printlogo


کد خبر: 205748تاریخ: 1397/11/11 00:00
فرمانده کل سپاه پاسداران روز گذشته در جریان سفر به «ابوموسی»:
«جزایر سه‌گانه» ناموس ایران است

گروه سیاسی: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در جریان سفر به استان هرمزگان بر تقویت توانمندی‌ها و آمادگی‌های دفاعی و اشراف اطلاعاتی دقیق و همه‌جانبه در منطقه نازعات و بویژه جزیره ابوموسی تاکید کرد.
به گزارش «وطن‌‌امروز»، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیروز در رأس هیاتی عالی‌رتبه از ستاد فرماندهی کل سپاه و همراهی دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه، به منظور بررسی وضعیت منطقه نازعات وارد جزیره ابوموسی شد و در جریان میزان آمادگی یگان‌های مستقر در جزیره و استحکامات،  مواضع و تجهیزات دفاعی آن قرار گرفت.
سرلشکر جعفری در حاشیه این بازدید، از جزیره ابوموسی به عنوان قلب تپنده ایران اسلامی نام برد و تصریح کرد: روحیه و انگیزه‌ای که در دوران دفاع‌مقدس در بسیجیان و رزمندگان  شاهد بودیم، امروز در طلیعه پنجمین دهه انقلاب اسلامی بر مدافعان و پاسداران میهن در جزیره ابوموسی حاکم است و پایمردی،  رشادت و جانفشانی این دریادلان غیور ستودنی است. فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه همواره تقویت توانمندی‌ها و آمادگی‌های دفاعی و اشراف اطلاعاتی دقیق و همه‌جانبه در منطقه نازعات و بویژه جزیره ابوموسی را دنبال می‌کنیم، گفت: دشمنان ما بدانند این جزایر جزو لاینفک ایران اسلامی هستند و آحاد رزمندگان از وجب به وجب  آن همچون ناموس خود دفاع می‌کنند. سرلشکر جعفری تحریک همسایگان ایران با هدف اختلاف‌افکنی را اقدامی بی‌نتیجه از سوی کشورهای فرامنطقه‌ای که راه به جایی نخواهد برد برشمرد و تصریح کرد: امروز ملت‌ها و دولت‌های دوست و همسایه ما دریافته‌اند که جمهوری اسلامی ایران برادر و همراه واقعی آنهاست و امنیت تنگه هرمز آب‌های نیلگون خلیج‌فارس تنها توسط کشورهای منطقه تامین شده و در برقراری این امنیت جمهوری اسلامی ایران نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای را ایفا می‌کند. فرمانده کل سپاه دیروز در ادامه سفر خود پس از جزیره ابوموسی به جاسک رفت و درباره یکی از مهم‌ترین مسائل و مشکلات چندماه اخیر مردم جنوب کشور و بویژه صیادان ایرانی اظهارات مهمی را مطرح کرد. سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه بازدید از بندر جاسک با اشاره به صید ترال کشتی‌های چینی در آب‌های جنوبی کشور، اظهار داشت: سیستم‌های دولتی و شیلات نباید جلوی مردم در استفاده از منابع طبیعی دریا را بگیرند و با دادن مجوز به کشتی‌های خارجی مردم را بیکار کنند. وی افزود: به نهاد‌های بسیج و سپاه دستورات لازم صادر شده تا از مردم مستضعف جاسک و بهره‌برداری آنان از دریا حمایت شود.
سفر دیروز فرمانده کل سپاه پاسداران به یکی از جزایر سه‌گانه در خلیج‌فارس و تاکید بر تقویت آمادگی‌های دفاعی و امنیتی در این منطقه را باید پیامی مهم و شفاف به برخی کشورهای منطقه ارزیابی کرد. در ماه‌های اخیر و در پی تحریک آمریکا، برخی کشورهای منطقه دست به شیطنت‌هایی در خلیج‌فارس ‌زده بودند. همین مساله موجب شد نیروهای مسلح کشورمان و بویژه سپاه پاسداران نیز تمرکز بیشتری را معطوف این منطقه کنند. چنانکه اواخر آذرماه و اوایل دی‌ماه امسال نیز شاهد نخستین رزمایش آفندی سپاه در خلیج‌فارس بودیم. رزمایش پیامبر اعظم 12 که با شعار «نمایش اقتدار و امنیت پایدار در سایه وحدت ملی و ظرفیت‌سازی‌های نوین دفاعی» برگزار شد، شاهد نمایش تاکتیک‌ها و برنامه‌های چندلایه و پیچیده نیروی زمینی سپاه بود که با حضور یگان‌‌های برگزیده نیرو اعم از واکنش سریع، نیروی مخصوص و تکاوری، پهپادهای رزمی و شناسایی، بالگردهای هجومی، ترابری و بارریز، جنگال، مکانیزه، واحدهای مهندسی و تخریب، سیستم‌‌های کنترل و فرماندهی و ناو تیپ ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه به اجرا درآمد. همچنین در این رزمایش عملیات آبی - خاکی، موارد مهمی چون انتقال سریع یگان‌های مخصوص از عمق کشور به مناطق مرزی، ریزش بار و تدارکات از بالگرد، استفاده از نفربرهای
BMP-2 به صورت تهاجم آبی - خاکی، عملیات مشترک بین واحدهای زرهی و پیاده و همچنین پشتیبانی ترکیبی یگان‌های بالگردی و توپخانه‌ای تمرین شد و برخی تاکتیک‌ها و سلاح‌های مورد استفاده، برای نخستین بار بود که در یک رزمایش کاملا عملیاتی و به صورت علنی مورد استفاده قرار می‌گرفت. طبق این گزارش تاریخ، برنامه و تاکیدات مسؤولان ارشد و نیروهای مسلح کشورمان در دهه‌های پس از انقلاب، همواره بر اصول و تدابیر دفاعی استوار بوده و هست اما برخی شرارت‌ها و اقدامات کشورهای کوچک منطقه که با همکاری مزدوران غربی و اسرائیلی و حمایت‌های فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد، لزوم اجرای یک رزمایش تهاجمی را بیش از همیشه، ضروری می‌کرد تا مشخص شود اگرچه اصول و راهبرد اصلی کشورمان دفاعی است اما بعضا در سطوح عملیاتی و تاکتیکی، تهاجمی خواهد بود؛ موضوعی که در رزمایش اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای نخستین بار رونمایی شد. چند روز پیش نیز سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به تغییر رویکرد نیروهای مسلح از پدافندی به آفندی گفته بود: بر اساس آموزه‌های اسلام و آرمان‌های جمهوری اسلامی، قصد تجاوز و تهاجم و حتی چشمداشتی به خاک هیچ کشوری نداریم. راهبرد کلان دفاعی ما دفاع از استقلال و تمامیت ارضی و منافع ملی کشور و ملت است. وی با بیان اینکه سیاست دفاعی ایران اسلامی به معنای آن نیست که در رویکردهای سطح عملیاتی و تاکتیکی صرفا دفاعی و منفعلانه عمل کنیم، گفت: ما ضمن اینکه هیچ چشمداشتی به منافع و خاک کشورهای دیگر نداریم اما در حفظ منافع خودمان ممکن است رویکرد آفندی داشته باشیم. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: اگر کسی قصد تجاوز به منافع کشورمان را داشته باشد و آثار و شواهد آن دیده شود، جمهوری اسلامی دست روی دست نخواهد گذاشت تا منافع ملت و امنیت و آرامش کشور به خطر بیفتد. لذا رزمایش‌هایی که در دریا، تنگه هرمز، خلیج‌فارس، دریای عمان و در زمین و هوا در سال جاری در حال انجام است یک تغییری در ماهیت دارد و این مسیر رو به ارتقاست تا اینکه نیروهای مسلح آمادگی این را داشته باشند در صورت ضرورت در تاکتیک‌ها این تغییر را اعمال کنیم.
 

نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع افتتاح شد
نمایشگاه دستاورد‌های دفاعی با عنوان «اقتدار ۴٠» صبح دیروز (چهارشنبه) با حضور جمعی از فرماندهان لشکری در مصلای تهران افتتاح شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نمایشگاه دستاوردهای دفاعی با عنوان «اقتدار ۴٠» صبح دیروز با حضور شخصیت‌های لشکری همچون سردار سرلشکر پاسدار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، امیر دریادار سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش، سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح، امیر دریادار حمزه علی کاویانی معاون هماهنگ‌کننده نیروی دریایی ارتش، امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده سابق کل ارتش و جمعی دیگر از فرماندهان نظامی در محل مصلای حضرت امام خمینی(ره) برگزار شد. در این نمایشگاه ۵۶۰ محصول دفاعی در ۱۱ حوزه مختلف که به دست متخصصان داخلی طراحی و تولید شد، به معرض نمایش گذاشته شده است و از ۱۱ بهمن‌ماه تا پایان دهه فجر برای بازدید عموم مردم برپاست. در این نمایشگاه همچنین پهپادهای رزمی شاهد-۱۲۹، مهاجر-۶ و خانواده سیمرغ در معرض نمایش و دید عموم قرار گرفت. در این نمایشگاه نمونه جدید پهپاد شاهد-۱۲۹ که مجهز به ارابه‌های فرود جمع شونده است نیز به نمایش درآمده است. از دیگر پهپادهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه، پهپادهای خانواده سیمرغ یا همان RQ170 ایرانی است. همچنین جدیدترین راکت ایرانی در نمایشگاه دستاوردهای دفاعی نیروهای مسلح رونمایی شد. این راکت که راکت هدایت ترکیبی F4CL نام دارد، جدیدترین راکت ایرانی است که در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شده است. کمان ۱۲ جدیدترین پهپاد ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است. این پهپاد با سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت و مداومت پروازی ۱۰ ساعت قابلیت برخاست از باندهایی با حداقل طول ۴۰۰ متر را دارد. کمان ۱۲ با شعاع عملیاتی ۱۰۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل محموله‌هایی با وزن ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و حداکثر وزن آن هنگام برخاست ۴۵۰ کیلوگرم است.


Page Generated in 0/0163 sec