printlogo


کد خبر: 205603تاریخ: 1397/11/8 00:00
«وطن امروز» از عوامل متعدد گرانی بی‌سابقه گوشت گزارش می‌دهد
امان از تب برفکی و دام قاچاقچیان!
وزیر جهاد کشاورزی: گرانی ارز اصلی‌ترین عامل گرانی گوشت است

 اسدالله خسروی: دستیابی مردم بخصوص قشر کم‌درآمد و متوسط جامعه این روزها به گوشت گرم قرمز با توجه به قیمت بالای آن بسیار سخت شده است. اگر چه دولت برای تامین نیاز مردم اقدام به واردات گوشت منجمد و حتی گرم و عرضه آن به بازار با قیمت مناسب کرده است اما امکان دستیابی آسان به این کالای اساسی سبد مصرفی خانوارها وجود ندارد و برای خرید گوشت نسبتا ارزان باید ساعت‌ها در صف‌های طویل منتظر ماند. هر چند مسؤولان کمبود عرضه دام داخلی به کشتارگاه‌ها و قاچاق آن به خارج از کشور را عامل اصلی گرانی گوشت قرمز می‌دانند اما کارشناسان معتقدند دولت سال‌های گذشته توجه خاصی به تولید آن برای تامین نیازهای مردم به این کالا نکرده است و از طرفی مشکل تغییر نرخ ارز نیز در کنار این بی‌تفاوتی‌ها، بازار سودآور صادرات را برای دلالان و فروشندگان دام مهیا کرده است.جلال محمودزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با «وطن امروز» درباره بازار آشفته گوشت گفت: کمبود عرضه دام و گرانی گوشت ناشی از عوامل متعددی است، چرا که از سال 95 با گسترش بیماری تب برفکی در 20 استان کشور که بیشتر واحدهای دامی را درگیر کرده بود، وزارت جهاد کشاورزی اقدام لازم را در راستای تامین واکسن بموقع برای رفع این معضل نکرد که این موضوع باعث از بین رفتن دام‌ها و کم‌انگیزگی  پرورش‌دهندگان دام شد. از طرفی دولت باید برای حمایت از پرورش‌دهندگان دام سبک و سنگین تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار این قشر مولد قرار می‌داد، چرا که در حال حاضر از 100 درصد ظرفیت واحد‌های سنتی و نیمه‌سنتی دامی کشور 60 درصد خالی است. وی در ادامه با اشاره به عامل دیگر کمبود گوشت قرمز در کشور، گفت: دولت با سیاست غلطی که در پیش گرفت طی سال‌های گذشته در ازای واردات گوشت به کشور، اجازه می‌داد دام زنده صادر شود. این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: مشکل سوم بازار آشفته گوشت قرمز این است که بعد از تغییر نرخ ارز، قیمت گوشت روند صعودی به خود گرفت و این موضوع زمینه قاچاق دام به خارج از کشور را برای دلالان و پرورش‌دهندگان دام مهیا کرد. محمودزاده با بیان اینکه دولت می‌توانست برای تامین نیاز بازار پروتئین کشور، خودش اقدام به خرید تضمینی دام زنده ‌کند، افزود: دولت چنانچه اقدام به خرید دام زنده می‌کرد امروز شاهد کمبود گوشت قرمز در بازار نبودیم. وی به توزیع نامناسب گوشت منجمد و گرم دولتی برای تنظیم بازار این کالا اشاره کرد و گفت: توزیع گوشت وارداتی اکنون دقیق و مناسب نیست، چرا که لیست‌ واحد‌های توزیع‌کننده گوشت واقعی نیست و نظارت کافی در این زمینه به چشم نمی‌خورد. نمونه آن نیز این است که اکنون خیلی‌ها نمی‌توانند به این کالا دست یابند و باید مدت‌ها در صف‌های طولانی بمانند. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از موافقت نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی درباره علل گرانی گوشت و نحوه توزیع نامناسب آن خبر داد و گفت: موضوع تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی هفته گذشته با اکثریت آرا در مجلس رأی آورد و اکنون در مراحل اولیه آن هستیم تا به جمع‌بندی برسیم.
قاچاقچیان دام را به 3 برابر قیمت می‌خرند
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قاچاق دام زنده قیمت گوشت را در داخل گران کرده است، گفت: قاچاقچیان دام مولد را به 3 برابر قیمت می‌خرند و از مرزها خارج می‌کنند و احتمال انگیزه سیاسی آن هنوز معلوم نیست. علی‌اکبر مهرفرد درباره دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز با بیان اینکه بحران به وجود آمده در وضعیت ارزی کشور ناشی از تحریم ظالمانه آمریکاست که در هر بخشی به شکلی خود را نشان می‌دهد، تصریح کرد: ۸۰ تا ۸۵ درصد از نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق تولیدات داخلی و حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد آن از طریق واردات با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تامین می‌شود. مهرفرد عنوان کرد: فعالیت در زمینه قاچاق‌ دام زنده به دلیل وجود اختلاف قیمت بین گوشت تولید داخل و خارج بسیار سودآور است و این موضوع باعث شده تا قیمت گوشت تولید داخل افزایش پیدا کند. وی درباره اینکه امکان کنترل میزان قاچاق دام زنده وجود دارد یا خیر، گفت: در کشوری مانند ایران که مرزهای گسترده‌ای دارد، می‌توان با قاچاق دام زنده و گوشت مبارزه کرد اما نمی‌توانیم آن را به صفر برسانیم. وی با تاکید بر اینکه این نگرانی درباره خروج دام مولد وجود دارد و قاچاق این‌گونه از دام می‌تواند در آینده تولید کشور را با خطر مواجه کند، خاطرنشان کرد: مشخص نیست خریداران دام مولد زنده اهداف سیاسی دارند یا خیر اما 3 برابر قیمت بازار، دام مولد از دامدار خریداری و از کشور قاچاق می‌شود.
وزیر کشاورزی: افزایش قیمت ارز اصلی‌ترین عامل گرانی گوشت است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در شرایط سختی به سر می‌بریم، درباره علل افزایش قیمت گوشت افزود: عوامل درونی و بیرونی از جمله افزایش قیمت ارز موجب این افزایش قیمت شده است. حجتی با بیان اینکه بخش محدودی از گوشت در مرزهای غربی و جنوبی قاچاق می‌شود، اضافه کرد: اما همین قاچاق کم موجب قیمت‌گذاری در آنجا می‌شود. لاشه  گوشت گوسفند در شهر سلیمانیه عراق کیلویی ۱۶ هزار دینار معادل حدود ۱۲۸ هزار تومان خرید و فروش می‌شود، همچنین در جنوب نزدیک مرز کویت هم این گوشت، قیمت‌گذاری می‌شود و این کشف قیمت موجب اثرگذاری روی قیمت داخل می‌شود. این اتفاق مقطعی است و در پی راهکار برای حل این مشکل هستیم. حجتی با بیان اینکه قیمت گوشت گوسفند زنده از کیلویی ۲۵ هزار تومان نباید بیشتر باشد، گفت: با توجه به این قیمت، لاشه گوسفند برای مصرف‌کننده باید کیلویی ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان باشد. حجتی با تاکید بر اینکه مسؤولان برای حل این مشکل دغدغه دارند، گفت: در ۱۰ ماه امسال واردات گوشت گرم ۲۰ درصد از ۱۲ ماه پارسال بیشتر بود و تا پایان سال این رقم به افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی خواهد رسید.


Page Generated in 0/0077 sec