زینب حسینی: مسعـود سلطانیفر این روزها که ورزش به خاطر بسیاری از مسائل مرتبط با فوتبال ملی و باشگاهی حال و روز خوبی ندارد، با مطرح شدن دوباره استیضاح خود توسط نمایندگان مجلس مواجه شده است. البته این نخستینبار نیست مجلسیها طرح استیضاح وزیر ورزش را کلید میزنند. سلطانیفر پیش از این 2 بار دیگر هم با طرح استیضاح خود مواجه شده بود، اگرچه هیچ یک سرانجامی نداشت، بنابراین مشخص نیست اینبار طرح استیضاح، سلطانیفر را رودرروی نمایندگان مجلس قرار دهد یا این طرح هم سرانجامی مانند دو طرح قبلی خواهد داشت. مسعود سلطانیفر برای تصدی وزارت ورزش 3 بار به مجلس رفته و 2 بار موفق از آن خارج شده است. او ۱۱ آبانماه سال ۱۳۹۵ و بعد از استعفای محمود گودرزی از وزارت ورزش، رای اعتماد نمایندگان مجلس برای مدیریت این وزارتخانه در عمر باقی مانده از دولت یازدهم را گرفت، در حالی که وی در آغاز به کار دولت تدبیر و امید در این مهم ناکام بود. ۲۹ مردادماه سال ۱۳۹۶ هم سلطانیفر برای سومینبار به مجلس رفت و رای اعتماد لازم برای ادامه تصدی پست وزارت ورزش را گرفت.
۱۵ ماه بعد از آغاز دومین دوره مدیریت سلطانیفر در وزارت ورزش- آذرماه ۹۷- مجلسیها طرح استیضاح او را کلید زدند اما در نهایت تلاش او برای رهایی از استیضاح به نتیجه رسید. به فاصله ۶ ماه بعد یعنی اردیبهشتماه ۹۸ سلطانیفر دوباره از طرف نمایندگان مجلس بازخواست شد، اینبار حتی زمان حضور او در مجلس برای پاسخگویی به نمایندگان هم مشخص شد اما بازهم بهواسطه برخی رایزنیها موفق به گریز دوباره شد. حالا صحبت از استیضاح دوباره وزیر ورزش است. این موضوع هفته گذشته از طرف برخی نمایندگان مجلس مطرح شد تا برای سومینبار طی یک سال گذشته سلطانیفر مورد بازخواست نمایندگان قرار بگیرد، اگرچه مشخص نیست خروجی آن چه خواهد بود. اولین طرح استیضاح وزیر ورزش در ۶ محور کلی مطرح شد که تاخیر در واگذاری سرخابیها از جمله آنها بود. شرطبندی و بیاخلاقی در فوتبال هم از مهمترین دلایل ارائه دومین طرح استیضاح بود. دلایل سومین استیضاح وزیر ورزش هم همچون دفعات قبل گرایش فوتبالی دارد اما به مراتب مهمتر و قابل توجهتر؛ اتلاف منابع مالی در فوتبال ملی و باشگاهی دلیل مطرح شدن استیضاح مسعود سلطانیفر در این مرحله است. قرارداد 3 میلیون یورویی «مارک ویلموتس» سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال و فسخ یکطرفه آن توسط این مربی بلژیکی و همچنین سوءمدیریت و هدر رفتن منابع در اداره سرخابیها و بویژه اوضاع استقلال که با رفتن « آندرهآ استراماچونی» نابسامانتر از همیشه شده است، دلایلی است که باعث شده برای سومینبار استیضاح وزیر ورزش کلید بخورد، بویژه که وی رئیس مجمع 2 باشگاه بوده و باید پاسخگوی اوضاع آنها باشد.
* اینبار استیضاح وزیر ورزش سرانجامی خواهد داشت؟
آنچه باعث مطرح شدن استیضاح وزیر ورزش برای سومینبار طی یک سال گذشته شده، موضوعات کمی نیست، بویژه که گستردگی و اهمیت آن به نوعی ورود سیاسیون و اعمال نفوذ و نظر آنها را هم به دنبال داشته است، با این حال پیشینهای که نمایندگان مجلس از ارائه طرحهای استیضاح دارند، باعث شده خوشبینی زیادی به نتیجهگیری از آن وجود نداشته باشد، مگر اینکه خلافش ثابت شود. به هر حال در راستای نظارت بر دستگاههای اجرایی کشور، نمایندگان مجلس از طرح سوال و استیضاح وزرا به عنوان ابزارهای نظارتی خود استفاده میکنند اما بعضاً طرح استیضاح با اهداف و نیتهایی غیر از این تهیه میشود، طوری که به فاصله کوتاه و پیش از آنکه به سرانجامی برسد، منتفی میشود. اینکه نمایندگان مجلس بعد از طرح استیضاح از حرف خود بازگشته و امضایشان را پس میگیرند، نشان میدهد استیضاح همیشه راهکاری برای رسیدگی به مشکلات و حلوفصل آنها نیست، در غیر این صورت این طرح به واسطه «لابی» یا امتیازی که نمایندگان از آن بهرهمند میشوند، نباید کانلمیکن شود. منتفی شدن اینگونه طرحهای استیضاح نشان میدهد مجلسیها به دنبال منافع شخصی و کسب امتیاز مورد نظر از مطرح کردن چنین طرحهایی هستند، به همین دلیل بعد از دسترسی به منافع، موضوع را از دستور کار خارج میکنند.