printlogo


کد خبر: 209256تاریخ: 1398/2/18 00:00
ردپای اتحادیه اروپایی در بیانیه ضدبرجامی آمریکا
جبران می‌کنیم خانم موگرینی!

نوید مؤمن: اخیرا وزارت خارجه ایالات ‌متحده آمریکا بر اساس بیانیه‌ای که در سایت این وزارتخانه  قرار گرفته، محدودیت‌های تازه‌ای را علیه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان اعمال کرده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «از روز ۴ مه ‌کمک به گسترش نیروگاه هسته‌ای بوشهر فراتر از واحد رآکتوری کنونی، می‌تواند تحریم‌پذیر باشد. علاوه بر این، فعالیت‌ها برای انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج از ایران در ازای اورانیوم طبیعی هم می‌تواند تحریم‌پذیر باشد. ایران باید تمام فعالیت‌های حساس اشاعه‌ای، از جمله غنی‌سازی را متوقف کند و ما اقداماتی را که از ادامه غنی‌سازی حمایت کند نخواهیم پذیرفت! ما همچنین دیگر اجازه ذخیره‌سازی آب سنگین تولیدی مازاد بر محدودیت‌های فعلی ایران را نمی‌دهیم، چنین آب سنگینی دیگر نباید به هیچ نحو در دسترس ایران باشد».
با وجود مغایرت کامل و مطلق بیانیه اخیر وزارت خارجه آمریکا با متن برجام، «فدریکا موگرینی»، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و مسؤول کمیته مشترک توافق هسته‌ای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، بدون آنکه کمترین اشاره‌ای نسبت به بیانیه اخیر «مایک پمپئو» کند صرفا پایبندی جمهوری اسلامی ایران نسبت به برجام را تایید و نسبت به عدم تمدید معافیت‌های نفتی کشورمان توسط دولت ترامپ ابراز تاسف(!) و نگرانی کرده است!
1- اتحادیه اروپایی  نه‌تنها کمترین مخالفتی با بیانیه اخیر وزارت خارجه آمریکا ندارد، بلکه ماموریت داشته است زمینه‌‌سازی لازم را درباره صدور آن انجام دهد. «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در جریان برگزاری نشست گروه 7، برای نخستین‌بار اعلام کرد تروئیکای اروپا (به همراه واشنگتن) باید اطمینان حاصل کنند ایران غنی‌‌سازی اورانیوم انجام نمی‌دهد! متاسفانه وزارت امور خارجه کشورمان براحتی از کنار اظهارات ماس گذشت، بدون آنکه متوجه نسبت این اظهارات و تحرکات خطرناک بعدی ایالات ‌متحده در تقابل با برنامه هسته‌ای کشورمان شود. ماجرا به این نقطه ختم نشد! چند روز پس از پایان نشست گروه 7، «جرارد آرود» سفیر فرانسه در ایالات متحده در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت: «اینکه گفته شود ایران بعد از انقضای برجام مجاز به غنی‌سازی اورانیوم خواهد بود اشتباه است. [ایران] باید به موجب «پیمان منع اشاعه» و پروتکل الحاقی و تحت نظارت‌های شدید ثابت کند فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است. همان‌گونه که سال ۲۰۰۲ گفتیم طبق پیمان منع اشاعه، غنی‌سازی اورانیوم بدون داشتن یک برنامه‌ غیرنظامی باورپذیر در زمینه هسته‌ای غیرقانونی است، قادر خواهیم بود در سال ۲۰۲۵ هم در صورت لزوم واکنش نشان دهیم. آن موقع تحریم‌هایی اعمال شد. تحریم‌ها می‌تواند مجدداً اعمال شود. بعد از برجام، هیچ بند «زوال‌پذیری» وجود ندارد».
2- دکترسیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه در واکنش به توئیت سفیر فرانسه در آمریکا، صرفا از دولت مکرون خواست درباره این اظهارات شفاف‌‌سازی کرده و موضع واقعی خود را در قبال برجام اعلام کند! این در حالی بود که بازی فرانسوی‌ها و ژرمن‌ها در زمین دولت ترامپ و وزارت خارجه آمریکا با یک رصد ساده کاملا قابل تشخیص بود! در حالی که مقامات وزارت امور خارجه کشورمان نسبت به حمایت کلی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، بی‌روح و بی‌فایده تروئیکای اروپا از برجام دلخوش بودند، مقامات آمریکایی بیانیه ضدایرانی و ضدبرجامی خود را در میان سکوت
ـ بخوانید هماهنگی ـ مقامات اروپایی صادر کردند. بدون کمترین تردیدی، نقش اتحادیه اروپایی در صدور این بیانیه کمتر از ایالات متحده آمریکا نیست. نکته حائز اهمیت اینکه مقامات اروپایی عملا پس از خروج دولت ترامپ از برجام، کاملا از توافق هسته‌ای با ایران عبور کرده و روی پروژه «تحدید توان موشکی و منطقه‌ای ایران» متمرکز شده‌‌‌اند.
3- موگرینی اخیرا اعلام کرده است اتحادیه اروپایی  اعتبار تخصیص داده شده به ساختار نامرئی و نامتوازن «INSTEX» را افزایش خواهد داد! همان‌گونه که مشاهده می‌شود سران اروپایی بار دیگر «INSTEX» را به دستمایه‌ای برای «مهار ایران» و «استمرار بازی خود در زمین دولت ترامپ» تبدیل کرده‌‌‌اند. به عبارت بهتر، آنها ساختار قطره‌چکانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، حداقلی و غیرکاربردی INSTEX را به‌مثابه اهرمی برای جلوگیری از افشاگری دستگاه دیپلماسی کشورمان علیه فعالیت‌های ضدایرانی مشترک «اروپا- آمریکا» قلمداد می‌کنند.
بر این اساس آیا زمان آن نرسیده است وزارت امور خارجه کشورمان با صراحت و جرأت کامل، مختصات و جزئیات همراهی اتحادیه اروپایی با دولت ترامپ را در مواجهه با برجام و دیگر مواردی که به ملت ایران مربوط می‌شود، تشریح کند؟ آیا تاریخ مصرف دل بستن به اختلافات کلامی و موضع‌گیری‌‌های ظاهری تروئیکای اروپا در قبال کاخ سفید به پایان نرسیده است؟ آیا فرصت یک‌ساله ما به اتحادیه اروپایی برای احیای توافق هسته‌ای کافی نبود؟
در نهایت اینکه فدریکا موگرینی و دیگر مقامات ارشد اروپایی، با وقاحت تمام سعی دارند موضع‌گیری‌‌های محدود و بی‌اثر خود در قبال برجام و INSTEX را به‌مثابه یک «لطف بزرگ» در حق ایران شناخته و مورد تفسیر قرار دهند! بدون‌شک زحمات بی‌شائبه(!) خانم موگرینی بزودی از سوی ملت ایران جبران خواهد شد.


Page Generated in 0/0197 sec