در حالی که آمریکاییها با تبلیغات رسانهای تلاش میکنند خود را مخالف موجودیت گروه تروریستی داعش نشان دهند اما برای چندین و چندمین بار عملیات آنها برای کمک به این موجودیت منحوس تکفیری لو رفت. این بار نیروهای هوایی ویژه پنتاگون موسوم به «نیوی سیل»
(Navy SEAL) در بحرانیترین روزهای موجودیت خود به دنبال رسوایی چند مورد از عملیاتشان در عراق و مالی در فصل پاییز گذشته، در ارتفاعات شمال افغانستان وارد عمل شدند تا فرماندهان خارجی داعشی را از بند رقبای بومیشان نجات دهند. عملیات «تروریست یاری» مزبور نه تنها در راستای سیاست مشترک آمریکا و شرکای غربی و عربیاش برای گسترش ویروس داعشی در آسیا و آفریقا بود، بلکه برای ژنرالهای 5 ستاره «دی او دی» - دپارتمان دفاعی ایالات متحده – نیز حیثیتی بوده و به مثابه انتقام از شکستهای قبلیشان مقابل طالبان محسوب میشد.
خبر عملیات «تروریست یاری» 2 هفته پیش در رسانههای شرکتی آنگلوساکسون و تحت عنوان اقدام نیروهای آمریکایی در قالب قوای خارجی اشغالگر افغانستان (ایساف) منتشر و مثل همیشه وانمود شد این یکی از برخوردها معمول اشغالگران خارجی با مسلحان خودمختار بومی بوده است اما روز گذشته خبرگزاری تسنیم، به عنوان نخستین و تنها رسانه در جهان به افشای اسناد و فیلمهایی پرداخت از آنچه آمریکاییها در شمال افغانستان انجام دادهاند. بر اساس این اطلاعات، نیروهای هوایی ویژه آمریکا هیچ کاری در ارتفاعات صعبالعبور ولایت بادغیس در قلب قرارگاه طالبان نداشتهاند جز آزادسازی فرماندهان خارجی گروه تکفیری موسوم به «دولت اسلامی» و انتقال آنها به مکانی امن برای ادامه پروژه داعشسازی در منطقه. این حقیقتی است که «عبدالله افضلی» معاون شورای ولایتی بادغیس نیز آن را تأیید کرده است. تسنیم دست به انتشار 5 ویدئو و چند عکس مستند از مراحل دستگیری و انتقال «مولوی حبیبالرحمان» رهبر داعش در شمال افغانستان و چند سرکرده دیگر آنها در ولایت جوزجان، اعترافات ایشان و همچنین انتقال آنها و خانوادههایشان به ارتفاعات صعبالعبور ایالت بادغیس و سرانجام آزادسازی آنها توسط «نیوی سیل»های آمریکایی و انتقالشان به نقطهای تحت حفاظت در ولایت جوزجان با کمک هلیبرن ارتش افغانستان زده است. موضوعی که بر اتهامهای همیشگی مبنی بر دست داشتن دولت اشرف غنی در پروژه داعشسازی در افغانستان بهواسطه دلارهای عربی و دستورالعملهای آمریکایی صحه میگذارد.
بر اساس گزارش موجود و به نقل از فرماندهان طالبان، پس از آنکه طالبها اواسط تیر ماه گذشته برای پاکسازی تروریستهای داعش به شهرستان «درزاب» در ولایت جوزجان حملهور شدند، نزدیک به 2 ماه طول کشید تا به رغم دخالتهای نیروهای ایساف به نفع داعش، با کشتن اغلب آنها بر منطقه مسلط شوند. این در حالی بود که رسانههای زنجیرهای محلی و بینالمللی تحت پوشش آمریکاییها در این مدت به دروغ خبر میدادند طالبان و داعش در حال انجام عملیات مشترک ضد نیروهای دولتی هستند. نیروهای طالبان با شکست داعش در ولایت جوزجان آنجا را به قصد ولایت بادغیس در غرب آن ترک میکنند و سرکردگان داعشی خارجی را که به اسارت گرفته بودند به شهرستان «جوند» منتقل میکنند اما وقتی از تلاشهای نیروی هوایی آمریکا برای نجات عوامل تکفیری ایالات متحده با خبر میشوند، حبیبالرحمان و دیگر زندانیان را با خانوادههایشان به روستای صعبالعبور «پنجبز» در بادغیس برده و در آنجا اسکان میدهند.
پس از استقرار در این ارتفاعات و آرام شدن اوضاع، بازجویی از زندانیان داعشی آغاز میشود و طالبان فیلم این اعترافات را در اختیار رسانهها قرار میدهد اما تنها یک خبرگزاری ایرانی حاضر میشود این اعترافات را که سند همدستی داعش با آمریکا و دولت کابل است منتشر کند.
در این میان ناگهان ورق برمیگردد و در اتفاقی غیرقابل پیشبینی مهره اصلی آمریکاییها در شاخه داعش شمال افغانستان یعنی «امینالله ازبکستانی» که یکی از اسرای داعشی در زندان طالبان بود از روستای «پنجبز» میگریزد و اطلاعات آن را در اختیار ایساف میگذارد. بدین ترتیب آمریکاییها که مدتها به دنبال پیدا کردن محل حبس مزدوران داعشیشان برای اعزام پهپادهای خود بودند، به مختصات محل مورد نظرشان دست مییابند.
«امینالله» در فیلم اعترافات خود گفته است حدود 19 سال پیش از ازبکستان عازم مناطق قبایلی در مرز افغانستان و پاکستان شده و همراه با القاعده بوده است. او سپس توسط آمریکاییها مامور به نفوذ در صفوف فرماندهی طالبان شده بود اما پس از لو رفتن جایگاهش فرار کرده و در کنار قاری حکمتالله، رهبر وقت داعش شمال افغانستان و جانشین وی مولوی حبیبالرحمان در صف تروریستها شروع به مبارزه با طالبان میکند که در نهایت در عملیات درزاب به اسارت در میآید. نکته اینجاست که فرماندهان پنتاگون زمانی طرح عملیات هوایی و هلیبرن برای نجات فرماندهان داعش را از چنگ طالبان بررسی میکردند که عملکرد نیروهای «نیوی سیل» بشدت زیر سوال رفته بود. در حقیقت رسوایی چندین ناکامی ویژهترین نیروی ضربت یانکیها در چند نقطه جهان بویژه کشته شدن 3 تن از آنها به دست طالبان بود که آبروی ژنرال متیس، وزیر جنگ پیشین آمریکا را برد و ترامپ را واداشت تا «سگ دیوانهاش» را مجبور به استعفا کند. «پاتریک شاناهان» جانشین متیس که ماه گذشته از معاونت پنتاگون به ریاست آن ارتقا پیدا کرد، از همان ابتدا میدانست باید ضمن اعاده حیثیت نیروهای ضربت آمریکا، از طالبان انتقام بگیرد.
سرانجام پس از بررسیهای لازم، شامگاه 23 دی ماه، عملیات مشترک «نیوی سیل»، نیروی هوایی آمریکا و نیروی هلیبرن ارتش افغانستان بر فراز روستای پنجبز برای نجات داعشیها اجرا شد. پس از بمباران مناطق اطراف زندان طالبان و کشتن تعدادی از افراد این گروه توسط جنگندههای آمریکایی، بالگردهای «نیوی سیل» وارد عمل میشوند و با کشتن محافظان زندان، تمام سرکردگان داعش را نجات داده و با خود میبرند.
البته این نخستینبار نیست که آمریکاییها برای نجات تروریستهای داعش علیه طالبها وارد عمل میشوند و پیشتر هم در غائله نجات افراد سرشناس داعش از جمله ملاننگیالی، رهبر داعش در غرب افغانستان چنین رویکردی مشاهده شده بود.