printlogo


کد خبر: 203373تاریخ: 1397/9/27 00:00
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام کشور:
قیمت واقعی گوشت گوسفند ی ۵۹هزار تومان است

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام کشور با بیان اینکه دامدار بره را با قیمت ۲۵هزار تومان در دامداری عرضه می‌کند، گفت: لاشه‌های گوسفندی برای قصاب کیلویی حدود ۵۵هزار تومان تمام می‌شود و باید با قیمت ۵۸ تا ۵۹هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد. منصور پوریان گفت: تولید سالانه کشور 12 میلیون رأس بره و میانگین جمعیت دام گوسفندی 55 میلیون رأس است. وی با اشاره به اینکه تثبیت قیمت‌ها در بازار گوشت مهم است، افزود: در بخش گوشت قرمز بویژه گوشت گوسفندی، کشور خودکفا بود اما عواملی وجود داشت که موجب شد در برخی جاها با کمبود گوشت روبه‌رو شویم ولی با تلاش واردکنندگان نیازهای کشور رفع شد. وی با بیان اینکه قیمت‌های گوشت قرمز در سطح بازار قابل قبول نیست، ادامه داد: همه اصناف با قیمت فعلی گوشت قرمز مخالف هستند. پوریان افزود: تقاضای بازار تغییر کرده و خواهان بره‌های 3 تا 4 ماهه است در حالی که دامداران، بره‌های خود را در سن 7 تا 8 ماهه عرضه می‌کنند. پوریان گفت: تولیدات بخش پرواربندی کشور در وزن‌های 65 تا 70 کیلوگرم است. رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام کشور با بیان اینکه دامدار بره را با قیمت 25 هزار تومان در دامداری عرضه می‌کند، گفت: لاشه‌های گوسفندی برای قصاب کیلویی حدود 55 هزار تومان تمام می‌شود و باید با قیمت 58 تا 59 هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد. وی با ابراز اینکه «یک درصد از تولیدات کل کشور صادرات داشتیم»، گفت: هزینه تولید دامدار افزایش یافته است.
دام‌ زنده توسط یک شبکه غیررسمی خریداری می‌شود
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: یک شبکه غیررسمی شکل گرفته که دام‌ها را به صورت نقدی از دامدارها خریداری و آنها را به بازارهای غیررسمی سرازیر می‌کند. فرهاد آگاهی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت گوشت قرمز در کشور اظهار داشت: واقعیت این است که قیمت دام زنده در کشور به صورت بی‌سابقه‌ای، حتی گاهی تا دو برابر افزایش پیدا کرده و این موضوع نه‌تنها مصرف‌کننده نهایی یعنی خانواده‌ها را تحت فشار گذاشته و مصرف را کاهش داده، بلکه صنایع غذایی را هم که از گوشت به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کنند گرفتار کرده است.  آگاهی اضافه کرد: واقعیت این است که نمی‌توان تحلیل درستی از دلایل افزایش قیمت دام زنده ارائه کرد، چرا که قیمت نهاده‌های دامی اغلب به همان قیمت مصوب عرضه می‌شود و افزایش سایر مولفه‌های تولید نیز آنچنان نیست که به افزایش 100 درصدی قیمت گوشت تولیدی منجر شود. وی افزود: به نظر می‌رسد در شرایطی که دامداری‌ها به دنبال تامین نقدینگی هستند، یک شبکه غیررسمی شکل گرفته که دام‌ها را به صورت نقدی از دامداری‌ها خریداری و آنها را به بازارهایی غیر از بازار داخلی سرازیر می‌کند. وی تصریح کرد: لازم است در این رابطه مسؤولان مربوط ورود کرده و اجازه ندهند گوشت قرمز، گرفتار ریزش به بازارهای ناشناخته و غیررسمی شود.


Page Generated in 0/0055 sec