printlogo


کد خبر: 209202تاریخ: 1398/2/17 00:00
اخبار

ایران چهارشنبه به خروج آمریکا از برجام پاسخ متقابل می‌دهد
روز چهارشنبه هفته جاری برنامه‌های مرحله‌ای ایران برای انجام اقدامات متقابل در برابر خروج آمریکا از برجام اعلام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، برنامه‌های پیش‌بینی شده در چارچوب بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام بوده و فعلاً موضوع خروج از برجام مطرح نیست.
کاهش جزئی و کلی برخی تعهدات ایران و آغاز بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای که انجام آن در چارچوب برجام متوقف شده بود، اولین گام ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و همچنین بدعهدی کشورهای اروپایی در اجرای تعهدات‌شان است. راه برای دیپلماسی باز است و اقدامات مرحله‌ای ایران فرصت مجددی است به دیپلماسی و طرف‌های مقابل که مسیر اشتباه یکجانبه‌گرایی را تصحیح کنند و به نقطه گذشته و عمل به تمام مفاد برجام بازگردند.
همچنین مقامات اتحادیه اروپایی که در یک سال گذشته تنها به ارائه وعده‌های اجرا نشده اکتفا کرده‌اند به صورت غیررسمی در جریان این تصمیم قرار گرفته‌اند. بنابر پیگیری خبرنگار ایسنا از منابع مطلع، احتمالاً رئیس‌جمهور این خبر را روز چهارشنبه به صورت رسمی اعلام خواهد کرد. طبق بند ۲۶ برجام، در صورت عدم پایبندی طرف مقابل به تعهدات، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند. همچنین بر اساس بند ۳۶ اگر موضوع اختلافی با طی مراحل این بند فیصله نیافت شاکی می‌تواند این امر را به عنوان مبنای توقف کلی یا جزئی اجرای تعهداتش وفق برجام قلمداد کرده یا به شورای امنیت سازمان ملل متحد ابلاغ کند که معتقد است موضوع مصداق «عدم پایبندی اساسی» به شمار می‌آید.
چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت (۸ مه)، سالگرد خروج آمریکا از برجام است.

به تلگرام طلایی و هاتگرام  هم پول دادند، هم سرور
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید میلیاردها تومان هزینه و سرورهای فراوان وزارت ارتباطات در اختیار تلگرام طلایی و هاتگرام قرار گرفت. نصرالله پژمان‌فر در گفت‌وگو با خانه ملت، با انتقاد از تعلل وزارت ارتباطات درباره راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور گفت: فضای کسب و کار مردم روی اینترنت بین‌الملل قرار گرفته و اگر دشمنان هر آن تصمیم بگیرند اینترنت بین‌الملل را قطع کنند، چه کسی می‌خواهد پاسخگوی ضرر و زیان مردم باشد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره حذف تلگرام طلایی و هاتگرام از سوی گوگل توضیح داد: تلگرام طلایی و هاتگرام مورد پشتیبانی وزارت ارتباطات و وزارت اطلاعات بود و آنها مثلا می‌خواستند پوشش امنیتی برای مراقبت از کاربران داشته باشند و مرتبا هم در جلسات متعدد ابراز می‌کردند ما با این پوشش و پوسته توانستیم برخی فضاهای ناسالم را در جریان فضای مجازی کنترل کنیم و اجازه فعالیت به آنها را ندهیم. عضو فراکسیون ولایی مجلس افزود: گفتند نگرانی حاکمیت نسبت به تلگرام وارد نیست و با همین ادبیات، کاربران تلگرام از کمتر از یک میلیون به چهل و چند میلیون نفر رشد پیدا کرد. وی گفت: تا پیش از این می‌گفتند برای کنترل فضای تلگرام و ایجاد امنیت، تلگرام طلایی و هاتگرام راه‌اندازی شد؛ با میلیاردها تومان هزینه، در اختیار قرار دادن سرورهای فراوان به آنها و ارائه خدمات دیگر. وی با بیان اینکه مستندات کافی در این باره وجود دارد، ادامه داد: تلگرام طلایی و هاتگرام با نظارت وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات فعالیت کرد و فارغ از مصاحبه‌های مسؤولان ذی‌ربط در این باره، مستندات فراوانی در ارتباط با این موضوع دارم که این وابستگی را ثابت می‌کند.

ایران حمله وحشیانه به نوار غزه را شدیداً محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه را شدیدا محکوم کرد و گفت: در پرتو حمایت نامحدود آمریکا از این رژیم و سکوت شرم‌آور برخی دولت‌های اسلامی جنایات صهیونیست‌ها پایانی ندارد. به گزارش فارس، «سیدعباس موسوی» حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه در فلسطین اشغالی را که منجر به شهید و مجروح شدن ده‌ها نفر از شهروندان فلسطینی از جمله زنان و کودکان شد، شدیدا محکوم کرد. وی ضمن تجلیل از مبارزات مشروع و مقاومت صبورانه مردم مظلوم فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس و تاکید بر حق مشروع فلسطینی‌ها در دفاع از خود در برابر جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار اقدام فوری سازمان‌ها و مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی در جلوگیری از تداوم تجاوزات این رژیم علیه مردم بی‌دفاع و بیگناه فلسطین شد.
 


Page Generated in 0/0054 sec