیعی است اما 3 برابر شدن این تجهیزات به هیچ‌وجه قابل ‌قبول نیست. عضو فراکسیون غذا و داروی مجلس خاطرنشان کرد: اگر تولید‌کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی به دلیل مسائل مالی با مشکل مواجه یا تعطیل شوند، به طور قطع ناچار خواهیم شد همان داروها و تجهیزات را با نرخی 10 برابر گران‌تر از نرخ تولیدات داخلی از خارج وارد کنیم، بنابراین وزارت بهداشت و درمان موظف است نظارت دقیقی بر این حوزه داشته باشد و به صورت ویژه از تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی داخلی حمایت کند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تاکید کرد: ما به طور قطع موضوع افزایش 3 برابری نرخ تجهیزات پزشکی را در جلسه روز یکشنبه کمیسیون بهداشت مطرح خواهیم کرد، ضمن اینکه این موضوع را از طریق فراکسیون غذا و دارو نیز به طور جدی پیگیری خواهیم کرد.
افزایش نباید خودسرانه باشد
علاوه بر این، عضو دیگر کمیسیون بهداشت مجلس در انتقاد از افزایش ۳ برابری نرخ تجهیزات پزشکی از آن تحت عنوان اقدامی خودسرانه یاد کرد و افزود: دغدغه این کمیسیون این است که بیماران در هیچ شرایطی برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی با مشکل مواجه نشوند. وی با بیان ‌اینکه افزایش 3 برابری نرخ  دارو و تجهیزات پزشکی شرایط نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد، گفت: البته تجهیزات پزشکی و داروهای وارداتی افزایش قیمت داشته است اما آنچه از سوی کمیسیون بهداشت پیگیری می‌شود، این است که بیماران نباید در پی این افزایش قیمت متضرر شوند، بویژه آنها که در مراکز درمانی بستری بوده یا تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند. نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس گفت: بیمارانی که در مراکز درمانی بستری هستند، به طور قطع  باید از داروها و تجهیزات پزشکی که با ارز 4200 تومانی وارد شده‌اند، بهره‌مند شوند و این قانونی است که باید اجرا شود و نباید هیچ بیماری در بیمارستان نگران این موضوع باشد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش نرخ داروها و تجهیزات پزشکی وارداتی نیز باید در چارچوب خاصی انجام شود و نباید این میزان افزایش به طور خودسرانه صورت گیرد، ضمن اینکه تجهیزات مورد نیاز مراکز آموزشی دولتی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی از طریق هیات امنای ارزی تهیه شده و در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.
ممنوعیت تأمین تجهیزات توسط بیمار
خالقی تصریح کرد: بر اساس طرح تحول سلامت بیمار نباید تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان‌های دولتی را از خارج از این مراکز تهیه کند، بلکه تامین نیاز این بخش از جمله وظایف هیات امنای مستقر در وزارت بهداشت است. این نماینده مردم در مجلس دهم تاکید کرد: هم‌اکنون یکی از دغدغه‌های کمیسیون بهداشت این است که بیماران در بیمارستان‌ها در تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز خود با مشکل مواجه نشوند، بنابراین در تلاش هستیم کالایی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد مشمول نرخ تجهیزات موجود در بازار نشود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت:  بی‌تردید در هر شرایطی کاهش مشکلات مالی بیماران در اولویت قرار دارد و هر اتفاقی بیفتد، نباید بیماری که نیاز به دارو یا تجهیزات پزشکی دارد، آسیب ببیند.


Page Generated in 0/0054 sec