گروه سیاسی: دومین همایش کمیته سلامت جبهه مردمی نیروهای انقلاب روز پنجشنبه 30 آذر در مجتمع الغدیر تهران برگزار شد؛ همایشی که شاید بتوان آن را نقطه آغاز و شروع رسمی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی برای ورود جدی به مسائل کشور تلقی کرد.
به گزارش «وطن امروز»، حضور غلامعلی حدادعادل در این نشست جبهه مردمی و اظهاراتش درباره شرایط کشور، وضعیت دولت و همینطور تکالیف نیروهای انقلابی نسبت به شرایط کشور و وضعیت دولت و همینطور اشارات او درباره بایستههای انتخابات مجلس یازدهم در سال 98، نشان میدهد جریان اصولگرایی آماده ورود جدی به مسائل کشور است؛ ورودی که بر اساس اظهارات حدادعادل، قرار است در قالب همان سازوکار جبهه مردمی نیروهای انقلاب انجام گیرد. البته به گفته حدادعادل اگرچه وحدت شرط اصلی برای ورود اصولگرایان به مسائل کشور و انتخابات آتی مجلس است اما این وحدت شرط کافی نیست و باید قبل از آن، با حضور مستمر نیروهای انقلاب و تبیین انقلابی اوضاع کشور، گفتمان انقلابی در جامعه تقویت شود. حدادعادل البته در اظهاراتش بدون آنکه نامی از جریان اصلاحطلبی بیاورد، نقدهای مهمی به آن وارد کرد و گفت این جریان در حمایتهای خود از دولت روحانی صادق نیست. به گفته حدادعادل، جریان اصلاحطلبی با پیروزی روحانی در انتخابات تا بخشداریها را نیز تصاحب کرد اما حالا که دولت در سراشیبی قرار گرفته، خود منتقد دولت شده است.
در ادامه این گزارش، بخشی از اظهارات سخنرانان همایش جبهه مردمی نیروهای انقلاب شامل حدادعادل، الهیان، مرندی و عبدالملکی را میخوانیم.
چه باید کرد
غلامعلی حدادعادل پس از مدتها، سکوت خود در قبال مسائل سیاسی و عملکرد دولت روحانی را عصر پنجشنبه در دومین همایش کمیته سلامت جبهه مردمی نیروهای انقلاب شکست. حدادعادل گفت: امروز انقلاب 40 ساله شده است و این جای تبریک دارد به تمام کسانی که انقلاب را به پیروزی رسانده و از آن پاسداری کردند. امروز باید بر امام(ره) درود بفرستیم که کشور را از دست استکبار نجات دادند و باید درود فرستاد بر رهبری که راه امام را ادامه دادند و با بینش آن را به پیش بردند. وی افزود: انقلاب از ابتدا با استکبار درگیر بوده و هست که دفاعمقدس فقط یکی از آنهاست. امروز انقلاب اسلامی به یک واقعیت انکارناپذیر در جهان تبدیل شده است. امروز به آمریکا نگاه کنید که سربازانش را بدون هیچ نتیجهای از سوریه خارج میکند. قبل از انقلاب، دوگانه جهان آمریکا و شوروی بود ولی امروز آمریکا و ایران است. حال اگر ایران عددی نیست چرا همیشه از ایران میترسند؟
به گزارش فارس، حدادعادل ادامه داد: امروز در شبکهای خارجی تحلیلگری میگفت اگر نیروهایمان را از سوریه خارج کنیم، رسماً سوریه را تقدیم ایران کردهایم. امروز به یمن و لبنان بنگرید؛ بعد از قتل رفیق حریری و... یک خط مستقیم طی میشود برای از بین بردن حزبالله در لبنان، ولی میبینید که حزبالله به یک واقعیت غیرقابل انکار و همراه صددرصد با ایران در لبنان تبدیل شده است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سرّ این قدرت، صداقت و منطق جمهوری اسلامی است، تاکید کرد: اساس منطق جمهوری اسلامی بر صداقت در روابط خارجی و اهل معامله نبودن است.
وی ادامه داد: تاریخ حوادث جهان و منطقه را که بنگرید، همه در حال معامله هستند. انقلاب اسلامی از لحاظ نظری، خط بطلانی است بر سکولاریسم و از لحاظ عملی، عصیانی علیه سلطه است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمعبندی دشمنان این بود که اگر تحریمها را تشدید کنند ملت ایران از پا درمیآید. حدادعادل راهبرد نظام سلطه در ارتباط با ایران را تحریم اقتصادی دانست و تصریح کرد: معلوم بود با برجام هم نمیخواهند تحریمها را لغو کنند. از روز اول هم نتیجه برجام را پیشبینی میکردم. بنده منتقد دولت هستم و این موضوع مشخصی است اما با اینکه تندیهای برخیها را ندارم، از روز اول گفتم من دلواپس هستم، هر چقدر هم میخواهید فحش بدهید؛ چون من باور نمیکنم آمریکاییها به عهدشان در برجام پایبند باشند و آنها کاری نمیکنند که باعث قوت ما شود. وی راهبرد مکمل تحریم را راهبرد آزاد کردن فضای مجازی عنوان کرد و ادامه داد: این اقدام یعنی آنچه به سود ملت است باید تحریم باشد اما آنچه به ضرر کشور است باید آزاد شود؛ مانند دو تیغه قیچی. تحریم، پیوست فرهنگی - تبلیغاتی نیاز دارد که از طریق فضای مجازی دنبال شد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هدف از تحریمها را ایجاد شورش و ناامنی دانست و گفت: هدف آنها از فضای مجازی، رخنه در ایمان و باور مردم و جوانان است، همچنین ایجاد بدبینی در مردم نسبت به نظام و نیروهای انقلاب نسبت به یکدیگر. همین تلگرام را اگر ملاحظه کنید، میبینید مطالبی در آن از آن طرف میآید که همین هدف را دنبال میکند.
حدادعادل با بیان اینکه ما منتقد دولت هستیم، اظهار داشت: باید دانست مساله آمریکا، این دولت و آن دولت نیست؛ چه دولتی روی کار باشد که به آنها اخم کند، چه دولتی باشد که به آنها لبخند بزند، آمریکاییها از هیچکدام از این دولتها خوششان نمیآید. وی تصریح کرد: آمریکا به دنبال الگوی دولت سعودی است که هیچ مخالفتی با سیاستهایش نداشته باشد تا آمریکا آقای دنیا شود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: در عین حال که دولت را نقد میکنیم باید بدانیم دشمن اصلی کیست. باید در نقدمان از دولت، مقصودمان روشن باشد؛ یعنی کاری نکنیم که به هدف دشمن اصلی کمک کرده باشیم. حدادعادل مشکل اصلی اقتصاد کشور را ناشی از بیتدبیری دانست و با بیان اینکه خود دولتیها هم به این موضوع اذعان دارند، اظهار داشت: یک بار دلار را ۴۲۰۰ تعیین میکنند، بعد میگویند اشتباه بوده است. احتمالاً امروز هم سیاستهایی را دنبال میکنند که بعداً خواهند گفت اشتباه بوده است. وی با بیان اینکه هدفمان در نقد دولت این نیست که آنها را کنار بزنیم و خودمان پست بگیریم، گفت: جریانی در کشور وجود دارد که از این دولت پشتیبانی کرد و وقتی دولت رای آورد، همه نیروهایشان را از عناصر فتنه تا دیگران، سر کار گذاشتند و از بخشداریها گرفته تا جاهای دیگر را در دست گرفتند اما حالا که به عملکرد نگاه میکنند، منتقد دولت شدهاند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: آنها پیروزی در انتخابات را دوگانه دلواپسان- دلآرامان طراحی کردند ولی امروز همانها تبدیل به منتقد شدهاند.
حدادعادل با بیان اینکه موضع ما با این جریان فرق میکند، تصریح کرد: درد و دغدغه ما انقلاب و استقلال کشور است نه قدرت، بنابراین ما بسیاری از گلایهها را در سینه پنهان میکنیم. نقدی هم اگر میکنیم برای کمک به اداره کشور است. جایی هم که نیاز باشد و بتوانیم، به دولت کمک میکنیم و صورتحساب هم نمیفرستیم که سهم ما چه شد. وی با اشاره به جبهه مردمی نیروهای انقلاب، عنوان کرد: ما همان جمعبندی گذشته را داریم و به آن معتقدتر هم شدهایم. یعنی جای یک حرکت تشکیلاتی جدید در کنار تشکلهای موجود که بتواند جمع کثیری از نیروهای معتقد سراسر کشور را جمع کند خالی است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جبهه مردمی میتواند به چنین هدفی نایل آید، گفت: مدعی عصمت نیستیم و نمیگوییم هرچه انجام دادهایم درست بوده؛ ایرادهایی هم وجود داشته اما هر تصمیمی گرفته شده در چارچوب اساسنامه بوده است.
حدادعادل با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس در سال ۹۸، تصریح کرد: برای ما وحدت شرط اصلی است اما شرط لازم نه شرط کافی. شرط کافی، حضور است و اینکه اندیشه انقلاب را تبیین کنیم. وی ادامه داد: راهبردهای کلان را رهبر انقلاب تعیین میکنند و وظیفه نیروهای پیرو انقلاب این است که این اندیشهها را تبیین کنند. یکی از وظایف هم انتخابات است که بهموقع باید درباره آن تصمیم گرفت اما همه وظیفه ما انتخابات نیست.
عبدالملکی: در عرصه اقتصاد انقلاب نکردهایم
حجتالله عبدالملکی، کارشناس مسائل اقتصادی و عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در همایش کمیته سلامت جبهه مردمی، اظهار داشت: همه مشکلات ما ناشی از تحریمهاست ولی با دو دسته از تحریمها مواجهیم. وی با بیان اینکه حداکثر وزنی که میتوان به تحریمهای خارجی در بدترین حالت آن داد 20درصد است، گفت: اگر تحریمهای داخلی رفع شود آمریکا با 20درصد تحریمهای خارجی میماند که قدرت اثرگذاری بر ایران را ندارد. وی با اشاره به اینکه ما در سال 97 درگیر تحریم داخلی هستیم، ادامه داد: اصل مشکل ما تورم بسیار سنگینی است که اتفاق افتاد و شروع داستان از زمستان96 بود که نرخ دلار شروع به افزایش کرد و باعث افزایش قیمت سایر اجناس شد و این به بازار تمام کالاها و خدمات القا و همه چیز گران شد. عبدالملکی تصریح کرد: هم اقتصاددانان و هم مدیران اقتصادی بر اساس علم اقتصاد آمریکایی عمل میکنند و هنوز دلار یک ارز مقدس در کشور شناخته میشود و به همین دلیل اقتصاد ایران دلاریزه باقی ماند. وی افزود: در عرصه اقتصاد انقلاب نکردهایم و دستاوردهایی هم که داریم پارادایم اقتصادیاش آمریکایی است؛ اگر اقتصاد مقاومتی پیاده میکردیم الان از قدرتهای اقتصادی دنیا بودیم.
الهیان: طرح تحول سلامت به اهدافش رسید؟
زهره الهیان، قائممقام کمیته سلامت جبهه مردمی نیروهای انقلاب هم در دومین همایش این کمیته اظهار داشت: رشد علم در کشور ما 11 برابر متوسط جهان است و از نظر تولید علم، کشور ما در بین ملل اسلامی اول است. وی افزود: نقد لازمه پیشرفت است و امروز ما با مقوله مهمی مثل طرح تحول نظام سلامت مواجه هستیم که رهبر معظم انقلاب نیز بسیار بر این موضوع تاکید داشتند. حال ما باید بررسی کنیم که آیا امروز این طرح به اهداف خود رسیده است؟ الهیان در ادامه با اشاره به اهداف تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب، خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل این جبهه و در عین حال تشکیل کمیته سلامت این است که توجه نخبگان را جلب کند. ما امروز در تمام حوزهها کمیته تشکیل دادهایم تا توجهی شود به تمام اقشار مردم و با نقد منصفانه وضعیت موجود کشور، برای بهتر شدن شرایط مردم راهکارهایی ارائه دهیم. وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: ایشان در اوج شرایط جنگ اقتصادی، الگوی پایه اسلامی - ایرانی پیشرفت را ابلاغ کردند و خواستند این الگو با نظر نخبگان تکمیل شود و به دست مردم برسد.
تعجب آمریکا از موفقیت ایران در واکسیناسیون
دکتر سیدعلیرضا مرندی، عضو شورای مرکزی جمنا و رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در دومین همایش کمیته سلامت جبهه مردمی موفقیتآمیز بودن سیاستهای پوشش واکسیناسیون را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه توانستیم بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشور را پوششش دهیم، خاطرنشان کرد: وقتی در آمریکا بودم، آمریکاییها نزد من آمدند و گفتند ما فقط توانستهایم ۴۶ درصد واکسیناسیون را پوشش دهیم، شما چطور توانستهاید به بیش از 90 درصد برسید، روش آن را به ما هم نشان دهید. وزیر اسبق بهداشت گفت: زمانی که معاون و حتی وزیر بودم، همه کسانی را که مشکل ناباروری داشتند باید به خارج از کشور میفرستادیم. وی افزود: سالانه 100 میلیون دلار برای شیرخشک هزینه میکردیم و با کار کردن روی شیر مادر، توانستیم این مبلغ را به 11میلیون دلار برسانیم. مرندی با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی هر غیرممکنی ممکن شد، افزود: من همیشه میگویم در دورانی که من مسؤولیت داشتهام هر کاری که انجام نشده و هر کوتاهیای که رخ داده، ناشی از کوتاهی من بوده است؛ برخلاف اینکه برخیها کمبود بودجه را بهانه میکنند.