گریس موگابه را دستگیر نکنید!
گریس موگابه، همسر سابق دیکتاتور زیمبابوه، رابرت موگابه است که گفته میشود در آفریقای جنوبی زندگی میکند. او در سال 2017 ضرب و شتمی را در یک هتل داشت و همسر او هماکنون در زیمبابوه تحت تعقیب قانونی است. در آفریقای جنوبی اما بسیاری بر این باورند که گریس موگابه را نباید دستگیر کرد و بازگرداندن او به زیمبابوه عملا مشکلی را حل نخواهد کرد. بخشی از اعضای خانواده موگابه در آفریقای جنوبی زندگی میکنند. آنها در دوران جیکوب زوما، رئیسجمهوری سابق آفریقای جنوبی خود را به ژوهانسبورگ رساندند.
رسانههای آفریقای جنوبی اما گزارش میدهند که زوما قصد دارد برای پارلمان آینده آفریقای جنوبی کاندیدا شود.
آیا اوکراین جنگی علیه روسیه به راه خواهد انداخت؟
بر هیچ کس پوشیده نیست که اوکراین در تنگه کرچ قصد داشت جنگی نظامی را با روسیه به راه اندازد. این نبرد میتوانست چند روزه باشد و با دخالت غرب و میانجیگری بسیاری از بازیگران منطقهای فرو بنشیند اما روسیه در این نبرد همواره یک متهم باقی میماند. روسیه چه کرد؟ شناورهای اوکراینی را متوقف کرد و این توقف در حال حاضر میتواند بخش بسیار مهمی از بحران را فرو بنشاند. پترو پروشنکو و بسیاری دیگر از نزدیکانش که در نظام سیاسی فعلی اوکراین مشغول به کار هستند به این جنگ نیاز داشتند تا خود را برای ماندن در قدرت بیمه کنند اما این خواسته آنها محقق نشد. اکنون اگر روسیه با سناریوی مخصوص خود کشتیها را رها کند، عملا آنچه برای پروشنکو رخ میدهد مملو از خبرهای بدی خواهد بود. 3 فاکتور مهم در بررسی درگیری میان اوکراین و روسیه مهم است که از این قرار است: جنگ تبلیغاتی که در اوکراین به راه افتاده بود به طور کامل این جنگ را پشتیبانی میکرد به گونهای که اوکراین مظلوم و روسیه ظالم شناخته میشد. کشتهشدگان احتمالی به عنوان قهرمانان ملی شناخته میشدند که از زمان جنگ دوم جهانی این مساله بیسابقه بوده است و نوعی هویتسازی برای اوکراین پترو پروشنکو رخ میداد. پروشنکو به یک پیروزی نیاز دارد تا بتواند هم ریاستجمهوری را در اختیار بگیرد و هم تمام نیروهای اپوزیسیون را از دور خارج کند و حمایتهای خارجی در شرایط جنگی میتواند برای او تمام این مواهب را به همراه آورد.
چاقو و سیستم اس!
وقت آن رسیده است که به تدریج ایدههای اقتصادی پائولو گیودس را تغییر دهیم! گیودس یک اقتصاددان متبحر است که در عین حال مشاور اقتصادی رئیسجمهوری برزیل ژائیر بولسونارو است. این اقتصاددان راستگرا ایدهای دارد به نام سیستم اس که قرار است مرحمی باشد بر دردهای اقتصاد برزیل که طی سالهای حکومت چپها مجبور بود تحمل کند. اما سیستم اس نوع جدیدی از سیستم اقتصادی است که نیاز به جراحی دارد. در این سیستم شرکتها به طور مشترک در امر سرمایهگذاری و فعالیتهای اجتماعی مشارکت خواهند کرد اما این وضعیت با توجه به چالشی که اقتصاد برزیل در حال حاضر با آن روبهرو است احتمال میرود برای بولسونارو مشکلاتی را ایجاد کند و پائولو گیودس باید کمی به آینده رئیسجمهور فکر کند و چندان بر ایدههای اقتصادی خود تاکید نکند.
چین در مسیر توسعه مطمئن است
چین توانست معجزه اقتصادی خود را محقق کند. 40 سال تلاش برای خروج 700 میلیون نفر از خط فقر و توسعه اقتصادی مسالهای است که تنها چین توانسته است در جهان مدرن آن را بهدست آورد. چین با ثبات دولتی و ساختار تصمیمگیری درست طی دوران گذشته روبهرو بوده است. این ثبات در عرصه سیاسی توانسته است برای چین ثبات در عرصه اقتصادی را نیز به دنبال داشته باشد. ثبات سیاسی در چین در کنار رشد اقتصادی باعث شده است این کشور به تمام برنامههای توسعهای خود طی ادوار گذشته برسد. چین در کنار ثبات سیاسی توانسته است رتبه دومین اقتصاد بزرگ جهان را نیز کسب کند.