printlogo


کد خبر: 207838تاریخ: 1397/12/25 00:00
رئیس مرکز فرش ایران در تبریز:
پایتخت فرش جهان، هنرستان فرش ندارد

رئیس مرکز فرش ایران با اشاره به ارزش فرش ایرانی در جهان گفت: این کالا در گذشته جزو 3 کالای صادراتی کشور بود و فرش اشتغال‌زایی زیادی در ایران دارد به طوری که حدود 2 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در زمینه فرش مشغول هستند. به گزارش فارس، فرشته دست‌پاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اگر تبریز را به عنوان پایتخت جهانی فرش می‌شناسند به واسطه عملکرد اداره فرش این استان است. وی بیان کرد: فرش دستباف ایران به عنوان شناسنامه دوم و پرچم دوم ایران است به طوری که هر جا می‌رویم فرش ایران می‌درخشد و نام‌آور است.
دست‌پاک با تاکید بر اینکه فرش دستباف نماد فرهنگ و تمدن برای یک کشور است، افزود: فرش دستباف، زعفران و پسته 3 کالای استراتژیک در کشور است ولی هیچ کدام به اندازه فرش قدمت ندارد. وی با اشاره به آمار غیررسمی مبنی بر اینکه بیش از 2 میلیون نفر جمعیت قالیبافی کشور است، تصریح کرد: هر روستایی بروید قطعا با زنی پشت دار قالی مواجه خواهید شد که آذربایجان‌شرقی نمونه‌ای بارز است. دست‌پاک به برگزاری المپیاد فرش دانش‌آموزی و دانشجویی اشاره کرد و افزود: امسال تبریز میزبان ۱۶۰ نفر از ۱۸ استان بود به طوری که ۱۴۷ زن و ۱۳ مرد در این المپیاد شرکت کردند که در این میان ۸۱ دانشجو و ۷۹ دانش‌آموز در ۴ رشته رنگرزی، بافت، مرمت و طراحی حضور داشتند. رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه ۲۱ نفر در بخش رنگرزی، ۴۷ نفر در بخش طراحی، ۵۳ نفر در بخش بافت و ۱۹ نفر در بخش مرمت شرکت کرده بودند، افزود: ۹ نفر در بخش دانش‌آموزی و ۱۲ نفر در بخش دانشجویی رتبه اول تا سوم این المپیاد را به دست آوردند. وی خاطرنشان کرد: بیشترین رتبه برتر در این المپیاد به ترتیب برای استان‌های خراسان رضوی، اصفهان و تهران است که رتبه برتر از آن استان فارس شد و استان‌های تهران و خراسان جنوبی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: همچنین آذربایجان شرقی و اصفهان به صورت مشترک در رتبه چهارم قرار گرفتند. وی در پاسخ به گلایه‌ای مبنی بر اینکه استان آذربایجان‌شرقی،‌ پایتخت فرش جهان اعلام شده ولی نتوانسته رتبه خوبی در المپیاد به دست آورد، گفت: همیشه استان آذربایجان‌شرقی در المپیادها رتبه برتر آورده است اما امسال استان‌های دیگر نیز تلاش فراوانی کرده بودند تا در پایتخت فرش حائز رتبه‌های برتر باشند و باید اجازه رقابت را داد. وی ادامه داد: هیچ صنعتی در کشورمان به اندازه صنعت فرش در خصوص اشتغال تاثیرگذار نیست، ایجاد شغل در این صنعت ارزان است و با حدود 10 تا20 میلیون تومان امکان راه‌اندازی کسب و کار در صنعت فرش وجود دارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و مجلس در سال 98 مشکلی برای بیمه قالیبافان نخواهیم داشت، چراکه یک رقم 19 هزار میلیارد ریالی و یک رقم 4 هزار میلیارد ریالی برای بیمه قالیبافان اختصاص یافته و نزدیک به یک میلیون نفر را سال آینده بیمه می‌کنیم. وی به موضوع ساماندهی مواد اولیه فرش اشاره کرد و گفت: قبلا پشم به خارج از کشور صادر می‌شد که با پیگیری وزیر صنعت این صادرات در سال‌جاری متوقف شد و سال آینده هم پشم به خارج از کشور صادر نخواهد شد.
وی درباره کپی‌کاری فرش بیان کرد: امروز دیگر نمی‌توان جلوی تکنولوژی هیچ کشوری را گرفت و در حال حاضر هند از نظر کمی بیشترین تولید را دارد ولی ما هم سعی داریم کیفیت را فدای کمیت نکنیم و باید عنوان کنم که در حال حاضر، ایران کماکان رتبه برتر تولید فرش دستباف در جهان را در اختیار دارد. وی اظهار کرد: رقبای ایران در تولید فرش از جمله کشورهای هند، نپال و مصر هستند که فعالیت گسترده‌ای دارند و نباید از آنها غافل شد تا صدمه‌ای به جایگاه ایران نرسد. دست‌پاک با اشاره به پشتوانه عمیق تاریخی و فرهنگی فرش دستباف ایران، گفت:‌ ما از بیشترین سهم بازار جهانی در فرش دستباف برخورداریم و این صنعت مزایای مختلفی از جمله تنوع تولیدات، طرح، نقش، رنگ، اندازه و الیاف، تأمین بخش عمده مواد مصرفی در داخل، فعالیت مؤسسات علمی و پژوهشی بسیاری در این زمینه، وجود نیروی کار ماهر و حفظ شبکه فروش در جهان را در اختیار دارد.
گزارش فارس حاکی از آن است که در این جلسه ناصر آویشن، رئیس اداره فرش استان آذربایجان‌شرقی درباره علت عدم کسب نتایج برتر توسط استان در المپیاد فرش اخیر گفت: ما اصلا هنرستانی درباره فرش نداریم و حتی اخیرا باخبر شدیم که دانشگاه پیام نور رشته فرش دارد. رئیس اداره فرش استان آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: نفرات شرکت‌کننده در المپیاد فرش کشور از جمله نفرات برگزیده المپیاد استانی هستند در حالی که المپیاد استانی در آذربایجان‌شرقی برگزار نمی‌شود و افراد داوطلب در المپیاد شرکت می‌کنند. وی اضافه کرد: در این دوره از المپیاد برای ۹ رشته اصلا نفراتی برای معرفی نداشتیم که امیدواریم سال آینده این نقیصه رفع شود.

رونمایی از شناسنامه فرش ایران در ۹ اردیبهشت 98
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه با همکاری سازمان بین‌المللی سیتی‌وان در ۹ اردیبهشت سال آینده رونمایی از شناسنامه فرش را خواهیم داشت، گفت: تا امروز فرش ایران شناسنامه واحدی نداشته است ولی به تبع این همکاری با سیتی‌وان هر فرش دستباف به صورت رایگان اطلاعات یک فرش را در اختیار خریدار و هر فرد دیگری خواهد گذاشت. فرشته پاک‌دست با تاکید بر اینکه نخستین‌ کالای ایرانی تحریم شده توسط آمریکا فرش دستباف بود، افزود: فرش دستباف نشأت گرفته از فرهنگ و تمدن یک کشور است و ترامپ نیز دقیقاً این فرهنگ را نشانه گرفته است. معاون وزیر صنعت اظهار کرد: 8/29 درصد صادرات فرش ایران به کشور آمریکا بود که از زمان تحریم‌ها این بازار از دست ما خارج شده و ما هم به دنبال بازار جایگزین از جمله روسیه هستیم. وی افزود: ۱۲ درصد صادرات فرش کشور به آلمان است و مابقی به ۱۷ کشور دیگر صادر می‌شود. دست‌پاک خاطرنشان کرد: از ۲۵ فروردین تا اوایل اردیبهشت‌ماه 98 نمایشگاه فرش دستباف در کشور عراق برگزار می‌شود و همچنین هلند نیز برای میزبانی از نمایشگاه فرش ایران اعلام آمادگی کرده است.


Page Generated in 0/0078 sec