printlogo


کد خبر: 212353تاریخ: 1398/8/18 00:00
گزارش خبری «وطن امروز» از آخرین تحولات انگلیس
پس‌لرزه برگزیت
زندگی و سیاست جزیره همچنان گروگان حضور یا عدم حضور در اتحادیه اروپایی

گروه بین‌الملل: رقابت‌های انتخاباتی میان احزاب انگلیسی در حالی با موافقت ملکه انگلیس برای انحلال پارلمان انگلیس کلید خورد که بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها «بوریس جانسون» نخست‌وزیر فعلی این کشور قربانی بزرگ این انتخابات خواهد بود. به گزارش «وطن امروز»، نتایج نخستین نظرسنجی انجام شده در این کشور نشان می‌دهد محبوبیت حزب محافظه‌کار به رهبری جانسون کاهش یافته است.
بر اساس این نظرسنجی که به‌صورت مشترک از سوی موسسه افکارسنجی یوگو و شبکه اسکای‌نیوز انجام شده، حزب محافظه‌کار ۳۶ درصد آرا را در انتخابات سراسری ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) به دست خواهد آورد که این میزان نسبت به نتایج نظرسنجی آخر هفته گذشته 2 درصد کاهش یافته است. این حزب با این حال «فعلا» ۱۱ درصد نسبت به حزب کارگر به رهبری «جرمی کوربین» جلوتر است. اما مشخص نیست محافظه‌کاران انگلیسی تا چند هفته آینده که انتخابات برگزار می‌شود، بتوانند این 11 درصد را حفظ کنند. 
این نظرسنجی همچنین نشانگر آن است که حزب 
لیبرال دموکرات به رهبری «جو سوینسون» که از مخالفان سرسخت خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی به‌شمار می‌رود، ۱۷ درصد آرا و حزب برگزیت به رهبری «نایجل فاراژ» چهره معروف جناح راست و رفیق «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا و طرفدار برگزیت، ۱۱ درصد آرا را در انتخابات کسب خواهند کرد. حزب سبز و حزب ملی اسکاتلند نیز به ترتیب ۵ و ۴ درصد آرا را به خود اختصاص خواهند داد.
 
پیام‌های این نظرسنجی چیست؟
این نظرسنجی از شکاف عمیق افکار عمومی نسبت به سرنوشت خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی حکایت دارد. ۳۶ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی طرفدار راهبرد حزب کارگر هستند و ۳۳ درصد دیگر به راهبرد حزب لیبرال دموکرات گرایش دارند. احزاب کارگر و لیبرال دموکرات در کل مخالف خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپایی هستند، با این تفاوت که حزب کارگر به دنبال توافق با اتحادیه اروپایی درباره چگونگی اجرای برگزیت و حزب لیبرال دموکرات مخالف جدایی انگلیس از اتحادیه اروپاست.
استراتژیست‌های حزب محافظه‌کار بزرگ‌ترین خطر انتخابات ۱۲ دسامبر را تجمیع آرای مخالفان برگزیت در سبد احزاب کارگر و لیبرال دموکرات می‌دانند. این مساله همچنین زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم طبق نظرسنجی انجام شده ۴۵ درصد مردم انگلیس مخالف و به همین میزان موافق برگزیت هستند؛ ۱۰ درصد باقیمانده نیز جزو آرای خاکستری به حساب می‌آیند. انتخابات عمومی انگلیس که سومین انتخابات پس از رای مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپایی به‌ شمار می‌رود، قرار است ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) برگزار شود و حزب پیروز سکان دولت این کشور را به مدت 5 سال در دست خواهد گرفت. با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده تا امروز هیچ حزبی نمی‌تواند اکثریت کرسی‌های مجلس عوام را به دست آورد و در صورت تحقق این مساله، پیش‌بینی می‌شود همانند انتخابات سال ۲۰۱۰ میلادی، مجلس بعدی به اصطلاح معلق شود و 2 یا چند حزب ناچار شوند با هم ائتلاف کنند و دولت بعدی انگلیس را شکل دهند.

ماجرای انحلال پارلمان
کارها در سیاست داخلی انگلیس به طور بی‌سابقه گره‌خورده و همه چیز انگلیسی‌ها تحت‌الشعاع برگزیت قرار گرفته است. نخست‌وزیر انگلیس پس از ملاقات با ملکه در کاخ باکینگهام، مقابل داونینگ استریت (دفتر نخست وزیری) ایستاد و گفت به‌رغم میل باطنی تن به برگزاری انتخابات زودهنگام داده، چون کار به جایی رسیده که چاره‌ای باقی نمانده؛ پارلمان در 3 سال و نیم گذشته فلج شده و نمایندگان دائما با اجرای برگزیت مخالفت می‌کنند و به رای مردم احترام نمی‌گذارند. بوریس جانسون که در واقع نخستین نطق انتخاباتی خود را ارائه می‌کرد، مدعی شد توافق دولت برای خروج از اتحادیه اروپایی آماده است تا میلیاردها پوند سرمایه را به اقتصاد این کشور تزریق و کشور را به صورت یکپارچه از اتحادیه اروپایی جدا کند.
جانسون در عین حال هشدار داد اگر حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین در انتخابات پیروز شود، علاوه بر برگزاری مجدد همه‌پرسی برگزیت، همه‌پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس به اجرا گذاشته شده و کشور 2 پاره خواهد شد. جانسون ادامه داد: تاخیر در اجرای برگزیت به اندازه‌ کافی به کشور آسیب زده و تنها راه خروج از این وضعیت، پیروزی حزب محافظه‌کار است. نمایندگان مجلس عوام در حساس‌ترین برهه تاریخ انگلیس که روند خروج این کشور از اتحادیه اروپایی به بن‌بست رسیده، با برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت کردند. به گفته ناظران این انتخابات بعد از سال ۱۹۲۳ یکی از پیچیده‌ترین انتخابات تاریخ انگلیس است.
 
آغاز دعواهای انتخاباتی
دعواهای مرسوم عالم سیاست بعد از انحلال پارلمان انگلیس آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده این روند شدت یابد. رئیس حزب کارگر انگلیس که اصلی‌ترین رقیب بوریس جانسون هم هست روی رای مردم عادی و اقشار ضعیف‌تر انگلیس حساب باز کرده است. جرمی کوربین در اولین حمله به جانسون گفت: بوریس جانسون از میلیاردرها حمایت می‌کند. وی افزود: برای توزیع عادلانه (قدرت) تلاش می‌کنیم و نمی‌خواهیم هیچ یک از گروه‌های جامعه انگلیس کنار زده شوند. کوربین همچنین گفت: انقلاب سبز در حوزه صنعت ایجاد خواهیم کرد که به محیط‌زیست احترام بگذارد؛ همان طور که از آموزش‌وپرورش و بهداشت حمایت خواهیم کرد. جانسون هم در یادداشتی که در نشریه دیلی‌تلگراف منتشر شد، کوربین را ژوزف استالین عصر امروز توصیف کرد که از قشر ثروتمند متنفر است. او گفت سیاست‌های حزب کارگر در نهایت به افزایش مالیات و فروپاشی اقتصاد منجر خواهد شد. با این حال کوربین در نخستین نطق انتخاباتی خود تصریح کرد دولت حزب کارگر به برقراری عدالت در جامعه متعهد است.
 
تحریم‌کنندگان انتخابات    
تاکنون شماری از چهره‌های شاخص حزب محافظه‌کار، از جمله «فیلیپ هاموند» وزیر سابق دارایی انگلیس به دلیل مخالفت با راهبرد دولت جانسون درباره برگزیت از شرکت در انتخابات انصراف داده‌اند. همچنین «جان برکو» رئیس مجلس عوام انگلیس 9 روز پیش از سمت خود کناره‌گیری کرد و جای خود را به معاونش «لیندزی هویل» داد تا سکان نهاد قانونگذار را در دوره جدید پارلمان بر عهده بگیرد. برکو به مدت 10 سال ریاست مجلس عوام را بر عهده داشت اما این اواخر به جانبداری از حامیان ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپایی و مخالفت با برنامه‌های برگزیت دولت متهم شد. او 2 هفته پیش با طرح دولت برای رای‌گیری درباره توافق برگزیت مخالفت کرد تا بوریس جانسون نتواند برگزیت بدون ‌توافق را اجرا کند. این سیاستمدار انگلیسی در اولین اظهارنظر خود پس از کناره‌گیری از ریاست مجلس عوام، برگزیت را بزرگ‌ترین اشتباه تاریخ این کشور پس از جنگ دوم جهانی خواند. او با بیان اینکه به تصمیم جانسون احترام می‌گذارد اما تصریح کرد اجرای برگزیت هیچ کمکی به اوضاع کشور نخواهد کرد و مصلحت در ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپاست. حزب کارگر هم از ریزش‌ها مستثنا نبوده و «تام واتسون» معاون رهبر حزب کارگر انگلیس اعلام کرد از مقام معاونت کوربین کناره‌گیری کرده و از نمایندگی مجلس عوام استعفا می‌کند. واتسون ۵۲ ساله که از ۱۹۸۲ وارد حزب کارگر و در سال ۲۰۱۵ به عنوان معاون رهبر این حزب انتخاب شده بود، علت استعفای خود را شخصی و نه سیاسی توصیف کرد. استعفای واتسون در حالی است که 2 ماه پیش گزارش شد نهاد تصمیم‌گیری حزب کارگر در حال  بررسی حذف پست معاون رهبری حزب است و واتسون گفته بود از طریق پیامک از چنین موضوعی اطلاع یافته است.
 

 

 


Page Generated in 0/0061 sec