گروه اجتماعی: آموزش، ارتقای توانمندیهای صنفی، هماهنگیهای بین واحدهای صنفی و رشد و آگاهی اعضای هر صنف و اتحادیه از وظایف و تکالیف قانونی هر اتحادیه صنفی است تا علاوهبر کاهش تخلفات صنفی، زمینه توانمندسازی اعضا را با ارائه آگاهیهای صنفی و قانونی افزایش دهد و اجازه ندهد مجرایی غیرقانونی برای بروز تخلف، تضییع حقوق مردم و در نهایت تعطیلی و پلمب شدن یک واحد صنفی روی دهد. به گزارش «وطن امروز»، چهارشنبه گذشته، سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ آماری از پاکسازی و پلمب تعدادی قهوهخانه و سفرهخانه در تهران خبر داد که مورد توجه است. بهگفته رحیمی، پس از اجرای نخستین مرحله اجرای طرح سراسری برخورد با اراذل اوباش و مزاحمان محلات در بهار 98، تعداد ۲۹۱ قهوهخانه و سفرهخانه، ۱۷۱ مورد باشگاه بدنسازی، ۲۰ مورد پارک و ۶۶ مورد محلات پاکسازی شده است. نکته مهم در اظهارات رئیس پلیس پایتخت، پلمب 41 قهوهخانه و پاکسازی 291 قهوهخانه و سفرهخانه است که اینها زیر نظر اتحادیه صنف قهوهخانهداران و سفرهخانههای سنتی تهران فعالیت میکنند. این آمار نشان میدهد مدیریت اتحادیه نتوانسته است با نظارت و بازرسی درست و آموزش و آگاهیهای مناسب صنفی و قانونی، اعضای اتحادیه را زیر چتر آموزشی و حمایتی خویش گرد آورد و اجازه ندهد سطح تخلفات و قانونشکنیها به جایی برسد که نیروی انتظامی تصمیم به پلمب 41 قهوهخانه بگیرد. اگر چه اجرای قانون در هر زمان، اولویت نخست است اما چنانچه کمیسیون و واحد بازرسی و نظارت که اتحادیه صنف قهوهخانهداران ادعای دارا بودن آن را دارد، کارش را درست انجام میداد، علاوه بر جلوگیری از بروز تخلفات، از بیکار شدن تعداد زیادی از شهروندان که در این واحدها کار میکنند نیز جلوگیری میشود؛ موضوعی که به نظر میرسد برای مدیریت اتحادیه محلی از اعراب ندارد.