printlogo


کد خبر: 203594تاریخ: 1397/10/1 00:00
اخبار

بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ کرد
اطلاعات مشتریان را در «نهاب» به‌روزرسانی کنید
بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات اعتباری تکلیف کرد آمار و اطلاعات مشتریان را در سامانه نهاب به‌روزرسانی کنند. به گزارش مهر، بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به مدیران عامل بانک‌های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک، موسسات اعتباری غیربانکی و بانک مشترک ایران – ونزوئلا آورده است: شناسایی مشتری از مهم‌ترین ارکان مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم است. در همین راستا بانک مرکزی در اجرای قانون مبارزه با پولشویی اقدام به راه‌اندازی سامانه نظام هویت‌سنجی الکترونیکی بانکی موسوم به نهاب کرده است. نهاب به هر یک از مشتریان شبکه بانکی کشور شناسه منحصر به فردی به نام شهاب تخصیص می‌دهد که در این صورت لازمه بهره‌مندی از خدمات بانکی، برخورداری از شناسه یادشده خواهد بود. از سوی دیگر بانک‌ها موظفند صحت مشخصات متقاضی دسته چک را با استعلام از سامانه نهاب احراز کنند. بنابراین از این پس قبل از اعطای دسته چک به متقاضیان، لازم است هویت متقاضی از طریق استعلام از سامانه نهاب احراز شود. بر این اساس آخرین به‌روزرسانی مشتریان دارای شناسه شهاب بانک‌ها و موسسات اعتباری با هدف احراز صحت آمار و اطلاعات مشتریان شبکه بانکی کشور در سرور انتقال فایل سامانه نهاب به آدرس
/ ftp:/nahabmap.nibn.net  قرار گرفته است.


راه‌های توسعه تجاری ایران و هند بررسی شد
افتتاح شعب بانک‌های ایرانی در هند
گروه اقتصادی: چهارشنبه گذشته اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران میزبان همایش «هند، پنجره‌ای فراسوی تحریم‌ها» بود تا در دورانی که تبادلات بانکی با تحریم روبه‌رو است راهکارها برای گشایش این تبادلات با کشورهای همسایه بررسی شود. سفیر هند در این همایش گفت: به طور قطع با راه‌اندازی کانال مالی ایران و اروپا و مکانیزم خرید به روپیه، ایران برای دریافت پول فروش نفت به هند دچار مشکل نخواهد شد. به گزارش «وطن‌امروز»، در آخرین روزهای ماموریت سفیر هند در تهران، همایش «هند، پنجره‌ای فراسوی تحریم‌ها» برای بررسی راه‌های توسعه روابط تجاری ایران و هند در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. در این نشست علاوه بر سفیر هند و دبیرکل اتاق بازرگانی، مقامات وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت نیز حضور داشتند. در این نشست سوراب کومار، سفیر هند درباره راه‌های پیش روی توسعه تجارت و برقراری ارتباطات مالی سخن گفت و تاکید کرد با همکاری و رایزنی مقامات 2 کشور، راه‌های نقل‌وانتقال پول از طریق یوکو بانک هند برقرار می‌شود و به این ترتیب ایران می‌تواند برای خرید کالا و سرمایه‌گذاری در هند با استفاده از درآمدهای نفتی خود اقدام کند. ضمن اینکه با راه‌اندازی کانال مالی ایران و اروپا بخشی از درآمدهای حاصل از فروش نفت ایران به هند به شکل یورو در اختیار ایران قرار می‌گیرد. در ادامه همایش محمدحسین بنی‌اسدی، رئیس اداره امور هند، هند را نخستین کشوری دانست که پس از تحریم‌ها علیه ایران، مناسبات بانکی و مالی را با ایران امضا کرد. به گفته وی، اکنون 2 کشور به دنبال اجرایی شدن این توافقات هستند. وی این پیشنهاد را مطرح کرد که با تشکیل مثلث همکاری‌ها میان اتاق بازرگانی تهران، اداره امور هند در وزارت امور خارجه و سفارت هند، روابط تجاری 2 کشور تسهیل شود.
وی در پایان از برگزاری جلسه‌ای در چابهار با حضور مقامات ایران، هند و افغانستان در هفته آینده برای بسط و گسترش مناسبات اقتصادی میان این کشورها از طریق این بندر جنوبی ایران خبر داد. همچنین سیدمجتبی موسویان، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت در این همایش، با این توضیح که ایران با 15 کشور جهان در همسایگی قرار دارد، گفت: با توجه به نزدیکی بندر چابهار با بندر کاندلای گجرات هند که کمتر از هزار کیلومتر فاصله این دو بندر است، می‌توان ایران و هند را همسایه یکدیگر دانست. وی سپس به ادامه همکاری‌های یوکو بانک هند با ایران در دوره تحریم‌های کنونی اشاره کرد و خبر داد که بزودی یکی از بانک‌های خصوصی ایران نیز در هند شعبه افتتاح می‌کند.
 


Page Generated in 0/0064 sec