printlogo


کد خبر: 207822تاریخ: 1397/12/25 00:00
همتی راهبرد جدید بانکی ایران را اعلام کرد
حذف دلار و ایجاد کانال مالی خاص با متحدان

گروه اقتصادی: راهبرد جدید بانکی ایران حذف دلار از مبادلات تجاری است و برای این کار کانال‌های مالی خاص در نظر گرفته شده است.
به گزارش «وطن‌امروز»، رئیس‌کل بانک مرکزی که با هیات سیاسی به عراق سفر کرد، بعد از پایان این سفر خبر از راهبردهای جدید بانکی داده است.
رئیس‌کل بانک مرکزی از شکل‌گیری یک تحول در ترکیب کالاها و خدمات صادراتی و مقاصد تجاری ایران و شکست سیاست تحریم آمریکا خبر داده است. عبدالناصر همتی درباره سفر رئیس‌جمهور به عراق گفت: با روندی که در روابط اقتصادی و تجاری ایران و عراق می‌بینم و آنچه با سایر همسایگان نظیر ترکیه، آذربایجان، افغانستان و... در حال شکل‌گیری است، می‌توانم خبر از شکل‌گیری یک تحول در ترکیب کالاها و خدمات صادراتی و مقاصد تجاری ایران بدهم. همتی افزود: شکست سیاست تحریم آمریکا در عمل در حال تحقق است و بتدریج آثار آن در تغییر ساختار تجاری ایران در حال ظهور است. رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: واکنش سریع فعالان اقتصادی و پشتیبانی ارگان‌های ذی‌ربط دولتی تحقق این تحول را شتاب خواهد داد. وی تصریح کرد: حذف دلار در مبادلات منطقه‌ای و جهانی ایران با دیگر کشورها یکی از نتایج مهم راهبرد جدید تجاری ایران است. رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: وجود محدودیت در مبادلات پولی ایران و عراق به‌ خاطر تحریم‌های آمریکا علیه ایران، پیچیدگی روابط بانکی 2 کشور را زیاد کرده است ولی ما با درک شرایط و محدودیت‌های همکاران‌مان در عراق و با استفاده از مکانیسم پرداخت خاص به‌نحو مقتضی امور را پیش برده و مطالبات و وجوه ناشی از صادرات گسترده در جریان را وصول خواهیم کرد. همتی تأکید کرد: قدم بعدی برای تکمیل این راهبرد، ایجاد تعادل در تراز تجاری با کشورهای همسایه است که تا حدود زیادی وابستگی وارداتی مستقیم ما را به دیگر کشورها کاهش می‌دهد.
وی در پایان اعلام کرد: الان در یک موقعیت ویژه برای استفاده از ظرفیت ملی برای پشتیبانی از تولید ملی و صادرات و کاهش اتکا به صدور نفت خام و واردات کالاهای ساخته‌ شده قرار داریم که می‌تواند در شکست قطعی تحریم نقش‌آفرینی کند.
واریز نخستین ‌بخش مطالبات ایران از عراق به حساب بانک مرکزی
در جریان دیدار رئیس‌جمهوری ایران و هیات همراه با رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر عراق، رئیس کل بانک مرکزی در مذاکرات مفصل با همتای عراقی خود نحوه پیگیری و اجرای توافق ماه گذشته بانک‌های مرکزی 2 کشور را مورد بحث و توافق قرار داد. بنا بر این گزارش، روز گذشته نخستین ‌بخش از مطالبات دولت ایران به حساب بانک مرکزی کشورمان واریز شد. از ۱۲ میلیارد دلار صادرات ایران به عراق، برق و گاز سهم ۴‌میلیارد دلاری دارد.  همچنین در این جلسه درباره تسهیل امور بانکی صادرکنندگان کالا و خدمت ایرانی، فعالیت شعب بانک‌های ایرانی در عراق، ایجاد روابط کارگزاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های عراقی و ضرورت قبول ضمانتنامه‌های دیناری به جای ضمانتنامه دلاری برای فعالیت ‌پیمانکاران ایرانی به طور مفصل گفت‌وگو شد.
پیش‌بینی صادرات ۱۲ میلیارد دلاری کالا به عراق در سال ۹۸
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در جریان سفر همتی به عراق اعلام کرده بود اگر مذاکرات رئیس‌کل بانک مرکزی با عراقی‌ها طبق برنامه پیش برود حجم صادرات ایران به این کشور به 12 میلیارد دلار می‌رسد. سیدحمید حسینی در این باره گفته بود: ما هنوز منتظریم تا ببینیم توافقات انجام شده در جریان سفر رئیس کل بانک مرکزی به عراق برای دریافت وجه با چه مکانیزمی فعال خواهد شد. دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره پیش‌بینی‌اش از صادرات ایران به عراق برای سال آینده اظهار داشت: صادرات ۱۲ میلیارد دلار کالا برای سال آینده را بعید نمی‌دانم، زیرا امکان افزایش صادرات بویژه در زمینه لوازم ساختمانی، برق و گاز طبیعی وجود دارد.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق پیش‌بینی کرد پس از اجرایی شدن توافقات اخیر بانکی بین تهران- بغداد حجم صادرات کالایی ایران به ۱۲ میلیارد دلار برای سال ۹۸ برسد. وی در گفت‌وگو با ایبنا، درباره تاثیر نخستین ‌سفر رسمی رئیس‌جمهور ایران به عراق بعد از توافقات اخیر بانکی 2 کشور اظهار داشت: امیدواریم با توجه به این سفر موضوع ترانزیت از عراق برای ایران امکان‌پذیر شود، زیرا در این صورت هم حجم صادرات و هم حجم واردات از عراق افزایش خواهد یافت. وی درباره اینکه این موضوع می‌تواند باعث افزایش صادرات ایران به سوریه شود، تصریح کرد: در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ هزار کانتینر در بندر‌ ام‌القصر عراق کالاهای خود را خالی کرده و به همان شکل برمی‌گردند و ما می‌توانیم کالاهای خود را از خوزستان به این بندر ارسال کرده و با توجه به خطوط کشتیرانی فراوانی که در آن مسیر قرار دارد، از آن برای صادرات خودمان استفاده کنیم. دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق ابراز امیدواری کرد در جریان سفر روحانی به عراق، موضوع پروژه‌های نیمه‌تمام شرکت‌های ایرانی تعیین‌تکلیف شود و افزود: در حال حاضر بین ۷‌تا ۸ میلیارد دلار از پروژه‌های شرکت‌های ایرانی در عراق بلاتکلیف است و تنها بین یک تا یک و نیم میلیارد دلار آن در حال فعالیت است. حسینی با بیان اینکه منتظریم ببینیم مقامات ایرانی خط اعتباری برای بازسازی عراق در این سفر در نظر خواهند گرفت یا نه، تصریح کرد: اگر توافقات و قراردادهای موجود بین 2 کشور در صنعت برق اجرایی شود، می‌توانیم در سال ۵ میلیارد دلار برق، تجهیزات مرتبط با آن و خدمات فنی و مهندسی به عراق صادر کنیم.
 


Page Generated in 0/0069 sec