printlogo


کد خبر: 209829تاریخ: 1398/3/4 00:00
در جلسه فعالان اقتصادی و کارآفرینان با رئیس‌جمهور چه گذشت؟
اعتراض اقتصادی‌ها به بی‌تدبیری‌ها

گروه اقتصادی: حسن روحانی در دیدار با فعالان اقتصادی و کارآفرینان با حجم بالایی از انتقادات و اعتراض‌ها به عملکرد دولت مواجه شد. به گزارش «وطن‌امروز»، هفته گذشته فعالان اقتصادی میهمان رئیس‌جمهور بودند؛ مراسم افطاری‌ای که هیچ‌گاه از خاطر روحانی پاک نخواهد شد. خبرهای خارج شده از این دیدار نشان از انتقادهای تند و بی‌سابقه از رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی او دارد. حسن روحانی اما باز هم توپ مشکلات کشور را در زمین تحریم انداخته و مدعی شده تحریم‌ها ایران را در شرایط کنونی قرار داده است. در این جلسه سخنرانان یکی پس از دیگری به طرح مسائل و چالش‌های پیش روی اقتصاد ایران پرداختند و پس از یادآوری مشکلات کنونی اقتصاد ایران، راهکارهایی هم ارائه ‌دادند که دامنه آن از کنترل نقدینگی و جذب سرمایه داخلی تا جلوگیری از ممنوعیت صادرات و وضع عوارض به جای ممنوعیت اقلام صادراتی کشیده می‌شد. در این میان پیشنهاداتی هم درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات و شیوه‌هایی که در بخشنامه جدید بانک مرکزی نیز برای سال ۹۸ به آن اشاره شده مطرح شد که رئیس‌جمهور، معاونانش، رئیس کل بانک مرکزی و وزرای اقتصاد و صنعت گوش دادند و در پایان نکاتی را مطرح کردند.

روحانی: قیمت ارز ۸ هزار تومان هم نیست
اما اصلی‌ترین سخنران جلسه افطاری با فعالان اقتصادی کسی نبود به غیر از خود رئیس‌جمهور. روحانی که در جمع بزرگ‌ترین منتقدان سیاست‌‎های خود نشسته بود، گفت: دولت‌های یازدهم و دوازدهم در تلاشی گسترده کوشیدند وضعیت کشور در نقطه مطلوبی باشد اما در عین حال قضاوت با مردم و آینده تاریخ است، چرا که برخی مسائل را هم گذشت زمان قضاوت می‌کند. حسن روحانی گفت: در هیچ زمانی از تاریخ انقلاب شرایط سال‌های ۹۷ و ۹۸ را نداشته‌ایم بویژه اینکه دشمن همه تلاش خود را بر جلوگیری از فروش نفت و  ایجاد مانع در روابط بانکی به عنوان شریان اقتصادی کشور متمرکز کرده است. روحانی در پاسخ به سوال یکی از فعالان اقتصادی در حوزه انرژی مبنی بر ورود بخش خصوصی به فروش نفت و فرآورده‌های نفتی گفت: برای این منظور راه را باز کرده‌ایم و با ارائه نفت در بورس مشکلی برای فروش نفت و فرآورده‌ها توسط بخش خصوصی نداریم. روحانی یادآور شد: همه می‌دانیم که قیمت ارز ۱۳ هزار تومان نیست حتی ۸ هزار تومان هم نیست و شرایط و مسائل روانی در افزایش نرخ ارز تاثیر دارد. رئیس‌جمهور تأکید کرد:  هدف ما بهبود وضعیت معیشت مردم است و فشار دشمن در کوتاه‌مدت با هدف اثر گذاشتن بر وضعیت معیشت مردم و در بلندمدت جلوگیری از توسعه کشور است و در چنین شرایطی باید همه بخش خصوصی و دولتی کنار هم باشند.
 

وزیر اسبق بازرگانی: دولت به فکر معیشت مردم باشد
وزیر اسبق بازرگانی در تشریح جزئیات این جلسه گفت: یکی از موضوعات مطرح شده، معیشت مردم بود. کاهش شدید قدرت خرید مردم و فشار به معیشت آنها یکی از مشکلات امروز کشور است، این در حالی است که دولت و مجلس 14 میلیارد دلار را برای کاهش این فشار تخصیص داده‌اند ولی به‌رغم این مبلغ، کالاهای اساسی که هیچ‌یک جزو کالاهای تحریمی نیستند و حتی میزان ارز در نظر گرفته شده برای آنها به مراتب بیش از مصرف کشور در سال‌های پیش است، به قیمتی معادل چند برابر قیمت ارز دولتی تخصیص داده شده، به دست مردم و مصرف‌کنندگان می‌رسد. یحیی آل‌اسحاق با تاکید بر اینکه مشکلات در این بخش، نشان‌دهنده یک اشکال جدی در سیستم توزیع کالا در کشور است، گفت: بر همین اساس و با توجه به این فرض که کالا در کشور به میزان کافی وجود داشته باشد، 2 پیشنهاد مطرح شد؛ اول آزادسازی قیمت این کالاها و پرداخت مابه‌التفاوت ارز ترجیحی و ارز نیمایی به مردم در قالب یارانه نقدی و پیشنهاد دوم توزیع عادلانه کالا میان مردم بر اساس سیستم طراحی شده‌ای که به امضای اتاق‌های اصناف، بازرگانی و تعاون رسیده است.  وزیر اسبق بازرگانی گفت: آقای روحانی قبول داشتند که مشکلاتی در سیستم توزیع ارز فعلی وجود دارد و بر همین اساس پیشنهاد احیای وزارت بازرگانی یا معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری را ارائه کردند.

تقدیم کتابچه وعده‌های اقتصادی روحانی به روحانی!
از اصلی‌ترین انتقاداتی که در این جلسه به رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی وی شد، می‌توان به طرح موضوع عدم اجرایی شدن قانون «بهبود مستمر فضای کسب و کار» از سوی غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اشاره کرد. وی گفت: تنها ۲۰ درصد از قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار از سوی دولت‌های یازدهم و دوازدهم اجرایی شده است و این یکی از خواسته‌های فعالان اقتصادی است که اجرای این قانون از سوی دولت، مدنظر قرار گیرد. شافعی هنگام بیان این موضوع، کتابچه آبی رنگ این قانون را در دست گرفته بود؛ درست با همان حالتی که حسن روحانی، در زمان تبلیغات انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری، آن کتابچه را رو به دوربین به نمایش گذاشت و ادعا کرد اجرای این قانون از جمله سرفصل‌های اصلی تیم اقتصادی دولت او در صورت کسب رأی لازم از سوی مردم خواهد بود. حال احتمالاً نشان دادن این کتابچه از سوی شافعی، رئیس‌جمهور و محمد نهاوندیان را با خاطراتی از وعده‌های رنگینی مواجه کرد که بسیاری از آنها، هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده‌اند؛ از اعتباربخشی به پاسپورت ایرانی و رفاه و اشتغال برای مردم ایران.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران عنوان کرد
۷۲ بخشنامه و دستورالعمل دولت تنها در یک سال

محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران نیز که در جلسه فعالان اقتصادی با رئیس جمهور حضور داشت، گفت: با صدور ۷۲ بخشنامه طی ۱۳ ماه، عملاً فرصت‌های صادراتی از دست رفته است و این خود نقض قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار است. وی افزود: در واقع، مجموعه سیاست‌هایی که در سال ۹۷ از سوی دولت بنا گذاشته شد، فضای کسب‌وکار را برای بسیاری از فعالان اقتصادی با مشکلات و ابهاماتی همراه کرد و از همه مهم‌تر، اجازه داده نشد از فرصت بی‌نظیر افزایش نرخ ارز، برای افزایش صادرات غیرنفتی و ارزآوری بیشتر در این شرایط سخت اقتصادی بهره گرفته شود. لاهوتی گفت: درخواست ما از رئیس‌جمهور آن است که فضایی فراهم کنند تا این اشتباهات در سال ۹۸ تکرار نشود.
 


Page Generated in 0/0121 sec