«قهوهخانهها باید علاوه بر ارائه خدمات معمولشان به سمت فعالیتهای فرهنگی مرتبط با سنتهای قهوهخانهای بروند». عباس علایی، رئیس اسبق اتحادیه صنف قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی تهران با بیان این مطلب گفت: یکی از برنامههای در دست اقدام اتحادیه، احیای پردهخوانیها و نقالی در فضای قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی است که متاسفانه در سالهای اخیر این موضوع رها شد. علایی افزود: در سالهای گذشته توانستیم با توجه به سابقه تاریخی قهوهخانه در ایران که قدمتی به اندازه جاده ابریشم دارد، آن را به دنیا معرفی کرده و بهعنوان میراث تاریخی کشور ثبت جهانی کنیم. وی قیمتهای نجومی قلیان در برخی سفرهخانههای شمال شهر و عدم مدیریت درست واحدهای صنفی را از جمله مشکلات این صنف برشمرد و اظهار داشت: بیش از 1600 واحد صنفی قهوهخانه و سفرهخانه سنتی در تهران دارای مجوز هستند و بیش از 2000 پرونده نیز در حال دریافت پروانه کسب هستند اما بهدلایل ضعف مدیریتی در اتحادیه با مشکلات زیادی روبهرو شدهاند. علایی درباره نرخهای نجومی برخی سفرهخانهها گفت: در گذشته بر اساس درجهبندی واحدهای صنفی، نرخنامههایی تدوین شده بود و اعضای اتحادیه ملزم به اجرای آن بودند اما این رویه اکنون رعایت نمیشود.